Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
PURO FUTBOL // ΟΚΤΩ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟΥ ΠΑΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔ

PURO FUTBOL

ΟΚΤΩ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟΥ ΠΑΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

+
-
FONTANARROSA ROBERTO
Κωδ. Πολιτείας: 0344-0008
Τιμή Έκδοσης
€11.66
Τιμή Πολιτείας
€8.16
(-30%)
Κερδίζετε €3.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Βγαίνει ένας μικρός από ένα σπίτι και μετά κι άλλος ένας. Ο πρώτος, τσίτσιδος, φωνάζει: "Πάμε, Σεντράλ, γερά!" Μια αστραπή λάμπει και φωτίζει το μέσα κάποιου. Του στεγνώνει τον λαιμό. Ψελλίζοντας, καταφέρνει να ρωτήσει: "Τελείωσε;". "1-1", λέει ο μικρός, "ισοφάρισε η Σεντράλ στο τέλος". Κάποιος περπατά, τώρα μουδιασμένος, λόγω νωθρότητας, λόγω του ότι είναι στον αυτόματο πιλότο. Η Σεντράλ στο τέλος, ρε!
Η Σεντράλ στο τέλος! Δεν φωνάζει. Δεν κάνει κάποιον μορφασμό. Δεν σηκώνει το χέρι του. Η κραυγή εκρήγνυται μέσα του σαν βόμβα βυθού. Πάμε, κανάγιες μου, γερά! Μοιάζει ψέμα. Κάποιος θα σκεφτόταν ότι θα χοροπηδούσε ασυγκράτητος· θα καβαλούσε κάνα φράκτη· θα σκαρφάλωνε σε κάνα δέντρο σαν πίθηκος· θα αναρριχόταν σε κάνα μπαλκόνι, μέχρι και σε ταράτσα. Αλλά όχι. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Δεν ήταν κάτι το τόσο φοβερό στο κάτω κάτω. Μάλλον όχι και τόσο σημαντικό. Παρ' όλ' αυτά, μια αίσθηση χαύνωσης, θαλπωρής, ατέλειωτης εσωτερικής γαλήνης, σιγά σιγά τον κατακλύζει τρυφερά. Ήδη βρίσκεται ένα τετράγωνο από το σπίτι του. Πεινάει, έχει όρεξη να δει τη μητέρα του, να βρεθεί με τους φίλους του, να χαϊδέψει το κεφάλι των παιδιών που παίζουν στον πεζόδρομο. Μπαίνει επιτέλους και πάει μέχρι το μπάνιο, πριν ανοίξει το ράδιο για ν' ακούσει, από την αρχή μέχρι και το τέλος τους, όλα τα τελικά σχόλια. Κατουράει. Πλένει τα χέρια του, κοιτάζεται στον καθρέφτη. Έχει πάνω από χίλιες νέες άσπρες τρίχες στους κροτάφους του. Υπάρχουν δυο ρυτίδες στο μέτωπό του, καινούργιες και βαθιές. Οι κύκλοι κάτω από τα μάτια του έχουν γίνει πιο μαύροι. Κάποιος έχει γεράσει πάλι πέντε χρόνια, το ίδιο όπως πάντα. Κι όλ' αυτά για ένα κλάσικο, μόνο. Έναν αγώνα ποδοσφαίρου, απλώς".
Οκτώ διηγήματα με φόντο το αργεντίνικο ποδόσφαιρο και τον ιδιαίτερο τρόπο που βιώνουν το πόθος για τη στρογγυλή θεά -εντός και εκτός γηπέδων- οι Αργεντινοί. Διηγήματα βγαλμένα απ' τη ζωή και απ' την μπάλα, μέσα από την κοινωνική ματιά, την ψυχολογική ανατομία και την αιχμηρή πένα ενός σπουδαίου καλλιτέχνη, που δεν έπαψε ποτέ να είναι αμετανόητος λάτρης του "ομορφότερου παιχνιδιού". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή του μεταφραστή
Τι κρίμα, Καταμαράνσιο!
"Φτυστός ο Χριστός"
Το οχτάρι ήταν ο Μοασύρ
19 Δεκεκμβρίου 1971
Ποδόσφαιρο και επιστήμη
Στάχτες
Η παρατήρηση των πουλιών
Ικεσίες στην Παναγία
Πρώτες δημοσιεύσεις
Σημειώσεις του μεταφραστή
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPURO FUTBOL
ISBN139789609984799
ΕκδότηςΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2020
Αριθμός σελίδων144
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΣΟΥΤΣΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΕπιμέλειαΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΟΝΤΑΝΑΡΟΣΑ ΡΟΜΠΕΡΤΟ
Κωδικός Πολιτείας0344-0008
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΝΤΙΟ ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ
AYKOL ESMAHAN
€15.92 €5.57
(-65%)
Κερδίζετε €10.35
Ο,ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΕΦΙ
ORWELL GEORGE
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS