Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ // ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

+
-
ΒΕΡΕΜΗΣ ΘΑΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-8069
Τιμή Έκδοσης
€12.20
Τιμή Πολιτείας
€8.54
(-30%)
Κερδίζετε €3.66


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Ανδρέας Παπανδρέου επηρέασε την ελληνική κοινωνία όσο λίγοι νεότεροι πολιτικοί και άφησε υποθήκη πολιτικών χειρισμών που συνήθως ξάφνιαζαν εχθρούς και φίλους. Στοιχείο της προσωπικότητάς του υπήρξαν οι αστάθμητες αντιδράσεις του στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε. Εξίσου απρόβλεπτες ήταν και οι μεταμορφώσεις του από αριστερό φιλελεύθερο κατά την αμερικανική του θητεία σε τριτοκοσμικό ριζοσπάστη όταν στόχευε στην πρωθυπουργία, και μετά την ανάληψη της εξουσίας σε διαχειριστή της μακροζωίας των κυβερνήσεών του. Ασφαλώς ο πυρήνας του ριζοσπαστισμού και της άρνησης υπήρχε στον ψυχισμό του, ο οποίος άλλωστε συγκλονιζόταν συχνά από εσωτερικές θύελλες. Όμως το μεγαλύτερο πολιτικό ενδιαφέρον από τις ψυχικές του μεταπτώσεις παρουσιάζουν οι σκόπιμοι ελιγμοί του. Οι ελιγμοί αυτοί αποτελούν μέρος του κοινωνικού ριζοσπαστισμού του και του "χαρίσματός" του. Ο Ανδρέας αναμφίβολα υπήρξε μια νέα εμπειρία για τους Έλληνες ψηφοφόρους. Γόνος πολιτικού πατέρα και μορφωμένης μητέρας, με άριστες σπουδές στις ΗΠΑ και σημαντική καριέρα ως οικονομολόγος καθηγητής, επέλεξε συνεργάτες οι οποίοι, με λίγες εξαιρέσεις, δεν ήταν δυνατόν να αμφισβητήσουν τα πρωτεία του. Το μάθημα της αποστασίας εναντίον του πατέρα του το 1965 υπήρξε καθοριστικό στα κατοπινά του σχέδια. Ο ευάλωτος εξάλλου ψυχικός του κόσμος αποτέλεσε σε όλη τη σταδιοδρομία του τροχοπέδη στην κατάκτηση ενός ήρεμου ιδιωτικού βίου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΑΦΕΤΗΡΙΑ
Τα νεανικά χρόνια
Στην Αμερική
Η επιστροφή
Η περίοδος της αντίστασης
Προετοιμασία για την εξουσία
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Τα κλιμάκια εξουσίας του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Συζητήσεις στη Βουλή: Διαξιφισμοί με τον πρωθυπουργό στο θέμα των πιέσεων από ξένους
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευρωπαϊκή Κοινότητα
Οι σχέσεις με τη Δύση
Οι σχέσεις με τα Βαλκάνια
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
- Η κατακερματισμένη κοινωνία
- Διάλεξη του Ανδρέα Παπανδρέου
- Η κατάθεση του Ανδρέα στη δίκη των υπευθύνων για τη δικτατορία (1975)
- Απόσπασμα από το βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά "Ο βιασμός της ελληνικής δημοκρατίας: Ο αμερικανικός παράγων, 1946-1967"
- "Είτε το έθνος θα εξαφανίσει το χρέος, είτε το χρέος θα αφανίσει το έθνος": Εισήγηση του Ανδρέα Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο (1993)
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
ISBN139789601672069
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2017
Αριθμός σελίδων272
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3330-8069
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

C Angelopoulos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

deathphilosophy, Rodita, takisiatrou, Nefeli Karapiperi, panos13581, gkoukos, george23349, C Angelopoulos

Κριτικές για το προϊόν

[13/03/2019] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το βιβλίο ως προς τη δομή του και τον πλούτο των πληροφοριών που προσφέρει δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ωστόσο, παρουσιάζει κάπως συνοπτικά τη διαδρομή του Ανδρέα Παπανδρέου ξεκινώντας ήδη από τα εφηβικά του χρόνια στο Κολλέγιο Αθηνών, στις Η.Π.Α. (όπου πήγε λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος), και συνεχίζοντας στη δεκαετία του 1960 και, φυσικά, την πρωθυπουργία του. Ο συγγραφέας δεν διστάζει να εκφράσει και προσωπικές απόψεις -κατά το πλείστον, αρνητικές- για το πρόσωπο του Παπανδρέου και τη δημόσια παρουσία του, απόψεις οι οποίες βασίζονται σε γεγονότα και δεν είναι αυθαίρετες αξιολογικές κρίσεις, και με τις οποίες συμφωνώ σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ο συγγραφέας καταφέρνει ν' αναδείξει την πολυπλοκότητα της προσωπικότητας του Παπανδρέου, τα συμπλέγματά του, την κατάθλιψή του, τον άκρατο λαϊκισμό του, την παντελώς απρόβλεπτη πολιτική του, καθώς και τις ανατροπές που επεφύλασσε στους εκλογείς του αφότου εξασφάλιζε την εκλογή του, κινήσεις και τακτικές τις οποίες υιοθετούν σε μεγάλο βαθμό και σημερινοί πολιτικοί στη χώρα μας. Ενδιαφέρον βιβλίο για όποιον θέλει ν' αποκτήσει μια γενικότερη ιδέα για το τι ήταν κι αντιπροσώπευε ο Παναδρέου μέσα σε 200 σελίδες.
[22/11/2017] theoma7.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Περίμενα κάτι πολύ καλύτερο αγοράζοντας το βιβλίο. Ειδικότερα, μια πιο εκ των έσω παρουσίαση του Ανδρέα Παπανδρέου καθώς και μια αντικειμενική αξιολόγηση του έργου του. Σε πολλά σημεία είναι εμφανής η εμπάθεια του συγγραφέα προς τον Παπανδρέου και η συνεχής τάση του να τον μειώσει. Παρ' όλα αυτά, αντλούνται σημαντικά στοιχεία για τα -πολλά- λάθη της πολιτικής του Ανδρέα, τις απόψεις του και τις ιστορικές -πολιτικά- στιγμές του.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ
MARCUS AURELIUS
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ
MERRIDALE CATHERINE
€30.00 €15.00
(-50%)
Κερδίζετε €15.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS