Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
SUM // ΣΑΡΑΝΤΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ

SUM

ΣΑΡΑΝΤΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ

+
-
EAGLEMAN DAVID
Κωδ. Πολιτείας: 1418-0018
Τιμή Έκδοσης
€11.00
Τιμή Πολιτείας
€7.70
(-30%)
Κερδίζετε €3.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τι μας συμβαίνει όταν πεθαίνουμε; Και τι μας λέει αυτό για την ανθρώπινη υπόστασή μας;
Στην άλλη ζωή ίσως ανακαλύψετε ότι ο Θεός έχει μέγεθος μικροβίου και αγνοεί την ύπαρξή σας. Ή ίσως ανακαλύψετε ότι η άλλη ζωή περιλαμβάνει μόνο εκείνους τους ανθρώπους που θυμάστε. Σε κάποιες επόμενες ζωές διαμοιράζεστε σε όλες τις διαφορετικές ηλικίες σας, σε κάποιες άλλες αναδημιουργείστε με βάση τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας και σε άλλες αναγκάζεστε να ζήσετε με εκνευριστικές εκδοχές του εαυτού σας που αντιπροσωπεύουν αυτό που θα μπορούσατε να έχετε γίνει.
Σε αυτές τις εμπνευσμένες ιστορίες -συγχρόνως διασκεδαστικές, μελαγχολικές και ανησυχητικές- ο Eagleman αναποδογυρίζει τη σκακιέρα με τις παραδοσιακές απόψεις και μας προσφέρει έναν καλειδοσκοπικό φακό μέσα από τον οποίο μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας εδώ και τώρα. Οι ιστορίες του πηγάζουν από την επιστήμη και τη μυθοπλασία και προκαλούν δέος για τη μυστηριώδη ύπαρξή μας: ένα κράμα ελπίδας, αγάπης και θανάτου που τέμνει τη φύση με καινοτόμες οπτικές. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Όλες οι ιστορίες σε αυτό το βιβλίο είναι υποθετικές και όλες τους είναι κατά κάποιον τρόπο αστείες αλλά και θλιβερές, καμία τους όμως δεν είναι για να την πάρει κανείς στα σοβαρά. Η σοβαρή πλευρά του βιβλίου είναι το ευρύτερο μήνυμα, ότι στην ουσία δεν ξέρουμε τίποτε για το τι συμβαίνει στον παράξενο κόσμο που μας περιβάλλει. Ξέρετε, είμαι επαγγελματίας επιστήμονας και μου φαίνεται αστείο, μου φαίνεται παράξενο ότι οι άνθρωποι επιχειρηματολογούν με τόση βεβαιότητα για αυτό που νομίζουν ότι συμβαίνει, κάποιοι πιστεύουν σε έναν συγκεκριμένο Θεό και άλλοι λένε ότι δεν υπάρχει τίποτε, όμως ποιος ξέρει; Αυτό που κάποιος καταλήγει να εκτιμήσει όταν ασχολείται με την επιστήμη είναι τελικά το μέγεθος της άγνοιάς μας. Καταλαβαίνει ότι τα κομμάτια που γνωρίζουμε είναι τόσο πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που δεν γνωρίζουμε. Αυτό είναι το μήνυμα στο "Sum". Είναι ότι μπορώ να γράψω σαράντα ιστορίες που αποκλείουν η μία την άλλη αλλά όλες ρίχνουν ένα φως σε διάφορες πιθανότητες, διαφορετικές ιδέες για το τι θα μπορούσε να συμβαίνει. Όπως είπα καμία τους δεν την εννοώ στα σοβαρά, δεν λέω ότι αυτή είναι η κατάσταση. Λέω ότι ίσως θα έπρεπε να αφιερώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο στο να σκεφτούμε τις πιθανότητες από ό,τι τις βεβαιότητες. Για μένα αυτή είναι η επιστημονική ψυχοσύνθεση, αυτό σημαίνει να είσαι επιστήμονας. Είναι ένα βιβλίο που μόνο ένας επιστήμονας θα μπορούσε να γράψει". DAVID EAGLEMAN, από συνέντευξη στην εφημερίδα Το Βήμα, στο ένθετο SCIENCE, που δημοσιεύτηκε στις 29/10/2011.

Περιεχόμενα

Σούμα
Egalitaire
Κύκλος φίλων
Η καταγωγή των ειδών
Γιγάντισσα
Μαίρη
Η διανομή των ρόλων
Μεταμόρφωση
Αυτό που λείπει
Σπείρες
Διαβαθμίσεις
Δεσμοί
Άγχος
Οζ
Μεγάλες προσδοκίες
Καθρέφτες
Διηνεκές
Το αφύσικο
Απόσταση
Ηνία
Μικρόβια
Απουσία
Φωσφορισμοί
Κίνητρα
Death Switch
Μπιζάρισμα
Πρίσμα
Άφατο
Πάνθεο
Παρόρμηση
Κβάντο
Εξοικονόμηση
Νάρκισσος
Σπόρος
Νεκροταφείο Θεών
Αποστασία
Σχέδια
Υποτακτική
Έρευνα
Αναστροφή
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSUM: FORTY TALES FROM THE AFTERLIVES
ISBN139789609979818
ΕκδότηςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΚΤΩ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2011
Αριθμός σελίδων120
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ
ΕπιμέλειαΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΙΓΚΛΜΑΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ
Κωδικός Πολιτείας1418-0018
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

PAK, agrofylakas, mitsost, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mitsost

Κριτικές για το προϊόν

[25/10/2020] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πόσο ευφάνταστο!Στις ονειροπολήσεις πολλών ανθρώπων σίγουρα θα έχουν περάσει παρόμοιες σκέψεις ή σενάρια για την τύχη των κορμιών και των ψυχών αφού αφήσουν αυτόν τον κόσμο.Σίγουρα οι εκδοχές που δίνει ο συγγραφέας δεν μπορούν να υπερβούν το ανθρώπινο μέτρο κι αυτό είναι που δίνει στο βιβλίο μια ακατανίκητη γοητεία.Και είναι ένα βιβλίο περισσότερο περί ζωής παρά περί νέκρωσης.Το χάρηκα!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€29.00 €13.05
(-55%)
Κερδίζετε €15.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS