Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α΄Τ. ΘΕΜΑΤΑ ΖΩΗΣ // ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΖΩΗΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

+
-
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2107-0039
Τιμή Έκδοσης
€7.00
Τιμή Πολιτείας
€5.60
(-20%)
Κερδίζετε €1.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

[...] Η συγγραφική παραγωγή του ιερού Χρυσοστόμου, από τις πλουσιότερες και εκλεκτότερες της παγκόσμιας λογοτεχνίας, έχει διασωθεί σχεδόν στο σύνολό της. Περιλαμβάνει ομιλίες, πραγματείες και επιστολές. Τα λαμπρότερα πνευματικά δημιουργήματα του αγίου είναι, βέβαια, οι ομιλίες, στις οποίες αναλύει με σαφήνεια και πειστικότητα ζητήματα ηθικά, κοινωνικά, ερμηνευτικά, δογματικά. Άλλοτε επιβάλλεται με τη συγκλονιστική ρητορεία του και άλλοτε καταπείθει με την αμάχητη επιχειρηματολογία του άλλοτε παιδαγωγεί με τη διακριτική αυστηρότητά του και άλλοτε παρηγορεί με την πατρική στοργικότητά του άλλοτε ερμηνεύει τις Γραφές με τη θεολογική σοφία του και άλλοτε οικοδομεί τις ψυχές με τη θεόπνευστη διδαχή του άλλοτε καταγγέλλει την κοινωνική ανισότητα με την προφητική παρρησία του και άλλοτε στηλιτεύει την αλαζονεία των αρχόντων με την προδρομική ευτολμία του πάντοτε όμως, ακόμα και όταν δεν μεταστρέφει, γοητεύει, συνεπαίρνει και ηλεκτρίζει τους ακροατές του.
Αφότου το χρυσό του στόμα σίγησε για πάντα, οι ομιλίες του, καταγραμμένες από ταχυγράφους, άρχισαν να αντιγράφονται, να μεταφράζονται, να κυκλοφορούνται πλατιά και να διαβάζονται άπληστα από τους χριστιανούς όλου του κόσμου. Εκπονήθηκαν, μάλιστα, από φιλόθεους λογίους διαφόρων εποχών αρκετές ανθολογίες και επιτομές τους.
Μια ακόμη ανθολογία εκλεκτών χρυσοστομικών ομιλιών, ελεύθερα μεταγλωττισμένων στα νεοελληνικά, είναι και ο μικρός αυτός τόμος, πού θέλει να μεταδώσει στον αναγνώστη κάτι από την πνοή και το πνεύμα του κλασικότερου πατερικού λόγου. Αν ευστοχήσει, "χάρις τω Θεώ" (Ρωμ. 6:17). (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Εισαγωγικό σημείωμα
Οι βουλές του Θεού
Ο καρπός των θλίψεων
Τα άγρια θηρία των παθών
Η οδύνη της κολάσεως
Η ευφροσύνη του παραδείσου
Οι δρόμοι της μετάνοιας
Η αντιμετώπιση του θανάτου
Η χριστιανική συζυγία
Η ανατροφή των παιδιών
Η χριστιανική αγάπη
Η λαιμαργία και η μέθη
Ο πλούτος και η φτώχεια
Ο εκκλησιασμός και η συμμετοχή στα άγια μυστήρια
Η πρόνοια του Θεού
Η εξουσία και η δόξα
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΙ.Μ. ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων224
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2107-0039
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

filip5

Κριτικές για το προϊόν

[15/04/2017] tpappas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μιλάει στην ψυχή! Αποτελεί μία πνευματική όαση με εξαιρετικούς θησαυρούς σοφίας στο εσωτερικό του. Οι ομιλίες που περιέχει ελκύουν τον αναγνώστη, είναι σχετικά σύντομες, επιτρέπουν άνετη ανάγνωση και προδιαθέτουν για πολλαπλές αναγνώσεις. Θεωρώ ότι αποτελεί μία εξαιρετική επένδυση χρόνου από τη μεριά του αναγνώστη.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS