Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΑ, ΤΟ ΨΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΦΡΟΥΤΟ // ΟΧΤΩ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΓΙΑ Ε

Μα, το ψάρι είναι φρούτο

Οχτώ απρόβλεπτες ιστορίες, για ενήλικους αναγνώστες

+
-
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0328-0002
Τιμή Έκδοσης
€14.30
Τιμή Πολιτείας
€12.87
(-10%)
Κερδίζετε €1.43


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια «αγκαλιά» από σκαμπρόζικες, φλεγματικές, απροσδόκητες, αλληγορικές κι αισθαντικές παραμυθένιες ιστορίες που απευθύνονται κυρίως σ' ενήλικους αναγνώστες με ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ. Μια «οικογένεια» από έμψυχα πλάσματα, φυτά, στοιχεία της Φύσης ή άψυχα αντικείμενα χωρίς δικαίωμα λόγου, στήνουν ψιλοκουβέντα για τον κόσμο των ανθρώπων, τις νευρώσεις και τις χαρές του, τον έρωτα, τη μοναξιά, τα αδιέξοδα και τις ελπίδες. Λοιδορούν ή ξεκαρδίζονται με όσα μας βασανίζουν, τοποθετούνται απ' την αρχή πάνω σε έννοιες κι αξίες ταλαιπωρημένες. Βοηθούν να εστιάσουμε στα ουσιαστικά και σε όσα μας αξίζουν. Δεν κατηχούν, δεν νουθετούν, δεν μας κουνάνε το δάχτυλο, δεν επιδιώκουν να πουλήσουν άποψη, θέλουν μονάχα να μας πούνε πως η ζωή είναι μια αλήθεια ακριβή, μια αξία ανεκτίμητη, σαν το ανυπόμονο φως που ξημερώνει κάθε μέρα από την αρχή.
Μια μοναδική συλλογή διηγημάτων που μοιάζουν με παραμύθια, αλλά ουσιαστικά είναι πανανθρώπινες αλήθειες, οι οποίες χαράζουν αβίαστα το χαμόγελο στα χείλη και συγκινούν βαθιά με την τρυφερότητα και το βαθύτερο νόημά τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

- Ένας σκαμπρόζικος Κοχύλης στην αγκαλιά της νευρικής κυρίας Θάλασσας
- Μια γάτα ανοιξιάτικης βεράντας κι άλλη μία εντελώς αλήτισσα
- Ένας μικρούλης ρόδης
- Ένα ψάρι που επέμενε να το φωνάζουν Έλβις
- Ένα πεύκο θαλάσσης κι ένα κυπαρίσσι τυπικού νεκροταφείου φυτρωμένα σε αλμυρή πλαγιά
- Το σεντονάκι που το φωνάζουν μοναξιά
- Φρούτα και λαχανικά εκτός εποχής και όχι μόνο
- Το δέντρο που περπατούσε
Λεπτομέρειες
ISBN139789606421020
ΕκδότηςΑΝΕΜΟΣ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2023
Αριθμός σελίδων150
Διαστάσεις20,5x14
ΕπιμέλειαΟΜΑΔΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ
ΕικονογράφησηΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Κωδικός Πολιτείας0328-0002
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[10/08/2013] KLIOVIRGO.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πριν λίγο τέλειωσα αυτό το μικρό, εκπληκτικό διαμαντάκι!!! Ένα βιβλίο με οκτώ ιστορίες-παραμύθια για εμάς, τους σοβαρούς ενήλικες που ψάχνουμε απεγνωσμένα τη χαμένη μας παιδικότητα!!! Ένα βιβλίο γεμάτο λυρισμό, χιούμορ, αγάπη, αθωότητα, συγκίνηση, τρυφερότητα, χιούμορ και εικόνες!!! Κυριολεκτικά και μεταφορικά, καθώς κάθε σελίδα έχει μια πολύ μικρή εικονογράφηση και στην αρχή κάθε ιστορίας τη σχετική μεγάλη εικόνα, που αν και απρόμαυρη έχει κάθε φορά την ικανότητα να σε ταξιδεύει. Ο Γιάννης μας μαγεύει με το συγγραφικό του ταλέντο, ταξιδεύοντάς μας σε ένα λιβάδι με μια μουριά που περπατάει για να συναντήσει λίγη ανθρώπινη παρέα, στον μικρόκοσμο μιας γυάλας ενός χρυσόψαρου, που αυτοαποκαλούνταν Έλβις, σε μια θαλασσοδαρμένη πλαγιά όπου δύο μοναχικά δέντρα προσπαθούν να λύσουν το υπαρξιακό τους πρόβλημα, στην προσπάθεια ενός ευαίσθητου αγοριού που πιάνει κουβέντα με την Πανσέληνο και προσπαθεί να καταλαγιάσει τον πόνο για το χαμένο του πατέρα, σε μια λαϊκή αγορά όπου τα διάφορα λαχανικά και φρούτα συναγωνίζονται στο φυσικό και στο παραβιασμένο, στην αυλή όπου μια ροδιά προσπαθεί να δείξει το νόημα της ζωής στο στερνοπούλι της, τον Ρόδη, στην κουβέντα μεταξύ ενός κοχυλιού και της ατέρμονης και ευμετάβλητης θάλασσας και, τέλος, στην αντίξοη φιλία που δημιουργείται ανάμεσα σε μια γάτα από σπίτι, την Άβα και μια αλητόγατα που λόγω του παράξενου χρωματισμού της είναι καταδικασμένη να φέρει το μισητό όνομα Χίτλερ!!! Δεν μπορώ να σας περιγράψω τα αισθήματα που μου γέννησε αυτό το πανέμορφο βιβλίο! Απλά σας λέω ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!! Θα είναι κέρδος για την ψυχή σας!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
HORKHEIMER MAX
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00
Όσα χάσαμε στις φλόγες
ENRIQUEZ MARIANA
€12.20 €4.88
(-60%)
Κερδίζετε €7.32

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS