Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
IMPRO // Ο ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

IMPRO

Ο ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

+
-
JOHNSTONE KEITH
Κωδ. Πολιτείας: 1418-0017
Τιμή Έκδοσης
€18.00
Τιμή Πολιτείας
€12.60
(-30%)
Κερδίζετε €5.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Χωρισμένο σε τέσσερα μέρη -"Στάτους", "Αυθορμητισμός", "Αφηγηματικές δεξιότητες", "Μάσκες και έκσταση"- που παρουσιάζονται περίπου στη σειρά με την οποία θα μπορούσε να τα προσεγγίσει μια θεατρική ομάδα, το βιβλίο εκθέτει τις τεχνικές και τις ασκήσεις που ο ίδιος ο Κιθ Τζόνστοουν θεώρησε ως τις πιο χρήσιμες και ενδιαφέρουσες. Το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο ιδεών και συγχρόνως μια συναρπαστική εξερεύνηση της φύσης της αυθόρμητης δημιουργίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Σε τι συνίσταται μια ιστορία; Τι κάνει τους ανθρώπους να γελάνε; Ποιες σχέσεις αιχμαλωτίζουν την προσοχή του κοινού και γιατί; Πώς σκέφτεται ο αυτοσχεδιαστής το επόμενο βήμα; Είναι απαραίτητη δραματουργικά η σύγκρουση;
Σε αυτά και άλλα θεμελιώδη ερωτήματα το βιβλίο δίνει αναπάντεχες και χρήσιμες απαντήσεις, οι οποίες επεκτείνουν τα όρια του θεάτρου στις δοσοληψίες της καθημερινής ζωής. Όπως όλοι οι μεγάλοι υπέρμαχοι του ασυνείδητου, ο Τζόνστοουν είναι σθεναρός ορθολογιστής. Θέτει έναν κοφτερό νου, καλλιεργημένο με ανθρωπολογία και ψυχολογία, στην υπηρεσία της κατεδάφισης του διανοουμενισμού στο θέατρο. Εκεί όπου δεν υπάρχει τεχνική ορολογία, αναπτύσσει τους δικούς του πρακτικούς όρους προκειμένου να δώσει όνομα στο απερίγραπτο. (Από τον Πρόλογο του Irving Wardle)

«Ο Τζόνστοουν προτείνει εκατό πρακτικές τεχνικές που ενθαρρύνουν τον αυθορμητισμό και την αυθεντικότητα, καταλαμβάνοντας το ασυνείδητο εξαπίνης. Ωστόσο αυτό που κάνει το βιβλίο τόσο διασκεδαστικό είναι το ίδιο το πνεύμα του δασκάλου. Έχετε μπροστά σας μια ανεξάντλητη πηγή θεότρελων προτάσεων για το ξεδίπλωμα της αγκυλωμένης φαντασίας.» (The Daily Telegraph)
«Το απίστευτο κατόρθωμα του βιβλίου είναι ότι πετυχαίνει μες στις σελίδες του να ζωντανέψει τον αυτοσχεδιασμό. [...] Πάρτε το συναρπαστικό αυτό εγχειρίδιο και σας εγγυώμαι ότι αν αρχίσετε να διαβάζετε την πρώτη σελίδα δεν θα σταματήσετε μέχρι να διαβάσετε και την τελευταία.» (The Yorkshire Post)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή, από τον Irving Wardle
Λίγα λόγια για τον εαυτό μου
Στάτους
Αυθορμητισμός
Αφηγηματικές δεξιότητες
Μάσκες και έκσταση
Παράρτημα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςIMPRO // IMPROVISATION AND THE THEATRE
ISBN139789609918695
ΕκδότηςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΚΤΩ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2011
Αριθμός σελίδων238
Διαστάσεις24x15
ΜετάφρασηΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗ ΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΖΟΝΣΤΟΟΥΝ ΚΙΘ
Κωδικός Πολιτείας1418-0017
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Κωνσταντίνος Δουτσίνης

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΕΙΑΣ
MINOIS GEORGES
€44.52 €17.81
(-60%)
Κερδίζετε €26.71
Η ΕΝΤΑΣΗ, ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΛΑΜΠΡΕΛΛΗΣ Ν. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
€10.60 €3.18
(-70%)
Κερδίζετε €7.42

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS