Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΑΧΤΙΤΣΗΣ: Ο ΕΞΩΣΤΗΣ

Ο ΕΞΩΣΤΗΣ

+
-
ΚΑΧΤΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2274-0016
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€11.20
(-30%)
Κερδίζετε €4.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ τις βρήκα, νοτισμένες από μία τροπική μούχλα, μαζί μ' ένα σωρό άχρηστα χαρτιά, έτοιμα για κάψιμο, στο υπόγειο ενός βιβλιοπωλείου, όπου δούλευα κάποτε ως ταξινομητής. Πρόκειται για το ιστορικό των τελευταίων στιγμών ενός που έχει να δώσει λόγο για τις πράξεις του.
Πριν τις παραδώσω σε μορφή βιβλίου στη διάθεση του φιλόμουσου ελληνικού κοινού, θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω και δημόσια, με τις άτεχνες αυτές γραμμές, τον παλαιό νοσοκόμο, και ήδη αξιωματούχο του Στρατού της Σωτηρίας κάποιας ξένης χώρας, Κον Ρεάλον Δελωριέν, για τη βοήθεια που μου έδωσε στη μετάφραση από τα φλαμανδικά, γλώσσα στην οποία ήταν γραμμένο το χειρόγραφο. Εδώ κι εκεί, όπου το εθεώρησα απαραίτητο, έκανα μερικές ελαφρές διορθώσεις, προσθήκες ή αφαιρέσεις.
Τέλος, σημειώνω ότι μάταια προσπάθησα, χρόνια τώρα, ερχόμενος σε επαφή με κάποια αποικιακή αρχή, και με μία άλλη της βορινής Ευρώπης, μήπως ανακαλύψω το πραγματικό όνομα του συγγραφέα. Κατά τα φαινόμενα, θα μείνει για πάντα άγνωστος. Επιφυλάσσομαι να δημοσιεύσω και άλλα χαρτιά του ίδιου που είναι ακόμη στα συρτάρια μου, αταξινόμητα. (Ο ΕΚΔΟΤΗΣ)

Ο ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΣΤΗ, για να γλιτώσει, καταφεύγει στην Αφρική. Αλλά, ενώ γλιτώνει από τους εχθρούς του, δεν μπορεί να διαφύγει την τιμωρία από τον κυριότερο κατήγορο: τον εαυτό του. Βλέπει οράματα, περνάει νύχτες και νύχτες αϋπνίας. Η μοναξιά, το κλίμα κ.λπ. τον σκοτώνει, όπως επίσης και οι αναμνήσεις. Τέλος, έπειτα από πολυετή παραμονή στην κόλαση της Αφρικής, δύο εφιαλτικά περιστατικά ανασκαλεύουν και ξεσκεπάζουν ένα παρελθόν που είχε κατορθώσει με τα ψέματα να κρύψει από τον εαυτό του. Η όλη ιστορία τελειώνει με τον ήρωα παίρνοντα την απόφαση ν' αυτοκτονήσει κατά τον εξής τρόπο: Διώχνει τους υπηρέτες του, κόβει κάθε σχέση με τις γνωριμίες του (που έχει στην αποικιακή αυτή πόλη), και αποτραβιέται για πάντα στην έπαυλή του [...], μέσα στην ενδοχώρα της ζούγκλας, αποφασισμένος να πεθάνει από την ασιτία, και από την ασφυξία που θα του εξασφαλίσουν τα διάφορα φυτά της Αφρικής, τα οποία, με τον γιγαντισμό και την επεκτατικότητα που τα διακρίνει, θα φράξουν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα τις πόρτες, τα παράθυρα, κάθε άλλο άνοιγμα... (Ν. ΚΑΧΤΙΤΣΗΣ, επιστολή στον Γ. Παυλόπουλο, 3.3.1963)
ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ έχω επιχειρήσει να δώσω την ατμόσφαιρα ενός ξενοδοχείου [...], την τροπική ατμόσφαιρα, την ατμόσφαιρα της πολιορκίας, την ατμόσφαιρα του σπιτιού ενός, στη Γάνδη, και ιδιαίτερα του γραφείου του, που βλέπει προς ένα φθινοπωρινό κήπο, κ.λπ. - όλα κάτω από ένα αμυδρό φως, και ορώμενα πλαγίως κάπως, και όχι κατευθείαν. (Ν. ΚΑΧΤΙΤΣΗΣ, επιστολή στον Γ. Παυλόπουλο, 2.7.1964) (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Τις σελίδες που ακολουθούν
Κεφ. 1-7
Επίμετρο
Κεφ. 1-4
ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗΣ, Ο αναξιόπιστος εξομολογούμενος. Αφήγηση και ύφος στον Εξώστη του Ν. Καχτίτση
ΓΙΩΤΑ ΚΡΙΤΣΕΛΗ, Ο εξώστης: Η περιπέτεια της έκδοσης
ΒΙΚΤΩΡ ΚΑΜΧΗΣ, Χρονολόγιο σε α΄ και γ΄ πρόσωπο
Λεπτομέρειες
ISBN139789609962278
ΕκδότηςΚΙΧΛΗ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2012
Αριθμός σελίδων232
Διαστάσεις22x15
ΕπιμέλειαΚΡΙΤΣΕΛΗ ΓΙΩΤΑ, ΚΑΜΧΗΣ ΒΙΚΤΩΡ
ΕικονογράφησηΤΣΑΚΝΙΑ ΕΥΗ
Κωδικός Πολιτείας2274-0016
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

federico, antonis moros, something, dimbik, clea, geopap1984, Ελισάβετ.

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

chrkon, katerina51, gvardavas, geopap1984

Κριτικές για το προϊόν

[08/09/2019] clea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Απολαυστικό κείμενο.Η ιστορία του Σ.Π μισοειπωμένη και μισοειδωμένη μέσα από τις χαραμάδες που ο ίδιος αφήνει ακάλυπτες, προκειμένου να απεκδυθεί της ευθύνης και να αποτινάξει τον μανδύα των τύψεων που κάποιες στιγμές τον βαραίνει.Εξομολογείται τα μικρά του κρίματα, αλλά κρατάει μυστικά τα άλλα τα μεγάλα και τερατώδη. Παραπαίει ζαλισμένος μεταξύ ενοχικότητας και αυτάρεσκης εγωπάθειας.Επιφυλάσσει για τον εαυτό του την ίδια στιγμή τη θέση του θύτη και του θύματος.
[09/06/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Στοππάκιος Παπένγκους -ο ήρωας, του οποίου το όνομα μαθαίνουμε στο επίμετρο- είναι ένας άναθρωπος ενοχικός, με βαριές τύψεις για τα εγκλήματα που διέπραξε στο παρελθόν. Ξεκινά την αφήγηση κατηγορώντας τα πάντα -τα άλλα-, δεν ευχαριστιέται με κανέναν τρόπο. Οι κατηγορίες αυτές αποτελούν μία άμυνα απέναντι στον εαυτό του. Ανακαλεί τα λεγόμενα του και κατασκευάζει μία αθώα, εικονική περσόνα. Αναβάλλει την αλήθεια για το φρικτό του παρελθόν, ίσως πάλι αυτό να είναι ένα κατασκεύασμα που αποζητά την προσοχή. Εξαιρετική νουβέλα, εξαιρετική έκδοση.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΒΟΥΡΝΑΣ ΤΑΣΟΣ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95
Η συνήθεια των 5
ROBBINS MEL
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS