Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΤΡΙΚΕΦΑΛΟΣ

Ο ΤΡΙΚΕΦΑΛΟΣ

+
-
ΑΝΤΟΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3970-0196
Τιμή Έκδοσης
€9.54
Τιμή Πολιτείας
€6.68
(-30%)
Κερδίζετε €2.86


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"ΑΫΠΝΙΑ":
Η σελήνη έχει πλέον χαθεί μόνο κάποια δέσμη του φωτός της παλινδρομεί ακόμη αργά, μεταξύ του φθαρμένου πατώματος και του διαφράγματος που χωρίζει την καμπίνα μου από το αμπάρι. Τα σεντόνια καίνε. Τα αυτιά μου έχουν ανάψει στο μαξιλάρι και οι θόρυβοι από τα σκοινιά που τεντώνονται είναι ανυπόφοροι. Δεν τρίζουν βεβαίως μονάχα οι δικοί μας κάβοι κάθε κυματισμός προξενεί συμφωνία τριγμών από τα διπλανά καΐκια.
Ευκολότερα με παίρνει ο ύπνος στην ανοικτή θάλασσα, όταν ο πατέρας αναλαμβάνει το τιμόνι. Η αιώρα που κρέμεται από την οροφή μπορεί τότε να πηγαινοέρχεται ακατάστατα, η μηχανή μπορεί να αγκομαχάει κι ωστόσο τίποτε δεν διαταράσσει τη δική μου χαλάρωση, για να μην πω ότι αυτά με νανουρίζουν. Αντιθέτως με αναστατώνουν οι αραιοί, ρυθμικοί θόρυβοι των σκοινιών στα μεγάλα λιμάνια, οι σπάνιες ανθρώπινες ομιλίες ή ακόμα και τα γαυγίσματα των σκύλων. [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

- ΑΥΠΝΙΑ
Θα αγαπούσα τους ανθρώπους ακόμη και ερήμην τους. Αλλά έχασα την εκτίμησή μου γι' αυτούς από τη στιγμή που έπαψαν να είναι άνθρωποι. Να τους λοιπόν τώρα ξένοι, άγνωστοι, ανύπαρκτοι, επειδή το θέλησαν. Κι ωστόσο τι είμαι εγώ ο ίδιος, αποκομμένος απ' αυτούς και από κάθε τι άλλο; Να τι απομένει να εξερευνήσω. Και δυστυχώς πριν από την έρευνα αυτή πρέπει να ρίξω μια ματιά στη δική μου θέση.
Jean-Jacques Rousseau
- ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
Το γνήσιο φιλοσοφικό ενέργημα είναι αυτοκτονία αυτή είναι η πραγματική αφετηρία κάθε φιλοσοφίας, προς αυτήν κατευθύνεται κάθε ανάγκη του αρχάριου στη φιλοσοφία και μόνον αυτή η ενέργεια ανταποκρίνεται σε όλες τις συνθήκες και σε όλα τα χαρακτηριστικά της υπερβατικής πράξης.
Novalis
- Η αναμφισβήτητη δυνατότητά μου να ορμώ και να φέρνω στην επιφάνεια το δυνατόν μέσα από το πραγματικό, δεν φτάνει μέχρι του σημείου να ελέγχει όλες τις διαπλοκές του θεάματος και να καθιστά το πραγματικό απλή παραλλαγή του δυνατού.
Maurice Merleau-Ponty
- Αφού λοιπόν, μόλις συνέλθουμε από τη σκοτοδίνη, συνειδητοποιούμε τις αισθήσεις με τις οποίες αντιλαμβανόμαστε, θα πρέπει αυτές να υπήρχαν και αμέσως προηγουμένως, κι ας μην τις είχαμε αντιληφθεί γιατί μία απ' αυτές τις αισθήσεις δεν θα μπορούσε παρά να προέρχεται από μιαν άλλη παρόμοια, όπως μια κίνηση δεν μπορεί να προέρχεται παρά από κίνηση.
Gottfried Wilhelm Leibniz
- Αλλά το περιεχόμενο δεν μετακινείται, επειδή η ιδιαιτερότητα του είναι η ιδιαιτερότητα αυτού του πεπληρωμένου τμήματος του πεδίου και το μέρος του πεδίου είναι αυτό το μέρος του πεδίου και κανένα άλλο.
Edmund Husserl
- Οι εκλεπτυσμένοι άνθρωποι είναι εκείνοι που συναρτούν κάθε αίσθηση με πολλές επί πλέον αισθήσεις. Οι άξεστοι άνθρωποι δεν έχουν παρά μία μόνον αίσθηση η ψυχή τους δεν ξέρει ούτε να συνθέτει ούτε να αποσυνθέτει.
Montesquieu
- ΤΑΦΟΣ
Η ιδέα κάποιου ονείρου από το οποίο δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε ποτέ δεν είναι καθόλου η ιδέα του ονείρου είναι η ιδέα της πραγματικότητας.
Thomas Nagel
- Οτιδήποτε φανταζόμαστε είναι πεπερασμένο.
Thomas Hobbes
- Το παιχνίδι ναι μεν φέρνει τους ανθρώπους κοντά, άλλα έτσι ώστε ο καθένας τους να λησμονεί εν προκειμένω ακριβώς τον εαυτό του.
Martin Heidegger
- Μερικές αλήθειες είναι τόσο κοντινές και προφανείς για τη νόηση, που αρκεί κάποιος να ανοίξει τα μάτια για να τις δει.
George Berkeley
- Ας δεχθούμε ότι το σώμα ενός ζωντανού ανθρώπου διαφέρει τόσο από το σώμα ενός νεκρού, όσο [διαφέρει] ένα ρολόι ή κάποιο άλλο αυτόματο (δηλαδή κάποια άλλη μηχανή που κινείται αφ' εαυτής), όταν είναι συναρμολογημένο και διατηρεί εν εαυτή τη σωματική αρχή των κινήσεων για τις οποίες έχει δημιουργηθεί μαζί με ό,τι προδιαγράφεται για τη δράση της, και το ίδιο ρολόι (ή κάποια άλλη μηχανή) όταν είναι χαλασμένο και η αρχή της κινήσεώς του παύει να δρα.
Rene Descartes
- Ένας Άνθρωπος δέχεται αισθητά Πλήγμα από κάποιον Άλλο, σκέπτεται για τον Άνθρωπο και για αυτή την Πράξη ξανά και ξανά και ανακαλώντας στη Νόησή του [Άνθρωπο και Πράξη] με ένταση, ή πολλές φορές συνδέει με τέτοιο τρόπο αυτές τις δύο ιδέες, ώστε τις ανάγει σχεδόν σε μία ποτέ δεν σκέπτεται μόνον τον Άνθρωπο, γιατί ο Πόνος και η Δυσαρέσκεια που υπέστη έρχονται μαζί [με τη σκέψη του Ανθρώπου] στη Νόησή του, τόσο ώστε μετά βίας να τα ξεχωρίζει, και να έχει τόση αποστροφή για το ένα όση και για το άλλο.
John Locke
- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Δεν βλέπω με τα μάτια μου, παρά με άλλα μάτια, που είδαν.
Antonio Porchia
- Εξαδέλφια τετάρτου βαθμού συνδέονται με αιτιότητα, αν μου επιτρέπεται [εδώ] η χρήση του όρου αλλά όχι τόσο στενά όσο [συνδέονται] αδέλφια, πολύ λιγότερο απ' όσο [συνδέεται] το παιδί με τον γονέα του. Μπορούμε να παρατηρήσουμε εν γένει ότι όλες οι σχέσεις αίματος στηρίζονται και συντηρούνται ως σχέσεις αιτίας και αποτελέσματος και εκτιμώνται ως κοντινές ή μακρινές, ανάλογα με τον αριθμό των συνδεομένων αιτίων που μεσολαβούν μεταξύ των προσώπων.
David Hume
[...]
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΣΤΙΓΜΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2001
Αριθμός σελίδων100
Διαστάσεις19x12,5
ΕπιμέλειαΚΑΛΙΑΚΑΤΣΟΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3970-0196
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

yod92

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΡΟΣ Τ' ΑΣΤΡΑ
ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
€18.55 €9.28
(-50%)
Κερδίζετε €9.27
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΗΠΟ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS