Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΤΣΑΤΚΑ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΤΣΑΤΚΑ

+
-
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΣΤΩΡ ΑΝΙΣΙΜΩΦ
Κωδ. Πολιτείας: 2107-0046
Τιμή Έκδοσης
€14.00
Τιμή Πολιτείας
€12.46
(-11%)
Κερδίζετε €1.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στα βάθη της Ανατολής, στο Βορειοανατολικό άκρο της Σιβηρίας, βρίσκεται μια μεγάλη χερσόνησος, σκεπασμένη τον περισσότερο καιρό με πάγους και χιόνια. Είναι η Καμτσάτκα.
Πριν διακόσια τόσα χρόνια οι κάτοικοί της "ζούσανε σκόρπιοι απάνω στις παγωμένες ερημιές. Τα χωριά τους ήτανε τριγυρισμένα με παλούκια ή μ' έναν τοίχο. Πολλά απ' αυτά τα χωριά ήτανε όλο-όλο μοναχά μια οικογένεια από διακόσες-τρακόσες ψυχές. Το χειμώνα καθόντανε μέσα σε τρύπες σκαμμένες κατ' από τη γη, και το καλοκαίρι σε κάτι σπίτια ξυλένια, κανωμένα απάνω σε παλούκια, ίδια με περιστεριώνες. Ποτέ δεν πλενόντανε. Για ψωμί τρώγανε βολβούς. Για προσφάγι τρώγανε ψάρια και κρέας από το κυνήγι. Τα ποτάμια ήτανε γεμάτα ψάρια. Σε μια βδομάδα πιάνανε όσα φτάνανε για όλον τον χειμώνα. Τις φώκιες τις σκοτώνανε με το καμάκι. Μα δεν πειράζανε τα άγρια ελάφια που βοσκούσανε στα βουνά κοπάδια-κοπάδια, μήτε τις μαύρες αρκούδες που τριγυρίζανε κι αυτές κοπαδιαστές, χωρίς να τους πειράξουνε... Τα ζαρκάδια, οι αλεπούδες, τα σιτζάπια, τα σαμούρια, οι λύκοι, ήτανε σε τέτοιο αμέτρητο πλήθος, που η πιο ακριβή γούνα άξιζε όσο ένα σκυλοτόμαρο. Όσο για πουλιά, είχε ακόμα πιο πολλά, και δεν τα πολυκυνηγούσανε. Αγριόχηνες, αγριόπαπιες, κορμοράνοι, θαλασσοπούλια, μικρά και μεγάλα, πετούσανε παντού. Γύρω στις καλύβες κράζανε μυριάδες κοράκια, κουρούνες και κάργιες... Πουλιά που κελαϊδούνε είχε λίγα στην Καμτσάτκα...". (Από τις περιγραφές του σοφού εξερευνητή Στέλλερ [-1746], όπως έχουν αποδοθεί λογοτεχνικά από τον Φ. Κόντογλου, "Γιαβάς ο θαλασσινός και άλλες ιστορίες", "Αστήρ", Αθήναι 1982, σ. 197-198).
Κάπως έτσι πρωτοείδε την Καμτσάτκα στις αρχές του αιώνα μας και ο νεαρός ιερομόναχος Νέστωρ Ανίσιμωφ, όταν ξεκίνησε μια τολμηρή ιεραποστολική προσπάθεια, αντιμετωπίζοντας απίστευτες δυσκολίες και περιπέτειες.
Από τις σημειώσεις, που με επιμέλεια κρατούσε, δημοσίευσε το 1936 -επίσκοπος ήδη- στο Χαρμπίν ένα μικρό βιβλίο με τα ιεραποστολικά του απομνημονεύματα. Τα ξανάγραψε στο τέλος της ζωής του, εμπλουτίζοντάς τα με περισσότερα στοιχεία. Κοιμήθηκε όμως πριν προλάβει να τα εκδόσει στη νέα μορφή τους. Τα χειρόγραφά του περιήλθαν στα χέρια ενός πνευματικού του τέκνου, του σεβάσμιου αρχιμ. Σεραφείμ Τόμιν, που πρόθυμα μας παραχώρησε ένα αντίγραφό τους. Απ' αυτό έγινε η μετάφρασή μας στην ελληνική γλώσσα. Μερικές επεμβάσεις, πάντως, στο κείμενο κρίθηκαν απαραίτητες, για τη χρονολογική τακτοποίηση των γεγονότων, τη διαλεύκανση κάποιων ασαφειών και την αποφυγή κουραστικών πλατειασμών ή επαναλήψεων. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Πρόλογος του συγγραφέα
Στην αυγή της ζωής μου
Τα νεανικά μου χρόνια
Τρεις σταυροί
Πορεία προς το άγνωστο
Ιεραποστολή
Ο πατήρ Κυριάκος
Ο φυσικός κόσμος της Καμτσάτκας
Δυσκολίες
Περιπέτειες στα βάθη της Καμτσάτκας
Το πρώτο ταξίδι στην Πετρούπολη
Το δεύτερο ταξίδι στην Πετρούπολη
Το έργο της αδελφότητας
Ιεραποστολικό συνέδριο στην Καμτσάτκα
Στο μεταίχμιο δύο εποχών
Σημειώσεις
Περιεχόμενα
Λεπτομέρειες
ISBN139789609626026
ΕκδότηςΙ.Μ. ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας2107-0046
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

eleutheriakos7

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ - ΟΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΓΤΖΙΔΗΣ ΒΛΑΣΗΣ
€9.90 €2.97
(-70%)
Κερδίζετε €6.93
Ιστορία της γεύσης
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€44.00 €13.20
(-70%)
Κερδίζετε €30.80

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS