Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΚΤΙΤΟΡΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΚΤΙΤΟΡΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

-
Κωδ. Πολιτείας: 2859-0038




Παρουσίαση

Στη χειρόγραφη λειτουργική παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας διασώζεται μεγάλος λειτουργικός πλούτος σχετικά με τις κηδείες και τα Ιερά Μνημόσυνα των κεκοιμημένων.
Είναι γεγονός ότι τα Ιερά Μνημόσυνα αποτελούν εκδήλωση αγάπης της ζώσης Εκκλησίας προς τους κεκοιμημένους αδελφούς, η οποία επιστρέφει ως αντίδωρο προς τον τελούντας αυτά και λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά.
Σήμερα, η ενοριακή λειτουργική πράξη έχει μεν συμπεριλάβει τα Ιερά Μνημόσυνα υπέρ των κεκοιμημένων στην Ορθόδοξη λατρεία της με τον γνωστό τύπο της, έχει όμως και τα καθιερωμένα Ψυχοσάββαττα, αλλά και όλα τα Σάββατα του έτους, αφιερωμένα στους κεκοιμημένους.
Και μπορεί η μοναχική τάξη να ισχύει και για τις ενορίες, ωστόσο τα μοναστήρια μας, οι θεματοφύλακες της Ιεράς Παραδόσεώς μας, όσον αφορά τα ιερά μνημόσυνα, καθιέρωσαν και τελούν από παλαιά μια πιο εκτεταμένη μορφή μνημοσύνων.
Επιπλέον έχουν καθιερώσει έναν ακόμη τύπο μνημοσύνων, ο οποίος τελείται κατά τις Ιερές Πανηγύρεις, υπέρ των αειμνήστων κτιτόρων, ευεργετών και ποικιλοτρόπως βοηθούντων, δείγμα κι αυτό της ευγνωμοσύνης κατά το ανθρώπινον και Θεϊκόν.
Αυτόν τον λειτουργικό τύπο του Κτιτορικού Μνημοσύνου εκδίδει ιδίοις αναλώμασι ο φιλομόναχος και εραστής της Ορθοδόξου λειτουργικής Παραδόσεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλούμενος Ρούμπης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Όπλων και Γενικός Γραμματεύς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον οποίον οφείλουμε πολλές ευχαριστίες για την έκδοση αυτή, καθότι μας μεταφέρει την ευγνώμονα συμπεριφορά της ποιμαίνουσας Εκκλησίας προς τους κτίτορας των Ιερών Μονών και Εκκλησιών.
Συγχαίρουμε τον π. Φιλούμενο δια τον κάματον και την πρωτοβουλία του αυτή, καθότι στο εξής θα μπορούν και οι ενορίες να έχουν έναν τύπο Κτιτορικού Μνημοσύνου υπέρ των δικών τους κτιτόρων, που, πανθολογουμένως, έχουμε λησμονήσει. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789609686365
ΕκδότηςΜΟΡΦΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
ΣειράΙΕΡΑΤΙΚΑ Α΄
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2016
Αριθμός σελίδων78
Διαστάσεις17x11
ΠρόλογοςΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ)
ΕπιμέλειαΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ ΡΟΥΜΠΗΣ
Κωδικός Πολιτείας2859-0038
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ
BATAILLE GEORGES
€32.00 €16.00
(-50%)
Κερδίζετε €16.00
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
GLASSER WILLIAM
€10.20 €3.57
(-65%)
Κερδίζετε €6.63

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS