Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ

-
Κωδ. Πολιτείας: 5076-0005




Παρουσίαση

Απόδειπνο, ονομάζουμε την καθημερινή βραδινή μας προσευχή μετά το δείπνο, που λόγω της μικρής του έκτασης ονομάζεται Μικρό Απόδειπνο και διακρίνεται από το Μεγάλο, το οποίο διαβάζεται κατά την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής. Ο χρόνος που απαιτείται να διαβάσουμε το Απόδειπνο είναι περίπου 10-15 λεπτά και προοδευτικά, αφού εξοικειωθούμε με τη γλώσσα, είναι πιο λίγος.
Καλύπτει ουσιαστικά κάθε αίτησή μας στον Θεό, και περιλαμβάνει: α) την ικεσία ή παράκληση ή αίτηση απέναντι στον Θεό, β) τη δοξολογία στο Όνομά Του και γ) την ευχαριστία απέναντι στον ουράνιο Πατέρα μας. Αν πραγματικά εννοήσουμε τι λέμε στο Απόδειπνο, τότε θα κατανοήσουμε ότι και η προσωπική μας προσευχή είναι περιττή καθώς, ό,τι και αν επιθυμούμε να πούμε στον Θεό μας έχει κατά κάποιο τρόπο συμπεριληφθεί μέσα σε αυτό.
Θέλεις να ζητήσεις συγχώρεση για τις αμαρτίες σου; Μπορείς να πεις το: "Ελέησόν με, ο Θεός". Θέλεις να προστατευθείς από κάθε κίνδυνο; Μπορείς να πεις το: "Ο Θεός, εις την βοήθειάν μου πρόσχες...". Επιθυμείς να δοξολογήσεις το Άγιο Όνομά Του; Μπορείς να πεις το: "Δόξα εν υψίστοις Θεώ...". Επιθυμείς να μιλήσεις στην Παναγία Μητέρα μας; Μπορείς να πεις το: "Άσπιλε, αμόλυντε, άφθορε, άχραντε...". Νοιώθεις την ανάγκη να ζητήσεις βοήθεια από τον φύλακα Άγγελό σου; Τότε μπορείς να πεις το: "Άγιε Άγγελε...".
Το Απόδειπνο είναι μία καθημερινή ανάγκη του χριστιανού, και όχι υποχρέωση. Είναι τροφή της ψυχής και δε νοείται χριστιανός να μην τρέφεται πνευματικά, γιατί μετά "πεθαίνει"... (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Προλεγόμενα
Το Μικρό Απόδειπνο
Οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου
Συνέχεια του Μικρού Αποδείπνου
Το Μικρό Απόδειπνο κατά τη Διακαινήσιμο εβδομάδα
Λεπτομέρειες
ISBN139789609837699
ΕκδότηςΙ. Μ. ΑΓΙΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων83
Διαστάσεις16x12
ΕπιμέλειαΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
Κωδικός Πολιτείας5076-0005
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ
SHEPARD SAM
€13.30 €5.32
(-60%)
Κερδίζετε €7.98

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS