Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΣΟΥ ΣΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΜΟΥ

Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΣΟΥ ΣΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΜΟΥ

+
-
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0328-0008
Τιμή Έκδοσης
€15.23
Τιμή Πολιτείας
€10.66
(-30%)
Κερδίζετε €4.57


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Γεννημένη σ' έναν τυραννισμένο τόπο, μαθαίνει γρήγορα να αγαπά τη ζωή και τ' ανεκτίμητα δώρα της: τον έρωτα, την ευτυχία να ζει σ' έναν κόσμο που επέλεξε η ίδια, τα χρώματα και τις μυρωδιές γύρω της, τον αλήτη χρόνο, τους φόβους, τη δύναμή της να κοιτάει ψηλά ανασαίνοντας αρμύρες της θάλασσας και ξεστρατισμένους μικρούς θεούς. Συναισθηματικά σοφή από πάντα, με σκηνικό μια πατρίδα που χρόνο με το χρόνο αλλάζει δραματικά, διεκδικεί τις στιγμές της, αποφασίζοντας να ζήσει, να κερδίσει τα χρόνια, όλα τα χρόνια της. Και τι σχέση μπορούν να έχουν μεταξύ τους ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ, το κάστρο του Πλαταμώνα κι ένα μοιραίο γράμμα που δεν έφτασε πουθενά, ο ελληνικός κινηματογράφος και οι κρυφές σχέσεις των ανθρώπων του, το πρόσωπό της τετράστηλο στις εφημερίδες, ένα ερειπωμένο αρχοντικό έξω απ' τα Βίλια, τα παράξενα όνειρα, και η λαμπερή Φρόσω που δεν θα ξεκουραστεί ποτέ; Είναι η Βασιλική της καρδιάς μας. Η καλή ψυχή που κρύβουμε μέσα μας. Κι όλη η Ελλάδα, δυο τσιγάρα δρόμος... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789609975377
ΕκδότηςΑΝΕΜΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων344
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0328-0008
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[27/09/2013] KLIOVIRGO.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα βιβλίο που διάβασα χωρίς δεύτερη ανάσα!!! Η ιστορία της Βασιλικής, μιας ηρωίδας πλασμένης από το συγγραφέα με περίσσια ευαισθησία και αξιέπαινη αντίληψη της γυναικείας ψυχολογίας! Η υπόθεση ξεκινά από το παρόν και την ηρωίδα μας στη δύση της ζωής της. Καθώς πλησιάζει το τέλος εκείνη αναπολεί το παρελθόν και όλα τα γεγονότα της ζωής της περνάνε από τα δικά της και τα δικά μας μάτια σαν μια καλογυρισμένη κλασσική ελληνική ταινία, από αυτές που μένουν πάντα στη μνήμη μας σαν αριστουργήματα και δεν κουραζόμαστε να βλέπουμε ξανά και ξανά! Το φλάσμπακ ξεκινά από τα παιδικά χρόνια της Βασιλικής, τη ζωή της στη μακεδονική επαρχία, τις σχέσεις με τους γονείς της, που δε θα προλάβει να χαρεί όσο θα ήθελε, και τις πρώϊμες φιλίες-ερωτικά σκιρτήματα. Σαν φόντο περνούν τα ιστορικά γεγονότα που συνταράσσουν την πολύπαθη Ελλάδα και αφήνουν τα σημάδια τους στην καθημερινή ζωή των ηρώων του βιβλίου. Το ίδιο και οι άνθρωποι που συναντά η ηρωίδα μας και που τη στιγματίζουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Η Βασιλική είναι ένας άνθρωπος με πολλές ευαισθησίες, με ανάγκη για αποδοχή και αγάπη, με θέληση για ζωή και αστείρευτη δύναμη να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, που φαίνονται ανεξάντλητες. Δεν "πέφτει" κάτω από τις αρχές της και τα πιστεύω της, δε δειλιάζει, ούτε μεγαλοπιάνεται όταν τα καταφέρνει και αυτό την κάνει ξεχωριστή. Γνωρίζει τη φιλία, τον έρωτα, την επιτυχία, τον πόνο, τη δυστυχία και τη μοναξιά, όμως παραμένει σταθερή, ακλόνητη και αλύγιστη σαν μια περήφανη λεύκα που υψώνεται μονάχη της στην όμορφη ελληνική εξοχή. Οφείλω πραγματικά τα συγχαρητήριά μου στο Γιάννη για αυτό το υπέροχο μυθιστόρημα, που είναι και το πρώτο του, αν δεν κάνω λάθος. "Η καλή μέρα από το πρωΐ φαίνεται", όπως λέει και η γνωστή παροιμία και ο Γιάννης μας δείχνει τη συγγραφική του δεινότητα με αυτό το εκπληκτικό, συγκινητικό, τρυφερό, αστείο και αξιομνημόνευτο μυθιστόρημα, που αγγίζει τη ψυχή του αναγνώστη! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
LANDAUER GUSTAV
€10.58 €5.29
(-50%)
Κερδίζετε €5.29
GENTLEMAN
ROETZEL BERNHARD
€50.00 €22.50
(-55%)
Κερδίζετε €27.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS