Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ

ΑΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 7097-0001




Παρουσίαση

Με την ευλογία και τη χάρη του Θεού ολοκληρώσαμε τη συγγραφή και αυτού του βιβλίου, με θέμα -όπως πάντα- σχετικό με τους Αγίους Τόπους.
Το βιβλίο έχει τίτλο: "Αγία Γη & Αγιοταφίτες Πατέρες" και χωρίζεται σε δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου γίνεται αναφορά σε ιερούς χώρους των Αγίων Τόπων και σε Αγιοταφίτες Πατέρες, μέσα από σπάνιο ασπρόμαυρο φωτογραφικό υλικό, στη διάρκεια -χρονολογικά- μίας 100ετίας, από το 1850 έως το 1950.
Οι Αγιοταφίτες Πατέρες -Πατριάρχες, Αρχιερείς, Ηγούμενοι, Ιερομόναχοι, Μοναχοί και Μοναχές- είναι η ζωντανή ιστορία των Αγίων Τόπων, στο πέρασμα των αιώνων. Η βιωτή τους και οι θυσίες τους είναι οι οδοδείκτες για όλους εμάς σήμερα, για όλους εμάς τους σημερινούς Αγιοταφίτες Πατέρες, τους διακονητές των θεοβάδιστων Τόπων. Το παράδειγμά τους είναι για εμάς το πρότυπο στο πώς να συνεχίσουμε τη μαρτυρία μας στην Αγία Γη και στα Πανάγια Προσκυνήματα.
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου γίνεται αναφορά σε Ιερές Μονές και σε Ιερά Προσκυνήματα, στη σύγχρονη εποχή.
Στόχος μας είναι να δοθεί στον ευλαβή προσκυνητή και ευσεβή αναγνώστη, όχι μόνο η θρησκευτική εμπειρία και η πνευματική ανάταση και κατάνυξη, αλλά και -όπως αναφέρει ο μακαριστός αρχαιολόγος των Αγίων Τόπων, Δρ. Βασίλετος Τζαφέρης- "...η ιστορική ολοκληρότητα των ιερών καθιδρυμάτων και πανσέμνων Προσκυνημάτων και Μονών της Αγίας Γης".
Φυσικά, η σύντομη ιστορική ανασκόπηση που γίνεται εδώ, δεν είναι δυνατόν να καλύψει όλες τις Ιερές Μονές και όλα τα Ιερά Προσκυνήματα, λόγω του ότι είναι πολλά σε αριθμό. Ευελπιστούμε όμως, να μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε -σταδιακά- στο μέλλον.
Σε αυτό το βιβλίο, καθώς και σε όλα όσα μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί, προσπαθούμε να συνδυάσουμε το πνευματικό κομμάτι με το οδοιπορικό, σε ένα ταξίδι στη μηχανή του χρόνου, με στοιχεία αισθητικά και καλλιτεχνικά, με μοναδικότητα στις φωτογραφίες, με λόγο βιωματικό, αλλά όχι μονότονο και κουραστικό, με λόγο κατηχητικό, απλό, αλλά όχι βαριά θεολογικό, και με πλήθος μηνυμάτων, στα οποία μπορεί να εμβαθύνει ο αναγνώστης. [...] (Από το σημείωμα του συγγραφέα)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2018
Αριθμός σελίδων200
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας7097-0001
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
DURANDO FURIO
€50.00 €25.00
(-50%)
Κερδίζετε €25.00
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
KOSTOLANY ANDRE
€19.00 €8.55
(-55%)
Κερδίζετε €10.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS