Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΚΕΙ ΕΞΩ

ΕΚΕΙ ΕΞΩ

+
-
ΣΙΩΤΗΣ ΝΤΙΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2269-0017
Τιμή Έκδοσης
€6.00
Τιμή Πολιτείας
€4.20
(-30%)
Κερδίζετε €1.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ότι η ποίηση του Ντίνου Σιώτη είναι εντελώς πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για πολλά έξω από τα σύνορά μας, είναι φανερό για τον αντικειμενικό και πληροφορημένο αναγνώστη. Η προέλευση της ποιητικής του, όπως σε όλες τις περιπτώσεις όταν εμφανίζεται ένα καινούργιο στυλ, ύφος ή είδος ποίησης, μένει μυστηριώδης όσο και να σπάσουν τα κεφάλια τους οι κριτικοί. Συνδυάζει κάτι που ονομάζω "ταραγμένη πραγματικότητα" με το εντελώς απροσδόκητο των λεκτικών συνδυασμών και μια προοπτική ονειρική, νοσταλγική σαν μια φωνή συλλογική ν' αναθυμάται ένα πιο ευτυχισμένο παρελθόν ή απλώς μια προοπτική ενός πιο πλούσιου κόσμου, σπάζοντας τη μονότροπη μονοτονία της πρόσφατης ποιητικής παραγωγής που δεν προχωρεί βαθύτερα απ' το χαρτί που γράφτηκε στο 95% των περιπτώσεων. Το να σπάσει αυτό το φράγμα της έλλειψης υποβολής δεν είναι μικρό πράγμα.
Πρέπει πρώτα να σπάσει ο ορθολογισμός που κρατάει τη γραφή δέσμια στα υποκειμενικά προσωπικά, αποδοσμένα εντελώς μονοδιάστατα. Παρόλο που ο Σεφέρης, πάνω από 70 χρόνια πριν, διατύπωσε στον διάλογο ή μονόλογο για την Ποίηση, το μοντερνιστικό μανιφέστο για τα ελληνικά γράμματα το λέει ρητά: η ποιητική γλώσσα πρέπει να υποβάλλει έναν κόσμο όποιος κι αν είναι αυτός, φανταστικός ή πραγματικός ή ένα μίγμα από τα δύο, αλλά χωρίς υποβλητικότητα η ποιητική γλώσσα μένει τυφλή και καμιά φορά και βουβή χωρίς ήχο. Μπορεί ο ποιητικός κόσμος να έχει μια γραφή αποσπασματική ή αφηγηματική, με άλλα λόγια: με συνέχεια. Δεν έχει σημασία. Εκείνο που προέχει είναι ο αναγνώστης να μπορέσει να μαγευτεί και να εισδύσει σ' αυτόν τον μυστηριώδη κόσμο που θα του δώσει ευχαρίστηση, απορία, περιέργεια, θα του θυμίσει κάτι, μια εικόνα γνώριμη ή άγνωστη, μια συγκίνηση ή τροφή για σκέψη. Όλα αυτά συγκλίνουν σ' ένα πετυχημένο ποίημα. Μπορεί το ποίημα να έχει χιούμορ ή σκοτεινές αναπολήσεις, μελαγχολία ή χαρά, φτάνει να μπορεί ο αναγνώστης να αισθανθεί τον απόηχο μέσα του, να του λέει κάτι, κάτι που ξέρει αλλά όχι έτσι διατυπωμένο ή κάτι εντελώς καινούργιο. Πάντως κάτι έξω απ' την πεπατημένη. Πιστεύω ότι τα ποιήματα του Ντίνου Σιώτη τις περισσότερες φορές το πετυχαίνουν και μάλιστα διάνα στον στόχο. Το κοινό του; Πρώτα ένας απλός αναγνώστης αλλά και οι ποιητές κατόπιν - αν είναι αρκετά ανοιχτοί να μάθουν κάτι, αρκετά σπάνιο φαινόμενο. (Νάνος Βαλαωρίτης, από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Νάνος Βαλαωρίτης, Αντί προλόγου
Ο καινούργιος χρόνος
Ωροσκόπια νεκρών
Τα λεπτά της ώρας
Επιστρέφω
Ο κλέφτης
Ένδοξο παρελθόν
Το μαξιλάρι
Το χάσμα
Αεράκι
Ασφυξία
Ο κροταλίας
Σίσυφος και Μινώταυρος
Ο βόμβος του ψυγείου
Πάμε
Εκεί έξω (Ι)
Δεν κάνω λάθος;
Είμαι αλλού
Το τελευταίο καλοκαίρι
Όλοι τα 'χουν με όλους
Σκουπιστείτε
Το ελάττωμά μας
Άμαχες μέρες
Εκεί έξω (II)
Γενική προσώπου
Τηλεόραση
Ειδήσεις εκεί έξω
Σημεία και τέρατα
Ξύπνα με
Αποχαιρετισμός
Το μηδέν
Οδός Αιώνων
Γλιστράμε
Ένωση
Τα χειρότερα
Ο μπόγιας
Συνταξιούχοι προφήτες
Το χτύπημα
Τείχη
Πέτρινες σταγόνες
Οι άνθρωποι της πόλης
Γκρεμός
Πιο πιστευτοί
Ελάτε
Ποτέπια
Δεν ξέρω
Οι μέρες που έρχονται
Δεν θέλω να βγω έξω
Η κλωστή της σιωπής
Εδώ μέσα
Λεπτομέρειες
ISBN139789609949392
ΕκδότηςΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΤΩΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων64
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2269-0017
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ
O'BRIEN JOHN
€14.92 €5.97
(-60%)
Κερδίζετε €8.95
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
DELECROIX VINCENT
€5.00 €2.50
(-50%)
Κερδίζετε €2.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS