Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΓΝΟΤΗΤΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΓΝΟΤΗΤΟΣ

+
-
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0119
Τιμή Έκδοσης
€8.17
Τιμή Πολιτείας
€5.72
(-30%)
Κερδίζετε €2.45


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Την πρώτη ζώνη αγνότητος την περιγράφει ο Όμηρος στην Οδύσσεια : τον Ήφαιστο, τον θεό της φωτιάς και σιδηρουργό, που ήταν κουτσός και άσχημος, τον απατάει η γυναίκα του η Αφροδίτη. Για να εκδικηθεί, θα σφυρηλατήσει ένα λεπτό σιδερένιο δίχτυ που θα της φυλακίσει το γεννητικό όργανο.
Η χρήση μηχανικού μέσου που να εξασφαλίζει την πίστη της γυναίκας ανάγεται στην αυγή του δέκατου πέμπτου αιώνα. Υιοθετήθηκε στην Ιταλία, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Αγγλία, κυρίως από συζύγους πολεμιστές οι οποίοι, αφού σφράγιζαν το όργανο της ηδονής, έπαιρναν μαζί τους στη μάχη το πολύτιμο κλειδί. Η χώρα που επέδειξε τη μεγαλύτερη εμμονή στη σκληρή αυτή συνήθεια ήταν η θεοσεβούμενη Ισπανία, όπως μαρτυρεί σε μερικά σχέδιά του ο Γκόγια.
Κατασκευασμένη από εύκαμπτο μέταλλο, επενδεδυμένη με βελούδο και φίλντισι, κλειδωμένη με λουκέτο και σφραγισμένη με βουλοκέρι, η ζώνη αγνότητος (φτιαγμένη σχεδόν πάντα επί μέτρω) κάλυπτε το αιδοίο φυλακίζοντάς το εντελώς. Μια τρύπα με οδοντωτό πλαίσιο μόλις και μετά βίας επέτρεπε να εκπληρώνονται οι καθημερινές φυσικές ανάγκες.
Το απάνθρωπο αυτό στολίδι εκπροσωπούσε τον σαφή αυταρχισμό που διαπότιζε έννοιες, όπως η τιμή, η ζήλια, η συζυγική πίστη.
Το σύντομο αυτό μελέτημα διατρέχει την ιστορία της ζώνης αγνότητος από την Ιταλία και τη γαλλική φεουδαλική αριστοκρατία της εποχής των σταυροφοριών και ανατρέχει σε διάφορα παραδείγματα χρήσης της και άρα και ερωτικής συμπεριφοράς ή ερωτικών ηθών κατά την αρχαιότητα και μέχρι τον 19ο αιώνα, σε Ανατολή και Δύση.
Το κείμενο μεταφράστηκε από την έκδοση του του 1989 του ναπολιτάνικου εκδοτικού οίκου "Colonnese editore" που βασίστηκε στη ρωμαϊκή έκδοση του 1893. (Από την ιστοσελίδα του εκδότη)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΓΡΑ
ΣειράΔΟΚΙΜΙΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1991
Αριθμός σελίδων88
Διαστάσεις19x12
ΜετάφρασηΣΙΔΕΡΗ ΑΛΟΗ
Κωδικός Πολιτείας0020-0119
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

miskzad, titiki2109, sailing, valinita, maria tsadiraki, jargyr1981, airam, peppastas, ΧΡΗΣΤΟΣ619, tzortzov, Miloscc, xaralabos125

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΜΑΤΖΙΚΑ
BARKER CLIVE
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΒΑΡΕΛΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
€10.90 €5.45
(-50%)
Κερδίζετε €5.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS