Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

+
-
ΛΑΜΠΡΟΥ Λ. ΙΩΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2794-0004
Τιμή Έκδοσης
€48.00
Τιμή Πολιτείας
€33.60
(-30%)
Κερδίζετε €14.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα πέντε τελευταία χρόνια η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για την προστασία της φυσικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου, MONUMENTA, καταγράφει και ερευνά τα κτήρια που κτίστηκαν τον 19ο και το πρώτο μισό του 20ού αιώνα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Χιλιάδες κτήρια, ανεξάρτητα από την χρήση τους ή τον βαθμό διατήρησης, γεμάτα ζωή ή εγκαταλειμμένα, είναι πια καταχωρισμένα στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων www.docathens.org.
Η έρευνα δεν περιορίζεται στη φωτογράφιση και την καταγραφή, αλλά αναζητά πληροφορίες, μέσα από συνεντεύξεις, από τους ιδιοκτήτες και τους ενοίκους -παλαιούς και νυν- των κτηρίων και μέσα από τα ιδιωτικά και δημόσια αρχεία. Και τα δύο, προφορικές μαρτυρίες και αρχεία, αναδεικνύουν αναμνήσεις, συναισθήματα, ιστορίες, αποκαλύπτοντας ότι τα κτήρια δεν είναι μόνο κέλυφος, είναι μικρές και μεγάλες ιστορίες και κυρίως μιλούν για τους ανθρώπους που τα έφτιαξαν και τα έζησαν.
Σε αυτή μας την αναζήτηση γνωρίσαμε τον συλλέκτη Γιάννη Λάμπρου, που εδώ και πολλά χρόνια συλλέγει αρχεία που αφορούν σε μεγάλο βαθμό παλαιά κτήρια. Ένα από αυτά είναι το αρχείο της κατασκευαστικής εταιρίας "Εργοληπτική ΑΕ", ένα αρχείο-θησαυρός για την ιστορία και την αρχιτεκτονική της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων. Τα πολυάριθμα τεκμήρια (έγγραφα, σχέδια, φωτογραφίες) για εκατοντάδες κτίσματα, κατά κύριο λόγο γνωστών αρχιτεκτόνων, είναι ένα μοναδικό εύρημα που σώθηκε χάρη στην επιμονή και το απεριόριστο ενδιαφέρον του συλλέκτη. Στόχος είναι σιγά σιγά το αρχειακό υλικό να αναδειχθεί και να γίνει γνωστό στο επιστημονικό και το ευρύ κοινό.
Το παρόν λεύκωμα αποτελεί ένα πρώτο βήμα και είναι αφιερωμένο σε έναν από τους πιο σημαντικούς συνεργάτες της "Εργοληπτικής", τον πολιτικό μηχανικό Ανδρέα Κ. Δρακόπουλο, που με τις γνώσεις του, την πλούσια εμπειρία του και τη μεθοδικότητά του σχεδίασε και κυρίως κατασκεύασε πολυάριθμα κτήρια. Τα τεκμήρια που παρουσιάζονται έφεραν στο φως το έργο του, άγνωστο πριν την εύρεση του αρχείου, όπως άγνωστη ήταν η κατασκευαστική διαδικασία των περισσοτέρων κτηρίων που ανέλαβε.
Η αξία του αρχείου είναι μέγιστη και είναι μεγάλη χαρά για τη MONUMENTA που συμμετέχει σε όλη αυτή την προσπάθεια. (Ειρήνη Γρατσία, Συντονίστρια MONUMENTA)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ Ευγενίας, Αλέξανδρου, Ανδρέα Κ. Δρακόπουλου
ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ Ειρήνης Γρατσία
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Γιάννη Λάμπρου
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΔΡΕΑ Κ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
- ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ
- ΤΑ ΕΡΓΑ
ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ - ΓΡΑΦΕΙΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Αθήνα
Πειραιάς
Προάστια
Άλλες περιοχές
ΚΤΗΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΝΑΨΥΧΗΣ
ΝΑΟΙ
ΚΤΗΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ - ΑΠΟΘΗΚΕΣ
ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΝΕΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ
ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗΣ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Λεπτομέρειες
ISBN139789609954754
ΕκδότηςMONUMENTA
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2018
Αριθμός σελίδων346
Διαστάσεις24x33
ΕπιμέλειαΓΡΑΤΣΙΑ ΕΙΡΗΝΗ
Κωδικός Πολιτείας2794-0004
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

eleftheriael

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΓΕΙΑ
ΤΙΒΕΡΙΟΣ Α. ΜΙΧΑΛΗΣ
€49.77 €19.91
(-60%)
Κερδίζετε €29.86
Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
SORA STEVEN
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS