Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ κ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

+
-
ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν. ΣΤΕΛΙΟΣ, ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΨΑΛΤΗΣ ΧΑΡΗΣ, ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 5715-0095
Τιμή Έκδοσης
€19.00
Τιμή Πολιτείας
€13.30
(-30%)
Κερδίζετε €5.70


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Λένε πως δεν μπορείς να πάρεις πίσω μια πέτρα που έριξες, μια λέξη που είπες, μια ευκαιρία που έχασες. Όμως, παρότι δύσκολο, μπορείς. Μπορείς να ξαναβρείς την πέτρα αν ψάξεις. Μπορείς να ανακαλέσεις μια λέξη αν μετάνιωσες. Μπορείς να έχεις μια δεύτερη ευκαιρία αν πραγματικά τη χρειάζεσαι. Εκείνο που δεν μπορείς με κανέναν τρόπο να πάρεις πίσω είναι μια στιγμή που πέρασε. Κάθε στιγμή της ζωής μας είναι μοναδική και όταν φύγει, δεν ξαναγυρνά. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, και αργότερα τα χρόνια του σχολείου, είναι γεμάτα από στιγμές που εκτός από μοναδικές είναι και καθοριστικές για την ποιότητα των επόμενων στιγμών. Όσοι βρίσκονται κοντά σ' ένα παιδί που μεγαλώνει είναι σημαντικό να έχουν την ικανότητα να "διαβάζουν" σωστά αυτά που λέει κι αυτά που κάνει και να δρουν ανάλογα. Βέβαια, οι θετικές στάσεις και τα συναισθήματα προηγούνται. Χωρίς αυτά οι δεξιότητες είναι άχρηστες. Όμως, οι καλές προθέσεις δεν αρκούν. Χρειάζεται και γνώση.
Το βιβλίο αυτό αφορά όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το παιδί και το σχολείο: τους εκπαιδευτικούς ψυχολόγους, τους εκπαιδευτικούς, τους κοινωνικούς λειτουργούς. Αφορά επίσης τους γονείς που ασχολούνται με το παιδί τους πολύ περισσότερο από τους επαγγελματίες.
Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται οι πιο πρόσφατες θεωρίες και απόψεις για την ανάπτυξη του παιδιού, γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική. Συζητείται επίσης το πλαίσιο ανάπτυξης του παιδιού, ειδικά η οικογένεια, καθώς και οι αποκλίσεις που πιθανόν να παρουσιάζονται. Στο δεύτερο μέρος εξετάζονται οι ανθρώπινες σχέσεις που αλληλεπιδρούν μέσα στο σύστημα του σχολείου και τα φαινόμενα που δημιουργούνται, όπως η σχολική επιθετικότητα. Τέλος, συζητείται η διαδικασία της μάθησης ως αλληλεπίδραση του μαθητή με σημαντικούς άλλους, όπως είναι ο εκπαιδευτικός, ο γονιός και η ομάδα των συνομηλίκων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
(Γιώργος Σπανούδης)
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
(Χάρης Ψάλτης)
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
(Παναγιώτης Σταυρινίδης)
ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
(Στέλιος Ν. Γεωργίου)
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑ
(Στέλιος Ν. Γεωργίου)
Η ΜΑΘΗΣΗ ΩΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ
(Στέλιος Ν. Γεωργίου)
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789609539456
ΕκδότηςΔΙΑΔΡΑΣΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων252
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν. ΣΤΕΛΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας5715-0095
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΕΙΑΣ
MINOIS GEORGES
€44.52 €17.81
(-60%)
Κερδίζετε €26.71
ΔΟΚΤΩΡ ΣΑΞ
KEROUAC JACK
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS