Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗ

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΣΑΜΗΔΕΣ, ΕΒΡΑΙΟΙ

+
-
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0720-0047
Τιμή Έκδοσης
€14.84
Τιμή Πολιτείας
€10.39
(-30%)
Κερδίζετε €4.45


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Υπάρχουν μερικά σημεία στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας που γεννούν σκληρά ερωτήματα. Με το 70% του προπολεμικού εβραϊκού της πληθυσμού να έχει εξοντωθεί στα στρατόπεδα του ναζισμού, η χώρα βρίσκεται σε μια από τις πρώτες θέσεις στη θλιβερή σύγκριση, ξεπερνώντας ακόμα και το ίδιο το Ράιχ. Φταίνε μόνο οι ξένοι κατακτητές γι' αυτή την επίδοση; Την ίδια εποχή, στη διάρκεια του τελευταίου Παγκοσμίου Πολέμου, μια ιστορική μειονότητα, οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες της Ηπείρου, «εκκαθαρίστηκαν» με τον πλέον απόλυτο τρόπο. Δεν είναι παιχνίδια της προπαγάνδας - ανθελληνικής ή φιλελληνικής - αυτά τα ζητήματα. Είναι θέματα ιστορικά, με καίριο και πολύπλευρο ενδιαφέρον. Η τυχόν αποφυγή των απαντήσεων, της έρευνας για το τι έγινε και πως έγινε, υπονομεύει καθοριστικά την ιστορική και πολιτική μας παιδεία και ανοίγει τον δρόμο για νέες «απρόσμενες» εξάρσεις των παθών και των εγκλημάτων. Αλίμονο στα έθνη και στις κοινωνίες που πιστεύουν ότι βρίσκονται πάνω και πέρα από την ιστορία και ότι είναι «εξ ορισμού» αναμάρτητες. . . (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789608087439
ΕκδότηςΒΙΒΛΙΟΡΑΜΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2005
Αριθμός σελίδων220
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0720-0047
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mtoli, iliagrou, georgkarp, tsoudimi

Κριτικές για το προϊόν

[31/10/2018] FilipposK..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα βιβλίο για ένα θέμα ταμπου στην Ελληνική βιβλιογραφία αντίθετο στην κυρίαρχη ελληνική αντίληψη η οποία αγνοεί σχεδόν την ύπαρξη διαχρονικά οποιασδήποτε μειονότητας στην ελλάδα. Ο συγγραφέας, καθηγητής ιστορίας, καταπιάνεται με το θέμα της εξαφάνισης δύο μειονοτήτων που υπήρχαν στην Ελλάδα χωρίς να μπλέκει στη συζήτηση τύπου «το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό» (πχ ποιός έφταιγε πρώτος: οι Τσάμηδες που συντάχθηκαν με τους κατακτητές ελπίζοντας σε αυτονόμηση που υπόσχονταν η Ιταλία πατώντας στη δυσαρέσκειά τους ή ο Ζέρβας που τους ξεκλήρισε όλους ή ποιός βίασε πρώτος ποιόν...). Αξίζει να διαβαστεί και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Οι πηγές που χρησιμοποιεί είναι πολλές σε σχέση με τη σιγή που υπάρχει σχετικά με το θέμα και την συνεπαγόμενη νομίζω δυσκολία.
[16/08/2017] Triainoforos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Το βιβλίο περιέχει πολλές ανακρίβειες. 'Εκδηλη η πρόθεση του συγγραφέα να δικαιολογήσει όλες τις βαρβαρότητες σε βάρος της Ελλάδας, χωρίς να καταπιάνεται με την άλλη πλευρά. Έτσι, σε κάνει να αισθάνεσαι ότι υπάρχει μια άσχημη αντιεπιστημονική μεροληψία και από την άλλη δεν σου επιτρέπει κάθε φορά να δεις ατομικά με την δική σου κρίση το θέμα πολύπλευρα, για να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Επίσης, οι πηγές που χρησιμοποιεί είναι πολύ λίγες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΦΟΒΟΣ
ROBIN COREY
€29.68 €14.84
(-50%)
Κερδίζετε €14.84
Η φίλη
DRISCOLL TERESA
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS