Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΗΛ, Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ - Η ΘΕΙΑ ΤΟΥΛΑ

ΑΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΗΛ, Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ - Η ΘΕΙΑ ΤΟΥΛΑ

+
-
UNAMUNO MIGUEL. DE
Κωδ. Πολιτείας: 5347-0031
Τιμή Έκδοσης
€13.00
Τιμή Πολιτείας
€9.10
(-30%)
Κερδίζετε €3.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Κάποιοι άνθρωποι θα πιστέψουν τα πάντα άμα τους τα ψιθυρίσεις", έλεγε ο Μιγέλ ντε Ουναμούνο (1864 - 1936), που ο δικός του ψίθυρος συνεχίζει να μας ξεσηκώνει από τα βάθη της Ιστορίας, κηρύττοντας τη δύναμη της ατομικής πίστης. Ένας ψίθυρος ατίθασος και αντικομφορμιστικός, αλλά συνάμα ανθρώπινος, ειλικρινής, γεμάτος εκκωφαντικές παύσεις που δίνουν στον ακροατή -τον αναγνώστη- τη δυνατότητα για στιγμιαίο στοχασμό, για βυθοσκόπηση χωρίς κρατημένη ανάσα. Γιατί "και στον βυθό υπάρχει ζωή", λέει ο μεγάλος Ισπανός φιλόσοφος, ζωή με κρυφή και άγρια χάρη.
Ο Άγιος Μανουήλ ο Μάρτυρας, το κορυφαίο έργο του Ουναμούνο, συνοψίζει τα βασικά στοιχεία της ουναμουνικής σκέψης, συνενώνοντας τους διάσπαρτους ψιθύρους με τους οποίους ο συγγραφέας διαταράζει την υπαρξιακή μας ραστώνη. Κείμενο γεμάτο συμβολισμούς, προσεγγίζει με τολμηρό τρόπο τις έννοιες της ζωής και του θανάτου, μέσω της εξιστόρησης του βίου ενός ιερέα που δεν πιστεύει στην αθανασία.
Η θεία Γούλα, ένα από τα δημοφιλέστερα ισπανικά μυθιστορήματα του 20ού αιώνα, αναδεικνύει τις αρετές και τα πάθη του ανθρώπου μέσα από τα έργα και τις ημέρες μιας γυναίκας που θυσιάζει τον εαυτό της -και όχι μόνο- προκειμένου να ικανοποιήσει τις μητρικές της ανάγκες.
Οι ελληνικές μεταφράσεις των δύο λογοτεχνικών κομψοτεχνημάτων του Ουναμούνο συνοδεύονται από εισαγωγή και χρονολόγιο που φιλοδοξούν να μυήσουν τον αναγνώστη στον κόσμο του Ισπανού διανοητή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Άγιος Μανουήλ ο Μάρτυρας
Η θεία Τούλα
Σημειώσεις
Χρονολόγιο
Λεπτομέρειες
ISBN139789609776868
ΕκδότηςΒΑΚΧΙΚΟΝ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2014
Αριθμός σελίδων196
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΨΑΡΡΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΕπιμέλειαΚΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΥΝΑΜΟΥΝΟ ΜΙΓΚΕΛ. ΝΤΕ
Κωδικός Πολιτείας5347-0031
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

[29/08/2022] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δυο σύντομες νουβέλες πλην όμως γιγαντιαίων διαστάσεων! Ο τρόπος που ο συγγραφέας θέτει, παρουσιάζει, εμβαθύνει και αναλύει θέματα οικουμενικών διαστάσεων (( πχ: - πίστη ή όχι σε βασικές θέσεις της επίσημης θρησκείας όπως η μετά θάνατος ζωή και η ανάσταση νεκρών - η πολυπλοκότητα των σχέσεων εκ δεσμού αίματος, - γάμοι και απορρέουσες σχέσεις, - το προπατορικό αμάρτημα, - η αρετή, - η απάνθρωπη αρετή, - η μητρότητα, - ερωτισμός φανερός ή κρυφός, κλπ )) είναι συγκλονιστικός στην αμεσότητα και τη σοφία του, μένεις με το στόμα ανοιχτό. Η θεότητα και το γήινο, μέσα στα πλαίσια της κοινωνίας των ανθρώπων, είτε σε σύγκρουση είτε σε αρμονία. Υπέροχη γραφή, σαφής, ευφυής, λόγια με διακριτικό τρόπο και κάπου κάπου ειρωνική. Βρίσκω ότι τη μετάφραση λεκιάζουν λέξεις του τύπου «μπουρτζόβλαχος, μουρόχαβλος, κόρταραν, αμέ, μοστράρεις, μπούγιο, κλπ» γιατί δεν ταιριάζουν καθόλου, μα καθόλου, με τη γραφή που έχει υιοθετηθεί και στα δυο κείμενα και κυρίως με το περιεχόμενο τους. 5 αστεράκια και λίγα είναι.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΘΩΝΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
€6.50 €2.60
(-60%)
Κερδίζετε €3.90
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS