Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΝ ΧΡΙΣΤΕ // ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Τ

ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΝ ΧΡΙΣΤΕ

ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΥΜΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

+
-
ΚΙΣΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2664-0038
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€11.25
(-25%)
Κερδίζετε €3.75


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα Χριστούγεννα είναι Γεγονός. Το Σπήλαιο, η Φάτνη, τα ζώα... αλλά κυρίως η Μητέρα και "ο εξ αυτής τεχθείς" μάς ακολουθούν σε κάθε μας βήμα. Δεν είναι εύκολο να απαλλαγούμε από την παρουσία τους. Ακόμη και αυτό το π.Χ. ή το μ.Χ. σε κάθε ιστορική στιγμή φωνάζει, έστω κι αν κάποιοι ενοχλούνται: "Χριστός επί γης"! Σε κάθε "σήμερον" πλέον, "Χριστός εγεννήθη", ή καλύτερα "Χριστός γεννάται".
Όσο συνειδητοποιούμε αυτή την ενέργεια του Τριαδικού Θεού, τόσο νιώθουμε "έκπληξη" και "θάμβος". Το Γεγονός μόνον ως μυστήριο ανεξιχνίαστο μπορεί να χαρακτηριστεί. Η αγάπη κι η ταπείνωση, η θεία συγκατάβαση κι η Θεία κένωση, όχι μόνον μας εκπλήσσουν, αλλά και μας αφοπλίζουν. Είναι η ευκαιρία να ξεγυμνώσουμε τον εαυτό μας από τα "βαρίδια" με τα οποία τον έχουμε φορτώσει. Πάθη, εγωισμοί, μικρότητες, αδυναμίες... Κι αυτό πιο εύκολα μπορεί να συμβεί, αν πλησιάσουμε την Εορτή με αγνή διάθεση, καθαρή καρδιά και με μικρή λαχτάρα. Ευτυχώς για μας, άνθρωποι με πίστη, βίωμα και Θεογνωσία, δηλ. καθαγιασμένοι, βίωσαν τα γεγονότα της Θείας Σαρκώσεως "καρδιακά" κι ύστερα με τον λόγο τους, κυρίως τον ποιητικό, αποκάλυψαν το περιεχόμενό της θεολογώντας με πρωτοτυπία. Κι η Εκκλησία μέσα στον χρόνο έκανε την σύνθεση. Αυτή την σύνθεση ακούμε, τραγουδάμε, μελετάμε... σήμερα. Και οδηγούμαστε αβίαστα και με ασφάλεια στην αποκάλυψη των Συμβάντων, μπροστά στη Θεία Γέννα, όπως οι Ποιμένες και οι Μάγοι.
Σ' αυτή την σύντομη εργασία προσπαθήσαμε να πλησιάσουμε το περιεχόμενο των ακολουθιών των Χριστουγέννων. Η Μητέρα Εκκλησία τοποθέτησε στον λειτουργικό χρόνο, σε περίοπτη θέση, την εορτή των Χριστουγέννων και μας οδηγεί βήμα-βήμα να βιώσουμε την Θεία Σάρκωση. Αυτήν προσπαθήσαμε να αναδείξουμε. Να μείνει κάτι ως ερέθισμα πνευματικό για ολόκληρο τον χρόνο, αλλά και για κάθε χρόνο. Γιατί με τον Χριστό μόνον αρχή υπάρχει... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εισαγωγικά
Πορεία προς τα Χριστούγεννα
Προσεγγίζοντας τις Ακολουθίες των Χριστουγέννων
Από τη θεολογία των Μ. Ωρών και του Εσπερινού
Από τη θεολογία των Κανόνων των Χριστουγέννων
Δόξα εν υψίστοις Θεώ
Κάνοντας φάτνη την καρδιά μας
Λεπτομέρειες
ISBN139789609570756
ΕκδότηςMANIFESTO
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων148
Διαστάσεις24x16
Κωδικός Πολιτείας2664-0038
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΗΠΟ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00
PISSARO
€12.00 €4.80
(-60%)
Κερδίζετε €7.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS