Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΣ ΑΓΙΟΥ // ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΣ ΑΓΙΟΥ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΛΟΥΚΑ (ΒΟΙΝΟ-ΓΙΑΣΕΝΕΤΣΚΙ)

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΝΤΖΑΦΟΥ-ΠΟΛΥΖΟΥ ΟΛΓΑ, ΣΚΛΗΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 6935-0001




Παρουσίαση

Το παρόν βιβλίο πιστεύουμε καλύπτει ως ένα βαθμό την καλλιτεχνική πτυχή της προσωπικότητας του αγίου Λουκά. Η κ. Όλγα Μεντζαφού-Πολύζου ως ειδικός πλησίασε το ζωγραφικό του έργο με πολύ αγάπη, με μεράκι και ενθουσιασμό. Οι εύστοχες αναλύσεις και παρατηρήσεις της μας αποκαλύπτουν έναν εξαίρετο καλλιτέχνη, μια φύση ευαίσθητη και ποιητική. Γι' αυτό την ευχαριστούμε θερμά για όλους τους κόπους και τις προσπάθειες που κατέβαλε, ώστε να αναδειχτεί ο καλλιτέχνης άγιος. Στην παρούσα έκδοση παρουσιάζουμε μερικά από τα έργα του όσα τουλάχιστον έπεσαν στην αντίληψή μας. Σίγουρα θα υπάρχουν πολύ περισσότερα, τα οποία δεν ήταν δυνατό να εντοπίσουμε ή χάθηκαν κατά τη διάρκεια των συνεχών και αλλεπάλληλων διώξεων και μετακομίσεων. Τα περισσότερα έργα του έγιναν γνωστά σε μας από την δισέγγονη του αγίου Τατιάνα Βόϊνο-Γιασενέτσκαϊα και τον σύζυγό της Σέργιο, τους οποίους θερμότατα ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε ακόμη τον π. Σταμάτιο Σκλήρη, που πλούτισε αυτή την έκδοση με τα εύστοχα σχόλιά του καθώς και όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο βοήθησαν στη σύνθεση του παρόντος βιβλίου.
Κοιτάζοντας τις παλιές φωτογραφίες του αγίου που διασώθηκαν βλέπουμε τα άγια χέρια του. Μέσα στη λειτουργία ευλογούσε τον λαό του Θεού και τον κοινωνούσε με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Με τα ίδια χέρια μέσα στο χειρουργείο έπιανε το νυστέρι και χειρουργούσε, σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Με τα ίδια ευλογημένα χέρια στις ώρες ξεκούρασης και ανάπαυσης (οι οποίες ήταν τόσο λίγες στην τρικυμισμένη ζωή του), έπαιρνε το πινέλο και ζωγράφιζε πάνω στο χαρτί, αφήνοντάς μας θαυμάσια έργα. Ας ευχηθούμε αυτά τα άγια χέρια να θεραπεύουν και να ευλογήσουν όλους όσοι κοπίασαν για την έκδοση αυτή, αλλά και όλους όσοι τιμούν την μνήμη του και εμπνέονται από την αγία ζωή του. (Απόσπασμα από τον πρόλογο του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Αντωνόπουλου)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΙ.Μ. ΣΑΓΜΑΤΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων32
Διαστάσεις28x21
ΠρόλογοςΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κωδικός Πολιτείας6935-0001
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

vasvento

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS