Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ.20 ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ

ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ

+
-
ΑΙΣΧΥΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3250-0260
Τιμή Έκδοσης
€4.50
Τιμή Πολιτείας
€3.15
(-30%)
Κερδίζετε €1.35


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα έργα του Αισχύλου που διασωθήκανε, και ξεχωριστά η τριλογία του της "Ορέστειας", μαρτυρούν ως ποιο σημείο ο μυημένος της Ελευσίνας είχε νοιώσει την τραγική ουσία της ζωής. Αλλά κάτω από το συνθλιπτικό αυτό βάρος η ηρωϊκή καρδιά του Αισχύλου ανατινάζεται με την ορμή και τη δύναμη επαναστατημένου Τιτάνα. Θα αγωνιστεί εναντίον της Ειμαρμένης, όπως αγωνίστηκε στο Μαραθώνα και στη Σαλαμίνα εναντίον των Περσών. Μήπως κι' εκεί δεν τολμήσανε, αυτός και οι σύγχρονοί του, να αντιτάξουν στη βία τις ηθικές τους δυνάμεις και να αντιμετωπίσουν τη μοίρα - και την ενίκησαν; Η δύναμη της Ειμαρμένης περιορίζεται από τη δύναμη της καρδιάς που της αντιστέκεται και η ωμή ισχύς της υλικής βίας από τη δύναμη του πνεύματος που τολμά να της διαφιλονικήσει το γέρας.
Από την ηρωική αυτή επανάσταση γεννήθηκε ο Προμηθέας. Ο άνθρωπος με τη σειρά του έχει γίνει δημιουργός, δαμάζει τις δυνάμεις της φύσεως, προβλέπει το μέλλον, επιβάλλεται στο πεπρωμένο. Στην αποθέωση της δόξας του δημιουργεί ψυχές κατ' εικόνα του, με τη σπίθα της μεγαλοφυΐας και με την ακτινοβολία της συμπαθείας του. Δεν έχει το δικαίωμα να νοιώσει τον εαυτό του θεό και να αντιταχθή στους αθάνατους; Αλλά κάθε μεγαλείο πληρώνεται, κάθε πρόοδος κλέβεται κρυφά ή αρπάζεται από τους θεούς, και οι θεοί εκδικούνται. Η κολοσσιαία εικόνα του Εσταυρωμένου Τιτάνα, που τον συμπαραστέκουνε η Δύναμη και η Βία, και που υπομένει με αγέρωχη περιφρόνηση το μαρτύριό του, χαράχτηκε στη μνήμη των ανθρώπων σαν το αιώνιο σύμβολο του πνεύματος που αντιμάχεται τις σκοτεινές δυνάμεις της ύλης. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΠΑΠΥΡΟΣ
ΣειράΑΠΑΝΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ 20
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1990
Αριθμός σελίδων87
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΑΡΛΑΣ ΤΑΚΗΣ
Κωδικός Πολιτείας3250-0260
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ
TURGENEV S. IVAN
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS