Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

+
-
ΒΡΥΩΝΗ ΓΙΩΤΑ
Κωδ. Πολιτείας: 5012-0004
Τιμή Έκδοσης
€18.00
Τιμή Πολιτείας
€13.50
(-25%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τι συμβαίνει όταν ο κόσμος γύρω μας, όπως τον έχουμε συνηθίσει, πάψει ξάφνου να είναι όπως καθημερινά ζούμε μέσα του και γίνει απρόβλεπτος;
Μια μεγάλος, μια μικρός.
Όταν όλα τα πράγματα γύρω μας πάψουν να είναι σταθερά στη θέση τους.
Τι μάτια έχουμε για να τον δούμε, τι αισθήσεις για να τον νιώσουμε;
Μια ιστορία να τη λένε οι μικροί στους μεγάλους κι αυτοί... ν' ακούν. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Οι χαρακτήρες του παραμυθιού αυτού είναι πιθανοί, όπως ένας βοσκός που αγαπάει τον τόπο του και φοβάται την αλλαγή, ή απίθανοι, όπως ένα αρνάκι με τόλμη, ή και αδύνατοι, όπως ένα φλάουτο που ενεργεί και στοχάζεται. Μέσα από αυτούς ξετυλίγεται μια σκέψη που δημιουργεί πανίσχυρες εικόνες για την κατάσταση του ανθρώπου στην εποχή μας και πέρα από αυτήν. Στις εικόνες, που δημιουργεί η συγγραφέας, γίνεται χρήση των τρόπων οπτικής αντίληψης συγκεκριμένων πλασμάτων, οι οποίοι στη συνέχεια επεκτείνονται ώστε να συλλάβουν ποιότητες της κοινωνικής ζωής. Η αφαίρεση, καθοδηγούμενη από στοχαστική σκέψη, προχωρεί στην περιγραφή θεμελιωδών ιδιοτήτων της οπτικής αντίληψης των πλασμάτων αυτών περνώντας αβίαστα σε αντιστοιχίσεις με καταστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης.
Η ιστορία αυτή είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ποιητικής συμπύκνωσης θεμελιωδών εννοιών σε ποιητικές εικόνες που χαρακτηρίζονται από μια δύναμη εφάμιλλη με αυτή των αρχέγονων μύθων. Μέσα από την απλότητα της αφήγησης ενός παραμυθιού αισθάνεται κανείς να αναβλύζει μια δύναμη εποπτική του κόσμου που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος.
Η εικονογράφηση είναι εξαιρετικά δημιουργική κι έχει γίνει από ένα νέο και ιδιαίτερα ευφάνταστο καλλιτέχνη. Η τρισδιάστατη απόδοση δεν συνιστά απλώς απεικόνιση, αλλά μέσα από μια εξαιρετική γνώση της προοπτικής και ελεγχόμενες μεταπτώσεις μεταξύ προοπτικών συστημάτων επιτυγχάνει να αποτελέσει μια αυτόνομη έκφραση ενώ ταυτόχρονα συμπλέει με το νόημα του κειμένου ενισχύοντάς το. Ο καλλιτέχνης, όντας στην ουσία αυτοδίδακτος, διαθέτει εξαιρετικά διεισδυτική οραματιστική αντίληψη. Η ευτυχής σύμπτωση της συνεργασίας των δύο αυτών καλλιτεχνών οδήγησε σε ένα εξαιρετικό βιβλίο που θα σαγηνεύσει τον αναγνώστη. (Απόσπασμα από τον πρόλογο του Ιάκωβου Ποταμιάνου, Καθηγητή Α.Π.Θ.)
Λεπτομέρειες
ISBN139789609903271
ΕκδότηςΑΝΤΙΥΛΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων48
Διαστάσεις20x20
ΠρόλογοςΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΕικονογράφησηΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Κωδικός Πολιτείας5012-0004
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΑΞΕΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
€25.00 €12.50
(-50%)
Κερδίζετε €12.50
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ
ΔΟΥΚΑ ΜΑΡΩ
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS