Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ - ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

+
-
ARENDT HANNAH
Κωδ. Πολιτείας: 1725-0002
Τιμή Έκδοσης
€21.20
Τιμή Πολιτείας
€14.84
(-30%)
Κερδίζετε €6.36


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Χάνα Άρεντ, στο έξοχο βιβλίο της "Το Ολοκληρωτικό Σύστημα", αναλύει τη μορφή εκείνη των καθεστώτων που καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό και μετατρέπουν τον πολίτη σε εξατομικευμένο, αποξενωμένο μαζάνθρωπο. Εν ονόματι μιας άκαμπτης "επιστημονικής" ιδεολογίας και με το δίπτυχο προπαγάνδα - τρομοκρατία, τα καθεστώτα αυτά χρησιμοποιούν στο έπακρο τη ρητορική των μέσων ενημέρωσης και με την αστυνομία στο κέντρο της εξουσίας σκοπεύουν, απροκάλυπτα, στην κυριαρχία στο εσωτερικό αλλά και παγκόσμια.
Ο κίνδυνος για την ανθρωπότητα από καθεστώτα αυτού του είδους είναι εφιαλτικός, όχι τόσο γιατί αύριο μπορεί να εμφανισθεί ένας νέος Χίτλερ ή Στάλιν, αλλά γιατί το μικρόβιο του ολοκληρωτισμού δρα ακόμα και μέσα στις "δημοκρατικές" κοινωνίες μας.
Στην υπέροχη όσο και συγκινητική κατάληξη του βιβλίου της, η Άρεντ θεωρεί απαραμείωτη εγγύηση της ελευθερίας τον κάθε άνθρωπο. Ας μας επιτραπεί να προσθέσουμε ότι ο άνθρωπος αυτός, στη δύσκολη αποστολή του, θα αντλήσει δύναμη και βοήθεια και από τη μελέτη του βιβλίου της Άρεντ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Μια κοινωνία χωρίς τάξεις
Το ολοκληρωτικό κίνημα
Ο Ολοκληρωτισμός στην εξουσία
Ιδεολογία και τρομοκρατία: Ένας νέος τύπος καθεστώτος
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΥΡΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE ORIGINS OF TOTALITARINISM - PART III: TOTALITARINISM
ΕκδότηςΕΥΡΥΑΛΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1988
Αριθμός σελίδων312
Διαστάσεις23x15
ΜετάφρασηΛΑΜΨΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΡΕΝΤ ΧΑΝΑ
Κωδικός Πολιτείας1725-0002
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

agrofylakas, nmpoutis, santoyrios

Κριτικές για το προϊόν

[25/07/2022] santoyrios.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τα κείμενα της Άρεντ είναι απαιτητικά. Απ' όλη τη σειρά Πηγές του Ολοκληρωτισμού, νομίζω αυτό είναι το πιο ζόρικο, αν και το θέμα είναι πιο οικείο. Μπροστά σε άλλα, βέβαια (βλ. Για την Επανάσταση), πρόκειται για... Άρλεκιν. Όποια κι αν είναι η ταπεινή μου άποψη για τη δομή και το ύφος, το περιεχόμενο είναι σίγουρα μοναδικό (ισχύει για όλη τη σειρά). Πρωτότυπη σκέψη και ανάλυση, έξω από κατηγοριοποιήσεις και στρατόπεδα, η Άρεντ παραμένει μια ιδιάζουσα και εξαιρετική περίπτωση διανοούμενης, γυναίκας, Εβραίας, που θα αγαπάμε για πάντα και θα προκαλεί την ευρωπαϊκή εγωπάθειά μας. Δυνατό βιβλίο!
[22/10/2012] Λευτέρης Αλυματήρης.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ενα από τα καλύτερα έργα πολιτικής θεωρίας για τον 20ό αιωνα...Καθηλωτικό, σε κανει να το διαβαζεις ξανα και ξανα, αποκτωντας διαρκως μια ολοενα και πιο ξεκαθαρη εικονα για την πηγη του κακου που βιωσε η ανθρωποτητα τον περασμενο αιωνα. Μια πικρη επιγνωση για τις καινοφανεις δυνατοτητες που απεκτησε ο ανορθολογισμός της εξουσίας και μια τρομακτική αισθηση οτι εδω δεν εντοπιζεται απλά η αιτια των δεινων που εχουν πια περασει, αλλα η απαρχη για ενα δυστοπικο μελλον που μας προσμενει.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS