Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΣ΄ ΤΟ ΚΙ ΑΣ ΑΠΟΘΑΝΕΙ Η ΄΄ΤΟ ΝΕΡΑΓΔΑΛΛΑΓΜΕΝΟ"

ΑΣ' ΤΟ ΚΙ ΑΣ ΑΠΟΘΑΝΕΙ Η ''ΤΟ ΝΕΡΑΓΔΑΛΛΑΓΜΕΝΟ"

+
-
ΜΠΟΤΟΝΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 6949-0010
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€11.20
(-30%)
Κερδίζετε €4.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ετάισές το, μωρή, το κακορίζικο;" ρώτησε η γιαγιά μου, η κουτσή. "Όσκες". "Θα ν' αποθάνει!" "Ασ' το... κι ας αποθάνει", είπε χαμηλόφωνα η Μα. Κι είχε η φωνή της ένα σπάσιμο στο "Ασ' το", εκεί στο δισταγμό, μετά τις πρώτες λέξεις, σαν να πιάστηκε στις αγριοτριανταφυλλιές του κήπου και τράβαγε με δύναμη και πόνο να ξεμπλέξει, να φύγει, να ελευθερωθεί, μην την προλάβει η τρυφερότητα και μετανιώσει. Η γιαγιά την κοίταξε παραξενεμένη. "Δε φοβάσαι το Θεό, μωρή;" κι άρπαξε το μπρίκι, έβαλε μια κουταλιά γλυκάνισο κι ένα κουταλάκι ζάχαρη, και σαν ετοιμάστηκε με τάισε σιγά σιγά με το κουταλάκι. Δεν άφησα ούτε σταγόνα κι αποκοιμήθηκα. Την τρίτη μέρα λύγισε η Μα. "Σα να μου φαίνεται όμορφο", είπε δισταχτικά στη μάνα της και μ' έβαλε στο πρησμένο από το γάλα στήθος της για πρώτη φορά. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Δεν ξέρω τι απ' όσα γράφονται είναι αλήθεια και τι ψέμα, τι επινόηση και τι εμπειρία. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι η Μποτονάκη μεταπλάθει με τέτοιο τρόπο το υλικό της, ώστε να μας πείθει πως ό,τι λέει συνέβη και πως ό,τι συνέβη αφορά κι εμάς. Αλλά πάλι, σκέφτομαι, το στήσιμο ενός τόσο ζωντανού κόσμου θα μπορούσε να μην υποστηρίζεται από την ίδια της τη ζωή; Νομίζω πως όχι. Η συγγραφέας, χωρίς καμιά αμφιβολία, ξέρει από πρώτο χέρι τον κόσμο της επαρχίας, ανθρώπους και φύση, ζει κι ανασαίνει μαζί τους, γι' αυτό και οι λέξεις βγαίνουν από το ίδιο της το σώμα κι από το χώμα που το 'χτισε, γι' αυτό κι όλα είναι γνήσια στο έργο της και τίποτα δήθεν, γανωμένο ψέμα. Έτσι, ενώ μιλάει για μια παλαιότερη εποχή, του '60 και του '70 κυρίως, κατορθώνει να αποφύγει τη γραφικότητα της ηθογραφίας και να αναδείξει ένα δυναμικό ρεαλισμό, βγάζοντας στην επιφάνεια την ασχήμια αυτού του σκοτεινού, του εγκαταλειμμένου στην άγνοια και τη μοίρα του, κόσμου, με τις προκαταλήψεις και τις προλήψεις, τα ξωτικά και τα ξόρκια, τις αγωνίες και τις φοβίες, το μάταιο πόνο και τον άδικο θάνατο.
Η γραφή της Αντωνίας Μποτονάκη, άνετη, παραστατική και πολύτροπη, φέρνει ένα φρέσκο αέρα στην πεζογραφία μας και δείχνει για άλλη μια φορά πως, αν κάποιος έχει κάτι να πει, βρίσκει τον τρόπο να το πει και πως αυτό που συχνά λείπει από τα μυθιστορήματα του καιρού μας δεν είναι ο τρόπος αλλά η εμπειρία ζωής, το χώμα και το αίμα. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, Η ΑΥΓΗ, 12/2/2012)
Λεπτομέρειες
ISBN139789609992916
ΕκδότηςΙΒΙΣΚΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2011
Αριθμός σελίδων298
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΑΛΛΙΑΓΚΑΣ Δ. ΠΛΑΤΩΝ
Κωδικός Πολιτείας6949-0010
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΙΝ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
SHELLEY MARY
€14.89 €7.44
(-50%)
Κερδίζετε €7.45
ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ
HOFFMANN E.T.A.
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS