Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

+
-
ΖΑΜΠΕΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 5326-0056
Τιμή Έκδοσης
€60.00
Τιμή Πολιτείας
€45.00
(-25%)
Κερδίζετε €15.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η 2η έκδοση αυτού του βιβλίου προορίζεται για φοιτητές, καθηγητές και επαγγελματίες στον ευρύτερο χώρο τις υγείας (γιατρούς, διαιτολόγους, διατροφολόγους, νοσηλευτές κ.ά.) και προσπαθεί να δώσει μία σφαιρική πληροφόρηση στον αναγνώστη όσον αφορά στις ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά και τρόφιμα σε κάθε στάδιο της ζωής, αρχίζοντας από την περίοδο της εγκυμοσύνης μέχρι και την τρίτη ηλικία.
Για τη συγγραφή του βιβλίου συλλέχθηκαν πληροφορίες από πολλές πηγές, οι οποίες όμως στο μεγαλύτερο μέρος τους προέρχονται από στοιχεία από πληθυσμούς του εξωτερικού, και κυρίως των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας. Η αναγκαστική αποδοχή μίας προϋπόθεσης, ότι τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών μπορούν να αφορούν και τον ελληνικό πληθυσμό, ήταν αναγκαία αλλά συγχρόνως κάνει τόσο επιτακτική την ανάγκη διεξαγωγής ερευνών σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού πληθυσμού.
Το βιβλίο έχει χωριστεί σε 9 κεφάλαια με παρόμοια δομή. Το πρώτο κεφάλαιο είναι ένα κεφάλαιο που εισαγάγει τον αναγνώστη στο γεγονός ότι σε κάθε περίοδο της ζωής οι ανάγκες πρόσληψης θρεπτικών συστατικών διαφέρουν αλλά επίσης διαφέρουν και οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή της τροφής. Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στην περίοδο της εγκυμοσύνης και χωρίζεται σε τρεις κύριες ενότητες. Η πρώτη ενότητα αφορά τις αλλαγές που συντελούνται στο σώμα της εγκύου, στη δεύτερη τις ανάγκες της εγκύου σε θρεπτικά συστατικά ενώ η τρίτη ενότητα αφορά ορισμένα προβλήματα υγείας που ενδεχομένως εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το δεύτερο και το τρίτο κεφάλαιο αφορούν τον μητρικό θηλασμό και την περίοδο της βρεφικής ηλικίας αντίστοιχα. Σε αυτά τα κεφάλαια αναπτύσσεται η σημασία του αποκλειστικού μητρικού θηλασμού για τουλάχιστον τους πρώτους 6 μήνες, καθώς και οι ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά της θηλάζουσας, αλλά και του βρέφους κατά το πρώτο έτος της ζωής. Τα επόμενα τρία κεφάλαια πραγματεύονται τις ψυχο-σωματικές αλλαγές που συντελούνται κατά την νηπιακή, προσχολική, παιδική και εφηβική ηλικία και τους τρόπους μέσω των οποίων αυτές επηρεάζουν αλλά και επηρεάζονται από τη διαιτητική συμπεριφορά. Έμφαση δίνεται στις επιδράσεις του περιβάλλοντος στις επιλογές της τροφής, στην ανάγκη διαμόρφωσης προγραμμάτων προαγωγής υγείας στις σχολικές μονάδες και στα προβλήματα υγείας που ενδεχομένως εμφανιστούν σε αυτές τις περιόδους και τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα Με μια μη-ισορροπημένη διαιτητική συμπεριφορά. Το έβδομο κεφάλαιο αφορά την ενήλικη ζωή ενώ στο τελευταίο κεφάλαιο αναπτύσσονται οι αλλαγές που συντελούνται στον οργανισμό στην τρίτη ηλικία και οι ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν τα ηλικιωμένα άτομα σε θρεπτικά συστατικά.
Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο θα συνειδητοποιήσει ότι η λέξη "ισορροπία" αναφέρεται πολλές φορές. Αυτό βγήκε από μία ανάγκη να εξωτερικευτεί η σημασία του όρου αυτού στη ζωή και να συνειδητοποιηθεί ότι η διατροφή είναι κάτι πολύ ευρύτερο από μία στείρα πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.
Κάτι που κάνει έναν συγγραφέα τέτοιου τύπου βιβλίων να αγωνιά είναι η αξιολόγηση της επιστημονικής πληρότητας των κειμένων. Έχω όμως την εντύπωση ότι όλοι οι συν-συγγραφείς, όπως και εγώ προσωπικά, είχαμε υπόψη μας τη ρήση του Καβάφη "Πάντα στο νου σου να 'χεις την Ιθάκη. Το φτάσιμο εκεί είν' ο προορισμός σου. Αλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου". Πιστεύω δε ότι αυτό το ταξίδι μου έμαθε χρήσιμα πολλά, τόσο για το επάγγελμά μου, αλλά και για τη ζωή την δική μου και των δικών μου ανθρώπων. (Αντώνης Ζαμπέλας, από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Περιεχόμενα

Κεφάλαιο 1
Εισαγωγή στα στάδια της ζωής
Αντώνης Ζαμπέλας
Κεφάλαιο 2
Η διατροφή στην εγκυμοσύνη
Νίκος Βιτωράτος, Φωτεινή Αρβανίτη, Αντώνης Ζαμπέλας
Κεφάλαιο 3
Ο μητρικός θηλασμός
Βασιλική Μπενέτου, Τώνια Βασιλάκου, Αντώνης Ζαμπέλας
Κεφάλαιο 4
Διατροφή στη βρεφική ηλικία
Μαρία Ρογαλίδου, Ελευθερία Ρώμα
Κεφάλαιο 5
Διατροφή στην νηπιακή και προσχολική ηλικία
Ιωάννης Μανιός, Χριστίνα Μαυρογιάννη, Κωνσταντίνα Τσουτσουλοπούλου
Κεφάλαιο 6
Διατροφή στην παιδική ηλικία
Γρηγόρης Ρίσβας, Πωλ Φαρατζιάν, Αντώνης Ζαμπέλας
Κεφάλαιο 7
Διατροφή στην εφηβική ηλικία
Μαίρη Γιαννακούλια, Φλώρα Μπακοπούλου, Φώτης Μωρόγιαννης
Κεφάλαιο 8
Διατροφή κατά την ενήλικη ζωή
Ιωάννα Κεχριμπάρη, Κλεοπάτρα Παπαβασιλείου, Αιμιλία Παπακωνσταντίνου, Μερόπη Κοντογιάννη
Κεφάλαιο 9
Διατροφή στην τρίτη ηλικία
Καλλιόπη Άννα Πούλια, Χριστίνα Χρυσοχόου, Αντώνης Ζαμπέλας
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
ISBN139789963274543
ΕκδότηςBROKEN HILL PUBLISHERS LTD
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων512
Διαστάσεις28x21
Κωδικός Πολιτείας5326-0056
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
MACDONALD JOHN
€34.70 €12.15
(-65%)
Κερδίζετε €22.55
ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€75.00 €22.50
(-70%)
Κερδίζετε €52.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS