Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ Τ.Α΄ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ. Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 7129-0001
Τιμή Έκδοσης
€31.80
Τιμή Πολιτείας
€25.44
(-20%)
Κερδίζετε €6.36


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Αγία Γραφή και ιδιαίτερα η Καινή Διαθήκη είναι τα βιβλία της Εκκλησίας. Όμως δεν μπορεί να κατανοηθεί και να ερμηνευθή σωστά, χωρίς τις προϋποθέσεις που υπάρχουν μέσα σ' αυτήν και υπαγορεύονται από αυτή. Για την ερμηνεία της η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνωρίζει αλάθητα άτομα ή αλάθητες ομάδες. Γι' αυτό και δεν προβάλλει αλάθητες ατομικές ή ομαδικές θεολογίες. Αλάθητη παραμένει η κοινή συνείδηση της Εκκλησίας που κατευθύνεται από το Άγιο Πνεύμα.
Οι Πατέρες της Εκκλησίας ζουν και εκφράζουν την εμπειρία του Αγίου Πνεύματος, που είναι εμπειρία της Εκκλησίας. Η Αγία Γραφή και η Πατερική Γραμματεία, που την ερμηνεύει, παρουσιάζονται αδιάσπαστα ενωμένες στην Ορθόδοξη θεολογία και παράδοση. Και αυτό, γιατί οι Πατέρες ερμήνευσαν και υπομνημάτισαν τον βιβλικό λόγο με τρόπο αυθεντικό, γι' αυτό και τον έκαναν προσιτό και κατανοητό σε ολόκληρο το πλήρωμα της Εκκλησίας.
Ο όσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης αποτελεί ασφαλή κρίκο της πατερικής μας παράδοσης. Μας άφησε ένα τεράστιο και σπουδαίο θεολογικό, κανονικό, ηθικό, ποιμαντικό αλλά και ερμηνευτικό συγγραφικό έργο. Στο τελευταίο ανήκει η ερμηνεία, ο σχολιασμός και ο υπομνηματισμός βιβλικών κειμένων. Ο άγιος Νικόδημος πέρα από τον φωτισμό του Αγίου Πεύματος και τις κατ' άνθρωπον ικανότητές του, είχε και το προνόμιο, λόγω της χρονικής περιόδου που έζησε, να γνωρίζει και να μπορεί γόνιμα να ανακεφαλαιώνει την προγενέστερη του Πατερική παράδοση.
Στην ερμηνεία των δεκατεσσάρων επιστολών του αποστόλου Παύλου και τον υπομνηματισμό τους με βάση κείμενα παλαιοτέρων Πατέρων της Εκκλησίας βλέπει κανείς με πόση επιτυχία επιτελεί ο μεταφραστής Άγιος Νικόδημος το έργο αυτό. Στον πρόλογο του έργου οι επιστολές του Παύλου χαρακτηρίζονται ως ασφαλείς βάσεις της πίστεως των Χριστιανών, οι αρχές της κατά Χριστόν ευσέβειας και τα στοιχεία όλης της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.
Ο φιλόπονος και οτρηρός διακονητής Ιερομόναχος Βενέδικτος, που μας έχει δώσει φιλότιμα δείγματα γραφής στο κοπιαστικό μέχρι τώρα έργο του, για να κάνει περισσότερο προσιτά και κατανοητά τα πατερικά κείμενα στο ευρύτερο πλήρωμα της Εκκλησίας, προχωρεί με τον τόμο αυτό και την απόδοση στη νεοελληνική γλώσσα του παρόντος ερμηνευτικού έργου του Αγίου Νικοδήμου στις επιστολές του αποστόλου Παύλου.
Γνωρίζοντας τη σημασία και την ωφέλεια που θα προκύψει και από το εγχείρημα αυτό ευχόμαστε στον αγαπητό π. Βενέδικτο φωτισμό και δύναμη από τον Θεό για συνεχή «πλουτισμόν ορθοδόξου θεολογίας» και συγγραφική διακονία. (Ανέστης Γ. Κεσελόπουλος)

Περιεχόμενα

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Τοις απανταχού ορθοδόξοις
ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ
ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄
ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β΄
ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ

Μετέφρασαν: Βενέδικτος Ιερομόναχος, Νίκου Αικ., φιλόλογος
Διορθώσεις κειμένων: Κύρου Δημήτριος, φιλόλογος
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΙΕΡΑ ΚΑΛΥΒΗ «ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Α΄», ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2020
Αριθμός σελίδων914
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΚΕΣΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΑΝΕΣΤΗΣ
ΜετάφρασηΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ (ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ)
Κωδικός Πολιτείας7129-0001
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

gtrakakis, xadamalas

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ ΧΑΡΗΣ
€10.60 €5.30
(-50%)
Κερδίζετε €5.30
ΤΡΙΣΤΙΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
BRECHT BERTOLT
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS