Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΖΩΕΣ // ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΒΑΡΙΑ ΨΥΧΙΚΑ Α

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΖΩΕΣ

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΒΑΡΙΑ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

+
-
ΜΠΡΟΥΜΑΣ Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΣΙΑΣΟΥ ΞΕΝΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 5326-0049
Τιμή Έκδοσης
€17.00
Τιμή Πολιτείας
€12.75
(-25%)
Κερδίζετε €4.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένα σύγγραμμα ιδιαίτερα σημαντικό και εξαιρετικά χρήσιμο στην Ελλάδα σήμερα. Οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου έρχονται να καλύψουν ένα μεγάλο κενό στην ελληνική ψυχιατρική βιβλιογραφία που αφορά στο πεδίο των "θεραπευτικών κοινοτήτων". Το βιβλίο αυτό προσφέρει πολύτιμες επιστημονικές πληροφορίες, σε προσιτό και κατανοητό ύφος, για την ανάπτυξη των "θεραπευτικών κοινοτήτων" στην Ελλάδα αλλά και ευρύτερα. Αναφέρεται σε ειδικά κλινικά ζητήματα της προσέγγισης αυτής, ενώ προσφέρει στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων. Θεωρώ, επίσης, αναγκαία και πολύτιμη για τον ειδικό αναγνώστη, την εκτεταμένη παρουσίαση από τους συγγραφείς της "γνωσιακής θεραπείας" για την αντιμετώπιση των ψυχωσικών συμπτωμάτων, μιας εξαιρετικά αποτελεσματικής και διεθνώς αναγνωρισμένης προσέγγισης. Πιστεύω ότι θα τύχει θερμής υποδοχής από την επιστημονική κοινότητα των επαγγελματιών της ψυχικής υγείας, αλλά και ευρύτερα. (Μιχάλης Μαδιανός)

Το παρόν βιβλίο διαπραγματεύεται με τρόπο άρτιο και κατανοητό, μέσα από μια περιεκτική αναδρομή της πορείας της ψυχιατρικής από την αρχαιότητα μέχρι την εφαρμογή της σήμερα στις δυτικές κοινωνίες και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες σε περιόδους οικονομικής κρίσης, την αναγκαιότητα της συνεκτίμησης των βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων στη δημιουργία και εξέλιξη των θεραπευτικών κοινοτήτων. Περιγράφει τη γένεση και λειτουργία τους στον κόσμο και στην Ελλάδα, θέματα που αφορούν τις θεραπευτικές μεθόδους, τις δομές, την αποτελεσματικότητα, καθώς και το ρόλο της Γνωσιακής Θεραπείας. Και όλα αυτά με πλήθος τεκμηριωμένων γνώσεων, με διεισδυτική ματιά και οπτική γωνία που μαρτυρά βαθιά γνώση του αντικειμένου. Ταυτόχρονα, είναι γραμμένο με τρόπο που μπορεί να διαβαστεί και από μη ειδικούς, συμβάλλοντας έτσι στη διάχυση, ειδικής μεν, αλλά πολύτιμης γνώσης για έναν πολύ σημαντικό τομέα της ψυχιατρικής θεραπευτικής. (Φίλιππος Γουρζής)

Στους δύσκολους, μνημονιακούς καιρούς που ζούμε, ένα βιβλίο που μιλά για την ίαση και την κοινωνική επανένταξη βαριά ψυχικά ασθενών αποτελεί πηγή ελπίδας και έμπνευσης. Πρόκειται τελικά για ένα σπουδαίο βιβλίο, απόσταγμα πολύχρονης κλινικής εμπειρίας, που έχει, ιδιαίτερα σήμερα, μεγάλη αξία. Γιατί αναδεικνύει τη δύναμη της θεραπευτικής σχέσης και της θεραπευτικής ομάδας, τη δύναμη της ψυχοθεραπείας και της τέχνης. Γιατί καταρρίπτει τα κοινωνικά στερεότυπα για τον ανίατο χρόνιο ψυχωσικό ασθενή, χωρίς οικογένεια ή εγκαταλελειμμένο από αυτήν. Γιατί αποδεικνύει ότι η μάχη με τον κοινωνικό στιγματισμό και το ρατσισμό μπορεί να δώσει ιαματικά αποτελέσματα, κινητοποιώντας ανθρώπους για ν' αλλάξουν τη ζωή τους, αναδεικνύοντας το ανθρώπινο μέσα στο ανθρώπινο. (Κατερίνα Μάτσα)

Περιεχόμενα

Πρόλογος Καθηγητή Μιχάλη Μαδιανού
Πρόλογος Καθηγητή Μίλτου Λειβαδίτη
Πρόλογος Καθηγητή Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών Φίλιππου Γουρζή
Πρόλογος Προέδρου Ελληνικής Εταιρείας Γνωστικής - Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας Καθηγητή Γρηγόρη Σίμου
Πρόλογος Κατερίνας Μάτσα, τ. Διευθύντριας της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, Υπεύθυνης έκδοσης του περιοδικού "Τα Τετράδια Ψυχιατρικής"
Πρόλογος Πάνου Βαλαβάνη, Συντονιστή Διευθυντή Ψ.Ν.Α. "Δρομοκαΐτειου"
Εισαγωγή
Η ιστορική μεταχείριση των ψυχικά αρρώστων
Η Ανάπτυξη των θεραπευτικών Κοινοτήτων
Η Ανάπτυξη των θεραπευτικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα
Κλινικά και θεραπευτικά θέματα στις θεραπευτικές Κοινότητες
Αποτελεσματικότητα των Παρεμβάσεων των Θεραπευτικών Κοινοτήτων
Συμβολή της Σύγχρονης Γνωσιακής θεραπείας στη Θεραπεία Βαριά Ψυχικά Ασθενών
θεραπευτική Σχέση και Διατύπωση Περίπτωσης
Ειδικά Θέματα του Θεραπευτικού Προσωπικού
Παραπομπές
Λεπτομέρειες
ISBN139789963274857
ΕκδότηςBROKEN HILL PUBLISHERS LTD
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων272
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας5326-0049
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΙΟΛΟΓΙΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€60.00 €24.00
(-60%)
Κερδίζετε €36.00
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS