Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΛΕΙΔΙΑ - ΚΡΟΜΒΕΛ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΚΑΦΚΑ ΜΠΕΡΝΑΡ ΣΩ ΟΠΠΕΝΧΑΙ

ΚΛΕΙΔΙΑ

ΚΡΟΜΒΕΛ,ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, ΚΑΦΚΑ, ΜΠΕΡΝΑΡ ΣΩ, ΟΠΕΝΧΑΙΜΕΡ,ΠΑΣΤΕΡΝΑΚ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΗΡ. ΡΕΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1985-2150




Παρουσίαση

Έτσι μελετώ, έτσι βλέπω. Έτσι θέλω να βλέπω τους έξη των Κλειδιών μου. Ήθελα να ζω τον καιρό του Κρόμβελ και νάχυνα πύρινα δάκρυα στις κατανυκτικές μας προσευχές μες στο έρεβος ν' ακολουθώ στα βήματά του τον Κοσμά, στους άγραφούς μας τόπους να βόηθαγα το Χωρομέτρη ν' αγνοή τον Πύργο, τη Δίκη, τη ραπτομηχανή της Ποινής και με τον Μπέρναρ Σω να στραπατσέρναμε πιο ξεκαρδιστικά τα ψιμυθιωμένα πρόσωπα της Συντηρήσεως και νάξερα Επιστήμη πάνω κι απ' τον Οππενχάιμερ - που να φτιάχνη βόμβες Συντήξεως, όχι Διασπάσεως και μαζί με το γερο-Πάστερνακ να τα λέγαμε στη φωτισμένη ντάτσα του, τη νύχτα που έτσι εξευτελίσαμε με το πεννάκι μας όλες τις Λογοκρισίες κ' Εξουσίες του κόσμου!
Ξέρω πως γύρω μου γράφονται πολλά στρωτά: στις εγκυκλοπαίδειες άρθρα, με ημερομηνίες και τακτικές πληροφορίες, για τον καθένα απ' τους έξη μου. Μα ήξερα κάποτε κ' ένα νέο, που τα περιφρονούσε όλα τα στρωτά κ' εγκυκλοπαιδικά, και γύρευε από νύξεις κ' υποσημειώσεις λίγων αγαπημένων του τρισελεύθερων νάβρη τις σκληρές τροφές π' ατσάλωσαν τα δόντια τους.. - τα στιβαρά βάναυσα χέρια π' άδραξαν κάποτε τα παιδικά τσουλούφια τους κ' έστρεψαν κατάματα στον ήλιο το πρόσωπό τους!
Θα υπάρχουν ακόμα τέτοιοι νέοι.
Σ' αυτούς κάτι θα πουν τα "Κλειδιά" μου.
Είν' αληθινά κλειδιά για μένα - και, περίπου, δοσιλογώ μ' αυτά γιατί νοώ μ' αυτά. (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΙΔΙΩΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1981
Αριθμός σελίδων144
Διαστάσεις22x15
Κωδικός Πολιτείας1985-2150
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

bowser, charesalex

Κριτικές για το προϊόν

[17/09/2018] bowser.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένας καλά μυημένος στο έργο του Ρένου, θα καταλάβει γιατί οι παραπάνω έξι προσδιόρισαν τη σκέψη του. Στις σελίδες του θα διαβάσει κανείς την πιο διεισδυτική κριτική για τα κορυφαία έργα του Κάφκα. Παραθέτω ένα απόσπασμα -προφητικό θα έλεγε κανείς- για την εικονική πραγματικότητα που ζούμε σήμερα και γράφτηκε 50 χρόνια πριν:

"Και ο μεν Γιόζεφ Κ. αναζητεί διαρκώς, εναγώνια, αυτό το έδρανο να καθήση, να τελειώνη - γιατί όσο αργεί, γνωρίζει πως ξεχειλίζει το "ποτήριον" της "ενοχής"!.. Το αναζητεί σε σπίτια, σε δωμάτια, σε σκάλες γεμάτες παιδιά, σε ατελιέ ζωγράφων, σε γραφεία συνηγόρων, σε πόρτες κρυφές - που όλο αλλού φέρνουν!.. Αλλά εσείς πια μην το αναζητήσετε. η πείρα μας συμπληρώθηκε από τότε - η πρότασή του δούλεψε: το ολοκλήρωμα μας περιέχει!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΛΕΥΚΟΣ ΤΙΓΡΗΣ
ADIGA ARAVIND
€12.90 €5.81
(-55%)
Κερδίζετε €7.09
Ο ΚΑΤΑ ΓΚΑΡΠ ΚΟΣΜΟΣ
IRVING JOHN
€22.79 €11.40
(-50%)
Κερδίζετε €11.39

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS