Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΕΡΣΙΛΟΦΟΣ ΧΩΡΑ

ΑΕΡΣΙΛΟΦΟΣ ΧΩΡΑ

+
-
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 9157-0009
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€13.36
(-30%)
Κερδίζετε €5.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Άνθη ποικίλα, της λόγου τέχνης, δεν φύονται εδώ. Ευφαντάστων περιπετειών διηγήσεις, ιδεών ανεξίτηλες περιπτύξεις, αλληγορικές και σοφές θεωρήσεις, αινίγματα ευφυή, ρήματα φλεγματώδη, τεκμήρια μαχητά, περιπλοκές ελικώδεις, ανατροπές ρηξικέλευθες, γνώμες αδιάρρηκτες, ιντερμεδίων εγκεντρισμοί, αντιθέσεων αιφνιδιασμοί, επωδών διχοστασίες, ως και κάλλος ευεπείας και ευφραδής περιγραφή και εκτάσεως πρόνοια, όλα τα προς απάτην τετεχνασμένα, εκ φύσεως αρτιτελή και διά πείσματος αρραγούς επί πολύ διαλάμψαντα, αποπαύουν.
Ο χαλκευτός ατέρμων κοχλίας, αρσενόπαις εργόπονος, άμα και θήλυ απείκασμα του ήδη-πάλι, εκβάλλεται εκ της ρυπαρής, τορνευμένης φωλεάς του, ύπισχνος, αναλωτός και κατάμεμπτος, και μαζί με άλλα, φτενά περιτρίμματα, βυθίζεται στον ωκεανό της σπλαχνικής συγκατάβασης.
Του παφλασμού τελευτώντος, απροσδόκητος ζωογονία συμβαίνει, ουχί ως καθαρτήρια μετάλλαξη ή τυχάρπαστη σύμφυση, αλλά ως ποιήσεως θρόισμα, εκεί, στον μεσομφάλιο του χρόνου βυθό, όπου συσπάται και συστρέφεται, ως δημιουργίας υπόνοια, της ιστορίας η πολύκερος και ποικιλόβουλος μήτρα. Το γενέθλιον εκπορίζεται γεώδες, γήινο, γεηρό, ούτως ειπείν γηγενές, των εκείνης ανθρώπων εκάστης φωνής μόριο επιφθεγγόμενο, εις μορφήν έπους νέου, προδηλούμενο τούτο, κατά το ποιόν, ως ολόκαρπο, κατά την δομή ως αθέσφατο, κατά την φύση ως ταλάεργο, κατά το είδος ως εφελκυστό, αυγαζόμενο δε, ως μετάβλημα ολοσχερές. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

[...] θα μπορούσε: να αποτελεί μέρος μιας Γενεαλογίας του Ανθρώπου, όπως, βέβαια, και της Τέχνης του Λόγου· θα μπορούσε να είναι, μεταξύ άλλων, η ποιητική Εισαγωγή σε μια ιστορική αναδρομή στις θρησκείες και τις πλάνες τους· θα μπορούσε να είναι μία συλλογή διηγημάτων ή και παραινετικών ή εγκωμιαστικών ή παραμυθικών ή ακόμη και (αυτο)σαρκαστικών λόγων, πλήρης συμβολισμών, μεταξύ άλλων, και για την ίδια την τέχνη της γραφής. Θα μπορούσε να είναι: μία εξιστόρηση (που ζηλεύει κάποτε τις ομηρικές παρομοιώσεις και περιγραφές) αιμοσταγών ρωμαϊκών και βυζαντινών πράξεων και Υβρεων· ένας ιδιότυπος Καζαμίας, γραμμένος από υπόπτου ειλικρινείας ερημίτη· ένας κατάλογος επαγγελμάτων· μία ανθολόγηση δημοτικών τραγουδιών και σατιρικών διστίχων, όχι απαραίτητα σε γλώσσα "δημοτική", αλλά και μια ανθολογία παντός είδους λαϊκών δοξασιών, ηθών και εθίμων (του εθιμικού δικαίου συμπεριλαμβανομένου) και, ταυτόχρονα, μια ιλαρή -δηκτική επισκόπηση των παραπάνω, με έμφαση στις ανδρογυνικές ερωτικές σχέσεις. Θα μπορούσε να είναι: μια (πρωτοπρόσωπη) εξιστόρηση ενδόξων κατακτήσεων αλλά και λεηλασιών και τραγικών πτώσεων· μια γείωση των συμβολισμών που συγκεντρώνονται γύρω από την εικόνα του Ποταμού του Χρόνου· ένας καταγγελτικός, αντι-διδακτικός Διάλογος, που ζήλεψε τους αρχαίους προγόνους του. Θα μπορούσε να είναι, όπως και είναι, σε μικρογραφία, ένα έπος ερωτικό, μια διαρκής ερωτική επιστολή προς την απόλυτη θηλυκότητα, που χαρίζει την ηδονή στους οφθαλμούς και στο σώμα, αλλά η οποία, από την άλλη, είναι, ουσιαστικά, και η αναπόφευκτη "ενεργός αλλά αντιοργανωτική αρχή της καλλιτεχνικής δημιουργίας" (κατά τους Judith Still και Michael Worton), καθώς, εν προκειμένω, δίνει και τον τίτλο στο ανά χείρας δημιούργημα. ... (Σταυρούλα Γ. Τσούπρου, Ελευθεροτυπία, Βιβλιοθήκη, 19/11/2011)

Περιεχόμενα

Προοίμιο
Ανθρωπογεωγραφία
Εκείνα τα χρόνια
Μηνολόγιο
Ο δακτύλιος
Ο ρέκτης της εμπειρίας
Τα όνειρα
Η πλοηγός
Των λόγων η κίνηση
Η κάτω πόλις
Προσφυγή στους προγόνους
Η αδελφότης
Ο ποταμός
Ο χρονικογράφος
Η εκστρατεία
Το παλαιό και το νέο
Ο επικήδειος ρήτορας
Η συνωμοσία
Δρώμενα και θεάματα
Ελένης εγκώμιο
Νοοτροπίες και διατάξεις
Μιμήσεως έργα
Υπακοή
Ισότητα
Σύνθεση
Σιωπή
Προθεωρία
Λύπη
Έρως
Σοφία
Ηδονή
Τύχη
Ζωή
Τέχνη
Ομορφιά
Δικαίωση
Εξέλιξη
Εξουσία
Διακόσμηση
Δικαιοσύνη
Πρόνοια
Μεγαλείο
Ύφος
Ένωση
Χρησιμότης
Άγνοια
Εκπαίδευση
Έλεγχος
Κενοδοξία
Πολιτική
Δίαιτα
Επανάσταση
Σοφιστεία
Θεολογία
Φόβος
Ρεαλισμός
Συμπεριφορά
Εξομολόγηση
Επιτύμβιοι λόγοι και επιγράμματα
Το ηχείο
Ο γιος της πόρνης
Ιδέες για τις ιδέες
Ο σκώληκας της αθυμίας
Η εξέγερση
Το μυστήριο των υδάτων
Έπη και ορατόρια
Ο εφιάλτης του συγγραφέα
Ο μητρικός κύκλος
Η πτώση
Ο πρόσφυγας
Ο λαϊκός άρχοντας
Ο θρίαμβος της συνήθειας
Η προσδοκία
Ο θάνατος τον Οδυσσέα
Λεπτομέρειες
ISBN139789609967600
ΕκδότηςΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2011
Αριθμός σελίδων224
Διαστάσεις24x16
Κωδικός Πολιτείας9157-0009
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ
EIBL-EIBESFELDT IRENAUS
€16.00 €5.60
(-65%)
Κερδίζετε €10.40
ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ ΦΛΟΡΙΑΝΙ
SAND GEORGE
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS