Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ (ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ) // ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ

+
-
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2328-0017
Τιμή Έκδοσης
€27.56
Τιμή Πολιτείας
€20.67
(-25%)
Κερδίζετε €6.89


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο Θεωρητική Γλωσσολογία κατέκτησε εξέχουσα θέση στη γλωσσολογική βιβλιογραφία της χώρας μας ως το πρώτο εκτενές συστηματικό έργο εισαγωγής στις βασικές έννοιες, τις μεθόδους και τον προβληματισμό της Σύγχρονης Γλωσσολογίας, άγνωστης στην Ελλάδα μέχρι τη δεκαετία του '70. Χιλιάδες φοιτητών "μυήθηκαν" στην επιστήμη της γλώσσας μέσα από το βιβλίο αυτό και από τη βιβλιογραφία στην οποία κατευθύνεται ο αναγνώστης για κάθε θέμα. Στην ελληνική γλωσσολογική βιβλιογραφία είναι ίσως το βιβλίο με τον μεγαλύτερο αριθμό παραπομπών (citations) σε αυτό.
Συγγραφέας τού βιβλίου είναι ο καθηγητής τής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γεώργιος Δ. Μπαμπινιώτης. Έχει δημοσιεύσει πολλά γλωσσολογικά βιβλία και πλήθος επιστημονικών μελετών και άρθρων. Με τη διδασκαλία, την έρευνα και τα δημοσιεύματά του ο Γ. Μπαμπινιώτης συνέβαλε καθοριστικά στην εισαγωγή και εδραίωση της Σύγχρονης Γλωσσολογίας στην Ελλάδα. Από τους πρώτους δίδαξε τις σύγχρονες μεθόδους αναλύσεως της γλώσσας, εισήγαγε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών την Κειμενογλωσσολογία και την Υφολογία και επέμεινε ιδιαιτέρως στον τρόπο διδασκαλίας της μητρικής γλώσσας βάσει της επικοινωνιακής μεθόδου συνδυασμένης με τη γραμματική και τη σύνταξη (δομολειτουργική προσέγγιση).
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη δημιουργία επιστημονικών έργων υποδομής της ελληνικής γλώσσας (Λεξικού, Γραμματικής). Για τον σκοπό αυτόν έχει προβεί στη σύνταξη 9 λεξικών της Νέας Ελληνικής (όλων εκδεδομένων από το Κέντρο Λεξικολογίας), τα οποία καλύπτουν τις διαφορετικές πτυχές μελέτης της γλώσσας και βοήθησαν καθοριστικά στην εξοικείωση τού ευρύτερου κοινού με την έννοια και τη χρήση λεξικών στην Ελλάδα. Επίσης, έχει συντάξει τη Σύγχρονη Σχολική Γραμματική για όλους, ενώ παλαιότερα (από κοινού με τον καθηγητή Χρ. Κλαίρη και άλλους συνεργάτες) τη Γραμματική τής Νέας Ελληνικής. Δομολειτουργική - Επικοινωνιακή.
Ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης εργάστηκε για να τεθεί το γλωσσικό ζήτημα στη σωστή επιστημονική του βάση, πέρα από φανατισμούς και ακρότητες από όπου και αν προέρχονταν. Τονίζοντας πάντοτε με έμφαση ότι η γλώσσα είναι αξία και όχι απλώς εργαλείο, ανέδειξε με πολλούς τρόπους την επικοινωνιακή αξία τής Νέας Ελληνικής, υποστηρίζοντας όμως ταυτόχρονα με συνέπεια τη σημασία των "παλιότερων Ελληνικών" μας. Τέλος, με την πλούσια αρθρογραφία του σε έντυπα μέσα, όπως και στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και μέσα από πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές έχει συνεχή, ενεργό παρουσία στα γλωσσικά, παιδευτικά και πολιτιστικά ζητήματα της χώρας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Προλογικό σημείωμα
Γλωσσική επιστήμη
Γλωσσική επικοινωνία
Συγχρονία και διαχρονία στη γλώσσα
Γλώσσα: Λόγος - ομιλία
Ο σημειακός χαρακτήρας της γλώσσας
Η γλώσσα ως σύστημα σχέσεων
Γραμματική δομή της γλώσσας
Γραμματικές μονάδες
Γραμματικές θεωρίες
Γλωσσολογικές σχολές
Σημειώσεις
Βιβλιογραφία
Πίνακες
Λεπτομέρειες
ISBN139789609582179
ΕκδότηςΚΕΝΤΡΟ ΛΕΞΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2021
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας2328-0017
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

C Angelopoulos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΥΤΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
SENFT GERHARD
€16.96 €7.63
(-55%)
Κερδίζετε €9.33
Η παγωμένη άβυσσος
COLLINS WILKIE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS