Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΩΝ // ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΩΝ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΝΑΖΙΣΜΟΣ

+
-
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Κοινωνιολόγος)
Κωδ. Πολιτείας: 4298-0018
Τιμή Έκδοσης
€16.96
Τιμή Πολιτείας
€7.63
(-55%)
Κερδίζετε €9.33


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο αντιολοκληρωτισμός είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη γνώση του ολοκληρωτισμού, επειδή αντιπαραθέτει στην ιδεολογία του ολοκληρωτισμού ό, τι γνωρίζουμε για την πραγματικότητά του. Κι ακόμη είναι προϋπόθεση για μια κριτική του σύγχρονου καπιταλισμού, στο βαθμό που δεν αντιπροτείνει, στη θέση της ηδονιστικής κουλτούρας του καταναλωτισμού των δυτικών κοινωνιών, τον δύσμορφο φαινότυπο των τζιχαντιστών της βαρβαρότητας, τους οποίους μια πολιτικά και πολιτιστικά αφοπλισμένη δήθεν προοδευτική διανόηση μας πλασάρει για ελπίδα και μέλλον της ανθρωπότητας. Όποιος εξακολουθεί να πιστεύει στα προτάγματα που θεμελίωσαν τον ελληνο-δυτικό πολιτισμό και μας κάνουν να μπορούμε ακόμη να μιλάμε ελεύθερα, πρέπει να ωθήσει τη σκέψη του πέραν της αρχής της ηδονής του καπιταλιστικού ευδαιμονισμού και όχι όπισθεν, προς μορφές κοινωνίας της σπάνης από την οποία οι γονείς μας δεινοπάθησαν για να ξεφύγουν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Αντί προλόγου
- Ο μαρξισμός και το εθνικό ζήτημα
Η κρυφή γοητεία του παγγερμανισμού
Προλεταριάτο και εθνικισμός
- Μαρξισμός, φασισμός και εθνικοσοσιαλισμός
Ο Λένιν και η δημιουργία της Κομιντέρν
Ο Μαρξ ως συγκεκαλυμμένος μονάρχης της Α' Διεθνούς
Η επίσημη συμμαχία μεταξύ κομμουνισμού και εθνικοσοσιαλισμού
- Καπιταλισμός, ναζισμός και προλεταριάτο
- Το πολιτικό φαντασιακό του ολοκληρωτισμού
- Το ρατσιστικό φαντασιακό και η Ευρώπη
- Από τον τσαρικό απολυταρχισμό στον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό
- Από το Γκούλαγκ στο Άουσβιτς
- Η αθλιότητα των διανοουμένων
Διανοούμενοι υποταγμένοι στον ολοκληρωτισμό
Πρώιμοι κριτικοί του ολοκληρωτισμού
Αντί επιλόγου
Σημειώσεις
Λεπτομέρειες
ISBN139789609887168
ΕκδότηςΤΡΟΠΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2017
Αριθμός σελίδων394
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας4298-0018
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Hurtman, master1595

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

smanthos, Hurtman

Κριτικές για το προϊόν

[21/08/2023] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Καθαρά αντικομμουνιστικό βιβλίο που κινείται στην ανιστόρητη θεωρία των 2 άκρων. Το είχα διαβάσει πριν χρόνια όταν ήμουν φοιτητής τότε που ακόμα πίστευα ότι ο Στάλιν είναι ίδιος με τον Χίτλερ. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται καλογραμμένο και με την αναγκαία επιστημονική δεοντολογία. Όμως για όσους γνωρίζουν πράγματα από ιστορία, πολιτική θεωρία θα διαπιστώσουν ότι το βιβλίο είναι σχηματικό, ρηχό και καθόλου πρωτότυπο. Ο σκοπός του δεν είναι να κάνει μια μελέτη για τις ολοκληρωτικές ιδεολογίες, αλλά στρέφεται αρνητικά κυρίως στην ιδεολογία του κομμουνισμού και της επιτίθεται με εκλεκτικισμούς που δανείζεται από το φασισμό/ναζισμό. Δηλαδή ο στόχος του βιβλίου είναι καθαρά να κολλήσει στην ιδεολογία του κομμουνισμού στοιχεία του φασισμού/ναζισμού αδιαφορώντας για τις τεράστιες διαφορές που έχουν μεταξύ τους σε όλα τα επίπεδα. Κινείται πάνω στις μελέτες του αντιδραστικού "διανοούμενου" Ερνστ Νόλτε ο οποίος ανήκει στο ρεύμα του αναθεωρητισμού που προσπάθησε μεταπολεμικά να ξεπλύνει το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας με σκοπό να ξανανοίξει ο δρόμος της "μεγάλης Γερμανίας", κάτι που άρεσε ιδιαίτερα σε Γερμανούς μιλιταριστές, εθνικιστές και πρώην ναζιστές.
[20/08/2023] kkon1966.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό πολιτικό δοκίμιο, πολύ ενδιαφέρον που αναλύει τις κρυφές σχέσεις και τις αδιόρατες συγγένειες ανάμεσα στα ολοκληρωτικά πολιτικά συστήματα του φασισμού, ναζισμού και κομουνισμού. Το θέμα αναλύεται από ελευθεριακή, λιμπεραλιστική θέση, χωρίς στόχο βέβαια να δικαιώσει το δυτικό φιλελευθερισμό. Συχνές είναι οι αναφορές σε διανοητές υψηλού διαμετρήματος όπως οι Ερνστ Νόλτε, Μάρεϊ Μπούκτσιν, Ερνστ Κασίρερ, Κάρλ Πόππερ, Κορνήλιος Καστοριάδης, Κώστας Παπαϊωάννου κ.α. Οι ομοιότητες ανάμεσα στους ολοκληρωτισμούς, τόσο της δεξιάς γενεαλογίας όσο και της αριστερής , είναι πολλές και φανερές για όσους δεν έχουν ιδεοληψίες πάσης φύσεως. Στο βιβλίο αναφέρονται έξι βασικά σημεία που εξομοιώνουν φασισμό και κομουνισμό όπως τα : μια σταθερή αδιαπραγμάτευτη ιδεολογία, ένα μονολιθικό κόμμα, μια τρομοκρατική μυστική αστυνομία, ένα μονοπώλιο μετάδοσης πληροφορίας (ενημέρωσης), ένα μονοπώλιο όπλων και μια κεντρικά διευθυνόμενη οικονομία. Αυτό είναι το μοντέλο των ολοκληρωτικών συστημάτων. Επίσης, στο δοκίμιο πέρα από την ιστορικοπολιτική ανάλυση του ναζισμού και κομουνισμού γίνεται πολύς λόγος για τη λεγόμενη προδοσία των διανοουμένων της Αριστεράς, που παρόλο που γνώριζαν πολλά από τα αίσχη του λελινιστικού και σταλινικού κομουνισμού, άλλοι κράτησαν επαμφοτερίζουσα στάση, άλλοι τα δικαιολογούσαν στο όνομα της επερχόμενης ουτοπίας, άλλοι τα αποσιώπησαν και κάποιοι δεν δίστασαν να εκθειάσουν το ολοκληρωτικό καθεστώς του Σιδηρούν Παραπετάσματος. Το συγκεκριμένο κεφάλαιο είναι από τα πιο ενδιαφέροντα του βιβλίου. Για να τελειώνω με το συγκεκριμένο σημείωμα το βιβλίο είναι πάρα πολύ καλό και πιστεύω ότι σε κάνει περισσότερο σοφό στο συγκεκριμένο θέμα. 5 αστέρια λοιπόν... Υ.Γ. Για όποιον θα ήθελε να εμβαθύνει περισσότερο στο θέμα των εκλεκτικών συγγενειών φασισμού και κομουνισμού εξαιρετικό είναι το βιβλίο του Ε. Νόλτε Ο ευρωπαϊκός εμφύλιος πόλεμος 1917-1945. Εθνικοσοσιαλισμός και μπολσεβικισμός από τον ίδιο εκδοτικό οίκο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Το κατά Θωμάν Απόκρυφο Ευαγγέλιο (σκληρόδετη έκδοση)
€25.44 €12.72
(-50%)
Κερδίζετε €12.72
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
€9.90 €2.97
(-70%)
Κερδίζετε €6.93

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS