Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0770-0746




Παρουσίαση

Ύστερα από εντολή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του Μανόλη Αλεξανδράκη, τρεις μήνες μετά το θάνατό του. Στην οθόνη του υπολογιστή του βρισκόταν το παρακάτω κείμενο. Το πτώμα του αποσυντίθετο ακριβώς δίπλα, με τα σάπια δάχτυλά του κολλημένα στο λιγδιασμένο πληκτρολόγιο. Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, η οθόνη βομβαρδιζόταν από εκατοντάδες ιμέιλ συμπαράστασης. Οι αρχές, αφότου εκτύπωσαν και διάβασαν το κείμενο, το τιτλοφόρησαν ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ και το έβαλαν στο αρχείο τους. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

"Διαρκώς ακούμε ότι η κοινωνία διέρχεται κρίση, ότι ζούμε σε μεταβατική περίοδο, ότι η νέα γενιά αδιαφορεί για την παράδοση, ότι η ηθική έχει ξεπέσει, ότι έχει έρθει η ώρα για τη μεγάλη υπέρβαση, ότι η πατρίδα δεν μπορεί να μένει προσκολλημένη στο παρελθόν, ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν πια διαχωριστικές γραμμές, ότι η οικονομική ύφεση καλά κρατεί, ότι το κράτος θα επανιδρυθεί, ότι η χώρα αλλάζει σελίδα. Πιστεύω πως το βιβλίο της χώρας μου δεν έχει άλλες σελίδες και πως ήρθε η ώρα να το πετάξουμε στη φωτιά.

Λένε ότι σήμερα δεν πετυχαίνει τίποτα επειδή οι άνθρωποι δεν κάνουν πράγματα από κοινού. Αλλά για να κάνουν οι άνθρωποι πράγματα από κοινού, προϋποτίθεται πως έχουν κοινά. Το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι θέλουν να κάνουν αυτό που τους συμφέρει. Αυτό το κοινό φυσικά τους χωρίζει, αφού σπάνια το συμφέρον τους είναι κοινό.

Δεν συμμετέχω στα κοινά. Για να συμμετέχω στα κοινά θα πρέπει να έχω κοινά με τους άλλους. Εγώ όμως δεν έχω κοινά με κανέναν. Κοινά έχω μόνο με την οικογένεια που ζει από κάτω μου, επειδή ζούμε στο ίδιο κτίριο και πληρώνουμε κοινόχρηστα για να διατηρείται καθαρό. Αυτή είναι πράγματι μια, όπως λένε, κοινή προσπάθεια." (Αποσπάσματα από το βιβλίο)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603364535
ΕκδότηςΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2009
Αριθμός σελίδων88
Διαστάσεις17x12
ΕπιμέλειαΚΕΡΑΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κωδικός Πολιτείας0770-0746
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kakili, soumanagg

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kprintezis

Κριτικές για το προϊόν

[15/09/2014] gounaro.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ καλό βιβλίο, γεμάτο απομόνωση, διαμαρτυρία και αλήθειες του σήμερα. Σίγουρα κάτι ανάλογο έχει συμβεί σε κάποια γειτονιά της Αθήνας. Προτείνεται ανεπιφύλακτα!
[14/12/2011] Ombledroom.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ευχαριστώ τον Φρατζέτη που μου είπε να διαβάσω αυτό το βιβλίο. Πέρασα τέλεια και τις 3 φορές. Το έχω χαρίσει σε όσους ξέρω και σε έναν άγνωστο στο δρόμο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΟΛΚ ΣΤΑΚΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΡΒΑΧΗΣ ΑΓΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
€12.72 €4.45
(-65%)
Κερδίζετε €8.27
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS