Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Τ.Α΄ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΑΝΑΝΙΑΣ ΚΟΥΣΤΕΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0162-0042




Παρουσίαση

Με τους Λόγους του πατρός Ανανία Κουστένη για τα Χριστούγεννα εισερχόμαστε στον τόπο της θαλπωρής. Στον τόπο της εν ανθρώποις ευδοκίας και της χαράς. Πρόκειται για λόγους που αποκαλύπτουν την απέραντη αγάπη του Κυρίου μας, που μας πιάνει απαλά από το χέρι για να μας οδηγήσει στην οδό της Χάριτος και της Σωτηρίας, στον τόπο του Φωτός, καθώς πλέον ανέτειλεν ο Ήλιος της Δικαιοσύνης.
Καθώς εισερχόμαστε, μας λέει ο Γέροντας Ανανίας Κουστένης, «στη Αγία Τεσσαρακοστή των Χριστουγέννων και προχωρούμε και ανεβαίνομε τα σαράντα σκαλοπάτια, για να φθάσομε στο ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ να προσκυνήσαμε εκεί ταπεινά, όπως οι αγαθοί ποιμένες και οι σοφοί μάγοι, την άκρα συγκατάβαση, το θείον Βρέφος, το Παιδίον το Νέον, τον ενανθρωπήσαντα Θεόν, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, έχομε χαρά, χαρά μεγάλη στην πορεία. Και ψάλλομε προεορτίως με την αγία μας Εκκλησία: "Η Παρθένος σήμερον τον προαιώνιον λόγον, εν σπηλαίω έρχεται" -Έρχεται!- "αποτεκέν απορρήτως. Χόρευε η οικουμένη ακουτισθείσα· δόξασον μετά Αγγέλων και των Ποιμένων βουληθέντα εποφθήναι Παιδίον νέον, τον προ αιώνων Θεόν."
Η Παρθένος έρχεται! Έρχεται! Κι ερχόμαστε κι εμείς μαζί της. Συμπορευόμαστε με την κυοφορούσα Παρθένο, το θείον Βρέφος. Με τον συνοδό της και προστάτη και φύλακά της άγιο Ιωσήφ. Και, κατά την παράδοση, και με τον άγιο Ιάκωβο, τον Αδελφόθεο, που τους συνόδευε ταπεινά. Και με πολλή αγάπη και στοργή και ενδιαφέρον. Κι αν σκεπτόμαστε πως την κάθε μέρα και την κάθε στιγμή, αυτές τις σαράντα μέρες, είμαστε συνέχεια με την αγία οικογένεια, έχομε χαρά. Χαρά χωρίς λεφτά. Χαρά χωρίς επίγεια μεγέθη. Χαρά κι όταν είμαστε άρρωστοι. Χαρά κι όταν έχομε φτώχεια. Χαρά κι όταν είμαστε μόνοι. Χαρά κι όταν έχουμε αδικηθεί. Χαρά κι όταν υφιστάμεθα ο,τιδήποτε. Χαρά κι όταν έχουμε ακόμη και τρικυμία εν κρανίω. Χαρά! Διότι ο Χριστός και η Παναγία μας είναι "η πάντων χαρά". Είναι η χαρά όλων κι η χαρά των δοκιμαζομένων και των πονεμένων περισσότερο. [...] (Από τον πρόλογο του Νίκου Ορφανίδη)

Περιεχόμενα

Εισαγωγικά
1. Περί πάντων και πασών
2. Το δάκρυ της μετανοίας, ό,τι πολυτιμότερο υπάρχει
3. Καθώς πηγαίνουμε για τα Χριστούγεννα
4. Πορεία προς τη Βηθλεέμ
5. Πορεία προς τη Βηθλεέμ (Συνέχεια)
6. «Χριστός επί γης υψώθητε...»
7. «Απόψε γεννήθηκε η ευσπλαχνία»
8. Τα Χριστούγεννα συνεχίζονται
Λεπτομέρειες
ISBN139789963250226
ΕκδότηςΑΚΤΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων148
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδικός Πολιτείας0162-0042
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

arismaro, koureas, collector_gr, grtasos1, Achilles Kokkinidis

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
RICHIE ROBERT
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ
BENNETT ALAN
€5.33 €2.66
(-50%)
Κερδίζετε €2.67

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS