Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ( ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ ) 89 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ: ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1010-0011




Παρουσίαση

Πρώτος βασιλιάς του σύμπαντος υπήρξεν ο Ουρανός. Αυτός είχε γυναίκα του τη Γη και έκαμε τρία παιδιά, τον Βριάρεω, τον Γύη και τον Κόττο, τους οποίους κανένας δεν μπορούσε να περάση στο ανάστημα και στη δύναμη, και είχαν από πενήντα κεφάλια ο καθένας και εκατό χέρια, και γι' αυτό ωνομάσθηκαν Εκατόγχειρες. Ύστερα εγέννησε άλλα τρία παιδιά, τον Άργη, τον Στερόπη και τον Βρόντη, εκ των οποίων ο καθένας είχε ένα μόνο μάτι στα μέτωπο και ωνομάσθησαν Κύκλωπες. Αυτούς όμως ο Ουρανός τους έρριξε εις τα δεσμά κάτω εις τον Τάρταρον (αυτός είναι τόπος σκοτεινός εις τον Άδη και απέχει από την επιφάνειαν της γης όσον απέχει αυτή από τον ουρανό) και έκαμε από τη Γη άλλα παιδιά που τα ωνόμασε Τιτάνες, τον Ωκεανό, τον Κοίο, τον Υπερίονα, τον Κρείο, τον Ιαπετό και τελευταίο απ' όλα τον Κρόνο, και επτά θυγατέρες, που ωνομάσθησαν Τιτανίδες, την Τηθώ, τη Ρέα, τη Θέμι, τη Μνημοσύνη, τη Φοίβη, τη Διώνη και τη Θεία.
Επειδή όμως η Γη εθύμωσε, γιατί έχασε τα παιδιά της που ερρίφθησαν στον Τάρταρο, έπεισε τους Τιτάνες να επιτεθούν κατά του πατέρα τους και έδωκε εις τον Κρόνο ένα ατσαλένιο (κυρτό) μαχαίρι, και τότε αυτοί, εκτός του Ωκεανού, επετέθησαν του Ουρανού και ο Κρόνος έκοψε τα αιδοία του πατέρα του και τα έρριξε στη θάλασσα· από τις σταλαγματιές αυτού του αίματος εγεννήθησαν οι Ερινύες, η Αληκτώ, η Τισιφόνη και η Μέγαιρα. Αφού δε έδιωξαν τον πατέρα τους από την εξουσία ανέβασαν πάλι στη γη τους αδελφούς των από τον Τάρταρο και παρέδωκαν τη βασιλεία στον Κρόνο.
Αυτός δε, αφού έριξε τους αδελφούς του στα δεσμά, τους εφυλάκισε και επήρε γυναίκα την αδελφή του Ρέα. Επειδή δε οι γονείς του, ο Ουρανός και η Γη, επρομάντευσαν λέγοντας ότι θα του αφαιρεθή η εξουσία από κάποιο παιδί του, κατέπινε τα παιδιά του μόλις εγεννώντο. [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Απολλοδώρου Βιβλιοθήκη Μυθολογική Βιβλίον Ι-ΙΙΙ
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΔΑΙΔΑΛΟΣ (ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Ι.)
ΣειράΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ 89
Αριθμός σελίδων344
Διαστάσεις19x12
ΜετάφρασηΠΕΤΡΙΔΗΣ ΠΑΡΙΣ
ΕπιμέλειαΚΟΡΔΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδικός Πολιτείας1010-0011
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

gray_slave, stavros.saridakis

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΟΦΟΚΛΗΣ: ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΑ - ΑΝΤΙΓΟΝΗ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΣΟΦΟΚΛΗΣ
€9.90 €4.46
(-55%)
Κερδίζετε €5.44
Η ΤΥΦΛΗ ΑΚΤΗ
DOMINGUEZ CARLOS-MARIA
€5.97 €2.39
(-60%)
Κερδίζετε €3.58

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS