Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΦΡΕΝΙΑΤΡΟΣ

Ο ΦΡΕΝΙΑΤΡΟΣ

MACHADO-DE ASSIS JOAQUIM-MARIA
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0079




Παρουσίαση

Μεγάλη είναι η αναστάτωση που φέρνει ο ξακουστός γιατρός Συμεών Μπακαμάρτε στην αποκοιμισμένη κωμόπολη της Βραζιλιάνικης ενδοχώρας απ' όπου κατάγεται. Εγκαταλείποντας τη λαμπρή σταδιοδρομία του στην Ευρώπη, επιστρέφει για να ερευνήσει το φαινόμενο της τρέλλας πάνω στην πλάτη των συμπολιτών του, που τον βλέπουν κατάπληκτοι να ιδρύει ένα φρενοκομείο και να τους κλείνει όλους μέσα! "Πρόκειται", ισχυρίζεται, "για ένα πείραμα, που θα αλλάξει την όψη της γης. Η τρέλλα εθεωρείτο ένα νησί χαμένο στον ωκεανό της λογικής αρχίζω να υποπτεύομαι πως πρόκειται για μία ήπειρο". Τι είναι η τρέλλα και ποιος είναι ο Συμεών Μπακαμάρτε; Αυτός που την θεραπεύει ή αυτός που την επινοεί; Και ποιος είναι ο τρελλός; Οι λίγοι, οι πολλοί ή ο ίδιος ο φρενίατρος; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

I. Πώς το Ιταγκουάι απέκτησε τρελλοκομείο
ΙΙ. Κατακλυσμός από τρελλούς
ΙΙΙ. Ξέρει ο Θεός τι κάνει!
IV. Μια νέα θεωρία
V. Η τρομοκρατία
VI. Η εξέγερση
VII. Απρόσμενες εξελίξεις
VIII. Ο φαρμακοποιός
IX. Δύο ωραίες περιπτώσεις
X. Η παλινόρθωση
XII. Η τελευταία πρόταση της παραγράφου υπ' αριθ. 4
XIII. Plus Ultra!
Επίμετρο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςO ALIENISTA
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 1992
Αριθμός σελίδων128
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΠΥΡΑΚΟΥ ΑΝΝΥ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΣΑΝΤΟΥ-ΝΤΕ ΑΣΙΣ ΖΟΥΑΚΙΜ-ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας0170-0079
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Alka, Maria996, lab.alex

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

DoxakisD, ΦΜ70, Krvag, Κ. Ν. Κούρος

Κριτικές για το προϊόν

[19/07/2019] ELPAP1981.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ένα βιβλίο με γρήγορο ρυθμό στην πλοκή του, πρωτότυπο και ευχάριστο ως το τέλος. Ο αναγνώστης μετά το πέρας της ανάγνωσης γίνεται αποδέκτης του μηνύματος ότι το πέρασμα της λεπτής γραμμής από την λογική στην τρέλα είναι εν δυνάμει μια παγίδα της υποκειμενικής κρίσης του καθενός, αφού στο τέλος οι έννοιες τρέλας και λογικής, λογικής και τρέλας αντιστρέφονται. Μάλιστα, το ύφος γραφής δεν υποκινεί στον αναγνώστη την παραμικρή υποψία για το τέλος. Πραγματικά ενδιαφέρον και ευχάριστο.
[19/05/2019] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το βαθμολογώ με 3.5 αστέρια. Διαβάζεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το δεύτερο μέρος για το ποια είναι τα όρια της τρέλας. Η ιστορία εκτυλίσεται σε μια καθ' όλα περασμένη εποχή, αλλά κάλλιστα σε καλεί να σκεφτείς και το σήμερα. Σε κάποια σημεία είναι αρκετά σουρεαλιστική η εξέλιξη. Δε μου άρεσε ιδιαιτέρως το τέλος. Περνάει ευχάριστα η ώρα με την ανάγνωσή του. Το επίμετρο είναι πολύ ενδιαφέρον.
[29/08/2018] Ted Tzanatos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό. Γρήγορη και ρυθμική αφήγηση, δεν κουράζει με λεπτομέρειες ή επίπλαστη επιστημολογία. Το προτείνω ανεπιφύλακτα για το ιδιαίτερο χιούμορ του και τις λογοτεχνικές έστω όψεις μιας άγνωστης σε εμάς Βραζιλίας.

[15/06/2018] LaKiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο Φρενίατρος είναι μια καυστική νουβέλα. Ποιά είναι τα όρια μεταξύ φυσιολογικού και παθολογικού; Είναι η τρέλα μια ασθένεια σαν τις άλλες; Με ανάλαφρη αφήγηση, στα όρια του κωμικού, ο συγγραφέας σατιρίζει, θέτει ορισμένα ερωτήματα που ακόμη και σήμερα ίσως να μην έχουν ξεκάθαρα απαντηθεί και υπογραμμίζει τελικά τη σοβαρότητα ενός θέματος όπως η ψυχική υγεία. Πολύ καλό κι εντός θέματος και το επίμετρο που συμπληρώνει την έκδοση.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ 1821 ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€9.54 €4.77
(-50%)
Κερδίζετε €4.77
ΡΑΒΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ
RABE DAVID
€5.30 €2.65
(-50%)
Κερδίζετε €2.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS