Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
... ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΛΑΣΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑ

... ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΛΑΣΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑ

+
-
ΝΙΛΣΕΝ-ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΥΡΤΩ
Κωδ. Πολιτείας: 8924-0008
Τιμή Έκδοσης
€22.00
Τιμή Πολιτείας
€16.50
(-25%)
Κερδίζετε €5.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Παλαιά Διαθήκη είναι ένα δραματικό βιβλίο, γεμάτο φόνους, αιμομειξίες, κατεργαριές και αδικίες - μην ξεχνάμε ότι ακόμα και ο μεγάλος Μωυσής άρχισε την καριέρα του ως δολοφόνος... Τι θυμόμαστε όμως από τις ιστορίες της Βίβλου που μας έλεγαν στο Δημοτικό ή που διαβάζαμε στα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία; Τι θυμόμαστε για τον Αδάμ και την Εύα; Για τους Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ; Για τα Σόδομα και τα Γόμορρα; Για τον Νώε, τον Λωτ και για τόσες άλλες ιστορικές μορφές, πάνω από τις οποίες πλανιόταν ένας μεγαλειώδης θεός, που φαίνεται να συγκέντρωνε μέσα του όλα τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που έχει πλάσει.
Με σαφήνεια και διεισδυτικό χιούμορ η ΜΥΡΤΩ ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΝΙΛΣΕΝ ξανακοιτάζει τη Βίβλο με μια άλλη ματιά και δίνει σ' αυτή τη δεύτερη ανάγνωσή της την όψη ενός συναρπαστικού μυθιστορήματος. Μαζί της ο ΤΟΜΕΚ ΓΙΟΒΑΝΗΣ, με ιδιαίτερο χιούμορ κι αυτός, σκιαγραφεί το γνωστό βιβλικό κόσμο με ένα δικό του, καρτουνίστικο και πρωτότυπο τρόπο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

(...) Ο θεός ως παντοδύναμος πατέρας είναι καλός δημιουργός και ταυτόχρονα κακός τιμωρός. Το πρώτο σκίτσο στην εικονογράφηση του βιβλίου εισάγει χωρίς περιστροφές στην ψυχαναλυτική σχέση με τη θρησκεία όπου ο θεός είναι εκτός των άλλων αυτός που είναι εκεί για να ακούει. Στο βιβλίο γίνονται ενδιαφέρουσες επισημάνσεις (η χρήση των δέντρων, της ζωής και της γνώσης είναι μία από αυτές ) που εξηγούν τις απαγορεύσεις, τη θέσπιση νόμων και κανόνων, τη σχέση με τον Νόμο και τις επιπτώσεις από τη μη τήρησή του με κορυφαία την εκδίωξη από τον Παράδεισο. (...) Τα διδάγματα της Παλαιάς Διαθήκης παρουσιάζονται με έναν πιο ανάλαφρο τρόπο που δεν απαιτεί κατάνυξη ούτε τυφλό σεβασμό αλλά προτρέπει σε προβληματισμό για το πώς μπορούν να εφαρμοστούν. Στο δεύτερο μέρος, όπου παρακολουθούμε την Έξοδο, ολοκληρώνεται η αφήγηση των παθημάτων των μυθικών ηρώων καθώς οι Ισραηλίτες καθοδηγούνται πλέον από τον Ιησού και εκεί αρχίζει μια άλλη μεγάλη ιστορία. Αν και για τα μικρά παιδιά δεν λείπουν τα βιβλία που με απλό τρόπο (αν και συχνά απλοϊκό και διδακτικό) παρουσιάζονται οι ιστορίες της Παλαιάς Διαθήκης ως παραμύθια, δεν είναι πολλά τα βιβλία που χρησιμοποιούν οικεία στους εφήβους μέσα όπως το κόμικ για να τους μιλήσουν. Το βιβλίο ...και τον έπλασε σύμφωνα με τη δική του εικόνα δεν είναι κόμικ αλλά ούτε και graphic novel. Είναι ένα εικονογραφημένο αφήγημα όπου λόγος και εικόνα συνεργάζονται στενά για να αποδοθεί μέσω ενός επιτυχημένου διαλόγου το σχολιαστικό και χιουμοριστικό πνεύμα των δημιουργών του. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Αν και πρόκειται για ένα ανάγνωσμα με λόγο απλό και ρέοντα που κρατά το ενδιαφέρον, η θεματολογία και η παρουσίαση ορισμένων περιστατικών της Παλαίας Διαθήκης το καθιστούν κατάλληλο για εφήβους ηλικίας 13 ετών και πάνω. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Οι έφηβοι είτε έχουν υπάρξει καλοί αναγνώστες από παιδιά είτε ανακαλύπτουν με μια μικρή αργοπορία τη χαρά της ανάγνωσης, παραμένουν ιδιαίτερα δεκτικοί στις αφηγήσεις των μεγάλων ιστοριών που έχουν διαμορφώσει τον πολιτισμό μας. Η ιστορία της Βίβλου και των επί μέρους βιβλίων από τα οποία αποτελείται είναι μία από αυτές. Θα αγαπήσουν το βιβλίο που θα τα εισάγει στον προβληματισμό της ανάλυσης και κριτικής της θρησκείας, της αναζήτησης απαντήσεων σε βαθύτερα ερωτήματα που αρχίζουν από αυτή την ηλικία να διαμορφώνονται σε κάποια παιδιά ενώ σε άλλα ήδη τίθενται με επείγοντα και επιτακτικό τρόπο. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς : Προτείνοντας και προσφέροντας το βιβλίο των Γεωργίου-Νίλσεν και Τόμεκ δίνουν στα παιδιά ένα εναλλακτικό αφήγημα (σε μια καλαίσθητη και φροντισμένη έκδοση) που κάνει έξυπνο χιούμορ με ένα θέμα για το οποίο υπάρχει δυσκολία στην προσέγγιση. Οι έφηβοι θα διαβάσουν για το κακό και τις ρίζες του, την ενοχή, την τιμωρία, τις σχέσεις των αδελφών, τη λειτουργία των ονείρων και των συμβόλων σε ένα απολαυστικό αφήγημα εικονογραφημένο με ευφυΐα και τολμηρή διάθεση.(Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 14/04/2016)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: Η ΓΕΝΕΣΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α': Η δημιουργία του κόσμου
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β': Ο κήπος της Εδέμ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ: Τα παιδιά του Αδάμ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ': Η ιστορία του Νώε
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε': Σόδομα και Γόμορρα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ': Η ιστορία του Λωτ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ': Γάμοι και συνοικέσια
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η': Οι κόρες του Λάβαν
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Θ': Η ιστορία του Ιακώβ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι': Η θυσία του Αβραάμ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΑ': Η ιστορία του Ιωσήφ
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: Η ΕΞΟΔΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α': Οι Ισραηλίτες στην Αίγυπτο
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β': Ο βγαλμένος από τα νερά του Νείλου
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ': Οι πρώτοι διάλογοι του Μωυσή με τον Κύριο
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ': Ο Μωυσής στην Αυλή του Φαραώ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε': Η μονομαχία
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ': Το πέρασμα της Ερυθράς Θάλασσας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ': Η περιπλάνηση στην έρημο
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η': Οι συμβουλές του Ιοθόρ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ θ': Ανεβοκατεβαίνοντας το όρος Σινά
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι': Η Διαθήκη
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΑ': Ο θάνατος του Ααρών
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΒ': Ο θάνατος του Μωυσή
Επίλογος
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α': Εξηγήσεις για τις Δέκα Εντολές
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β': Μερικοί νόμοι που υπαγόρευσε ο Θεός στον Μωυσή
Λεπτομέρειες
ISBN139789609994477
ΕκδότηςSYNERGIE
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων176
Διαστάσεις24x17
Προτεινόμενες ηλικίεςΆνω των 12 ετών
ΕπιμέλειαΣΑΠΙΡΩΦ ΔΑΝΙΗΛ
ΕικονογράφησηΓΙΟΒΑΝΗΣ ΤΟΜΕΚ
Κωδικός Πολιτείας8924-0008
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ
DEVLIN KEITH
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00
ΠΡΟΣ Τ' ΑΣΤΡΑ
ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
€18.55 €9.28
(-50%)
Κερδίζετε €9.27

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS