Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΓΙΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ // ΟΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΥΜΝΟΓΡΑΦΙΚΑ Κ

ΑΓΙΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ

ΟΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΥΜΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

-
Κωδ. Πολιτείας: 2859-0051




Παρουσίαση

Ο Μέγας Κωνσταντίνος γεννήθηκε στη Ναϊσσό (σημερινή Νίσσα της Σερβίας) της Δαρδανίας το 274. Ο πατέρας του Κωνστάντιος, που καταγόταν από την Ιλλυρία, υπήρξε στρατηγός του ρωμαϊκού στρατού και ύστερα ανακηρύχτηκε αυτοκράτορας των δυτικών επαρχιών. Η μητέρα του ήταν η Αγία Ελένη, με την οποία και συνεορτάζει. Όταν κοιμήθηκε ο Κωνστάντιος ο στρατός ανακήρυξε τον Κωνσταντίνο αυτοκράτορα των δυτικών επαρχιών, στις 25 Ιουλίου του 306, σε ηλικία 32 χρόνων.
Ο Κωνσταντίνος έκανε πρωτεύουσά του την Αρελάτη της Γαλλίας κι από εκεί διοικούσε τη Δύση. Στην Ανατολή, ο Γαλέριος Μαξιμιανός, ήθελε να εκθρονίσει τον Κωνσταντίνο και κίνησε εναντίον του. Ο Κωνσταντίνος νίκησε, αλλά κι ο αυτοκράτορας στη Ρώμη, ο Μαξέντιος, άρχισε να συγκεντρώνει στρατεύματα για να κινηθεί εναντίον του Κωνσταντίνου, ο οποίος μόλις το έμαθε, ξεκίνησε πρώτος κι αφού πέρασε τις Άλπεις καταλαμβάνοντας μίαν προς μίαν όλες τις πόλεις, έφτασε μέχρι την Ρώμη. Έξω από την πόλη, όμως, αντιλήφθηκε ότι ο δικός του στρατός ωχριούσε μπροστά στα στρατεύματα του Μαξεντίου.
Ενώ ο Κωνσταντίνος λυπημένος και σχεδόν απογοητευμένος για τη σίγουρη ήττα του, σκεπτόταν τί μπορούσε να κάνει, βλέπει στον ουρανό, μέρα μεσημέρι, έναν φωτεινό Σταυρό καμωμένο από αστέρια και γύρω του γραμμένο στα Ελληνικά "Κωνσταντίνε εν τούτω νίκα". Το βράδυ της ίδιας μέρας τού φανερώθηκε στον ύπνο του ο Δεσπότης μας Ιησούς Χριστός και του είπε: Έγειρε και κατασκεύασον έναν Σταυρόν, καθώς αυτόν που είδες, βάσταζε δε αυτόν εις τους πολέμους μετά πίστεως, ίνα νικάς τους πολεμίους σου πάντοτε.
Αμέσως διέταξε να κατασκευάσουν έναν μεγάλο ξύλινο Σταυρό και στις 28 Οκτωβρίου του 312, η ακαταμάχητος δύναμη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, νίκησε τον Μαξέντιο με τις αναρίθμητες στρατιές του.
Αυτοκράτορας πλέον ολόκληρης της επικρατείας, ο δια Κυρίου νικήσας Κωνσταντίνος, ο πρώτος Χριστιανός βασιλιάς της οικουμένης. (Σήμερα ο Σταυρός αυτός βρίσκεται αποθησαυρισμένος στο Ιερό Βήμα του Καθολικού της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους). [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ISBN139789609686310
ΕκδότηςΜΟΡΦΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2018
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις12x8
Κωδικός Πολιτείας2859-0051
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΟΜΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ
STOKER BRAM
€18.00 €9.00
(-50%)
Κερδίζετε €9.00
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€54.74 €21.90
(-60%)
Κερδίζετε €32.84

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS