Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Η ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΣ

ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Η ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΣ

-
Κωδ. Πολιτείας: 2859-0048




Παρουσίαση

Η Αγία Αικατερίνη γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια από ειδωλολατρική οικογένεια και πήρε το όνομα Δωροθέα. Έζησε την εποχή των ασεβών και χριστιανομάχων Αυτοκρατόρων Μαξεντίου και Μαξιμίνου Β' από το 282 έως το 304 περίπου. Είχε αριστοκρατική καταγωγή, καθώς ήταν κόρη του βασιλίσκου Κώνστα ή Κέστου. Ήταν αξιοζήλευτη ως προς την ομορφιά, την ευγένεια, την μόρφωση, τον πλούτο. Νεαρώτατη ήταν κάτοχος της λατινικής γλώσσας και της ελληνικής φιλολογίας, ενώ γνώριζε πολλές ξένες γλώσσες. Σπούδασε στις εθνικές σχολές της εποχής Φιλοσοφία, Ρητορική, Ποίηση, Μουσική, Μαθηματικά, Αστρονομία και Ιατρική. Μελέτησε τον Όμηρο, τον Βιργίλιο, τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα, αλλά και τις μεθόδους και τις θεωρίες των ιατρών Ασκληπιού, Γαληνού και Ιπποκράτη. Όταν προσελκύσθηκε, μελέτησε και ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό, εργάσθηκε με ενθουσιασμό για την διάδοσή του, επιτυγχάνοντας πολλά χάριν της ρητορικής της δεινότητας καί τω» πολλών γνώσεών της.
Το απαράμιλλο σωματικό της κάλλος, η εκπληκτική της μόρφωση, η αριστοκρατική της καταγωγή και η αρετή με την οποία ήταν στολισμένη, την έκαναν περιζήτητη νύφη. Αυτή όμως αρνιόταν κάθε παρόμοια πρόταση, έως ότου κάποιος μοναχός, ονόματι Ανανίας, στον οποίο την έστειλε η κατά μία παράδοση κρυπτοχριστιανή μητέρα της, τής γνώρισε τον αληθινό Νυμφίο των ψυχών, τον Ιησού Χριστό. Βαπτίσθηκε και ονομάσθηκε Αικατερίνη, που κατά μία εκδοχή σημαίνει Στεφανία η Πολυστεφανία.
Από το βιβλίο "Περιγραφή Ιερά του Αγίου και Θεοβαδίστου Όρους Σινά", έχουμε την περιγραφή του ενυπνίου με τον διάλογο με την Παναγία και τον Χριστό, που αφορά στην πνευματική της αναγέννηση. Σύμφωνα μ' αυτήν ο Ανανίας όταν είδε την Αγία, κατάλαβε πως θα γινόταν μία θερμή Χριστιανή. Της είπε, λοιπόν, πως ήξερε κάποιον Νυμφίο που ήταν πολύ πιο σοφός, πολύ πιο πλούσιος, πολύ πιο όμορφος και πολύ πιο δοξασμένος απ' αυτήν! Εκείνη ενθουσιάστηκε και θέλησε να Τον γνωρίσει. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ISBN139789609686495
ΕκδότηςΜΟΡΦΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
ΣειράΑΓΧΕΜΑΧΟΣ ΚΒ'
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις12x8
Κωδικός Πολιτείας2859-0048
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
TAYLOR LAINI
€18.61 €8.37
(-55%)
Κερδίζετε €10.24
ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ (ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΚΗΝΕΣ)
DURAS MARGUERITE
€10.60 €4.24
(-60%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS