Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Γ1ΟΧ4Ν // Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ (ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΙΦ)

Γ1ΟΧ4Ν

Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ (ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΙΦ)

-
Κωδ. Πολιτείας: 7688-0011




Παρουσίαση

Δεν είμαι κάποιος με διπλώματα ή πτυχία από κολέγια. Ό, τι έμαθα στη ζωή, το διδάχθηκα εμπειρικά. Μετά την απώλεια του πατέρα μου, στα 12 μου, η ζωή μου καθορίστηκε από τον Άγιαξ. Πρώτα από τον πατριό μου, ο οποίος δούλευε στον σύλλογο, φροντίζοντας τον αγωνιστικό χώρο στο γήπεδό του και αργότερα από τους προπονητές μου, τον Γιάνι Φαν ντερ Βέιν και τον Ρίνους Μίχελς. Χάρη στον Άγιαξ δεν έμαθα απλώς με ποιο τρόπο θα γίνω καλύτερος ποδοσφαιριστής, έμαθα να συμπεριφέρομαι.
Από τον πεθερό μου διδάχθηκα τα οικονομικά. Όταν ξεκίνησα, δεν υπήρχε ούτε ένας ποδοσφαιριστής στον κόσμο που να έχει καν ακουστά τι είναι το μάρκετινγκ. Οι διαπραγματεύσεις για συμβόλαια και οι μπίζνες εκτός ποδοσφαίρου ήταν κάτι εντελώς καινούργιο.
Ευτυχώς, όμως, για μένα, τότε βρέθηκε κάποιος στη ζωή μου και με βοήθησε σε αυτό. Γιατί κάθε φορά που πίστευα ότι μπορούσα να το κάνω μόνος μου, τα πράγματα από μόνα τους πήγαιναν αυτόματα στραβά.
Μα, όλο αυτό δεν έχει σημασία. Είναι μέρος της ζωής. Αυτό που μετράει στο τέλος και είναι το πιο σημαντικό είναι αν τελικά διδάχθηκες ή όχι.
Θέλω να τονίσω εδώ πόσο σημαντική υπήρξε η οικογένειά μου. Όχι μόνο οι γονείς, τα πεθερικά, η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια μου, αλλά επίσης όλοι οι άνθρωποι που με πήραν από το χέρι στον Άγιαξ σε μία φάση της ζωής μου όπου ήμουν τόσο εύθραυστος.
Γι' αυτό και ο Άγιαξ είναι μία δεύτερη οικογένεια για μένα. Η οικογένεια που προσδιόρισε αυτό που είμαι σήμερα.
Σε ό, τι αφορά το ποδόσφαιρο, ακολούθησα έναν μονόδρομο.
Αδυνατώ να με φανταστώ κάπου αλλού, εκτός από την κορυφή.
Είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής δεν μπορώ να με φανταστώ να κάνω κάτι σε χαμηλό επίπεδο.
Σκέφτομαι μόνο σε μία κατεύθυνση. Προς τα πάνω. Προσπάθησα να γίνω ο καλύτερος που μπορούσα. Κι αυτός είναι τελικά και ο λόγος που αποσύρθηκα. Δεν ήμουν αυτός που έπρεπε από άποψη φυσικής κατάστασης για να βρίσκομαι στην κορυφή κι όταν συμβαίνει αυτό, δεν υπάρχει πια κανένας λόγος για να βρίσκεσαι πια στο γήπεδο. Ωστόσο, επειδή ήμουν σε καλή πνευματική κατάσταση, έγινα προπονητής.
Πάνω από όλα, όμως, θέλω να πω πως έζησα όλη μου την ζωή, επιδιώκοντας να κάνω τα πράγματα καλύτερα, κι αυτό το πέρασα σε οτιδήποτε κι αν έκανα. (Γιόχαν Κρόιφ, από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789963231928
ΕκδότηςMVPUBLICATIONS
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2018
Αριθμός σελίδων254
Διαστάσεις25x18
ΜετάφρασηΜΗΛΙΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Κωδικός Πολιτείας7688-0011
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΕΓΕΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΑΛΑΓΓΑΣ
COLE MYKE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
PEREZ-REVERTE ARTURO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS