Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΒΑΤΡΑΧΟΙ ( ΔΑΙΔΑΛΟΣ )

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ: ΒΑΤΡΑΧΟΙ

+
-
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1010-0019
Τιμή Έκδοσης
€9.00
Τιμή Πολιτείας
€6.75
(-25%)
Κερδίζετε €2.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η κωμωδία αυτή του Αριστοφάνη, που φέρνει το όνομα Βάτραχοι, διδάχτηκε από την αθηναϊκή σκηνή κατά τα Λήναια στα 405, όταν ήταν άρχων ο Καλλίας.
Οι "Βάτραχοι" έχουν πολύ ενδιαφέρον, γιατί παίχτηκαν σε μιαν εποχή πολύ ανώμαλη. Όχι μόνο είχαν καταδικασθή σε θάνατο οι δέκα στρατηγοί (αρχηγοί του στόλου), που νίκησαν στις Αργινούσες -και από την καταδίκη αυτή αναμοχλεύτηκαν πάλι τα πάθη-, αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί (δημαγωγοί) έκαναν ό, τι μπορούσαν για να διατηρούν την κομματική τους δύναμη και να κρατούν έτσι την πολιτική εξουσία στα χέρια τους. Και το χειρότερο είναι πως μερικοί από τους αρχηγούς της συντηρητικής παρατάξεως, που ήταν εξόριστοι, συνεργάζονταν με τους εχθρούς της Αθηναϊκής Πολιτείας και έκαναν το παν για να φέρουν το σταμάτημα του πολέμου. Έπειτα, μια που ο πόλεμος παρατείνονταν και οι Πέρσες βοηθούσαν τους Σπαρτιάτες, άρχισαν πολλοί να σκέφτουνται για μια ειρήνη, που θα έκλεινε όπως-όπως. Στην ανώμαλη αυτή περίοδο, φυσικά, οι δημαγωγοί είχαν μεγάλη πέραση και οι κυβερνώντες, για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα και για να έχουν πολλές εφεδρείες, αναγκάζονταν να περνούν από τη Βουλή ψηφίσματα, με τα οποία δίδονταν πολιτικά δικαιώματα στους δούλους. Από όλες αυτές τις αιτίες ο κομματικός ανταγωνισμός είχε οξυνθή και η κατάσταση ήταν πολύ ανώμαλη και κρίσιμη. Από ώρα σε ώρα λοιπόν μπορούσε να ξεσπάση νέος εμφύλιος σπαραγμός. Γι' αυτό και μερικοί άρχισαν να πιστεύουν πως χρειάζονταν ένας δυνατός κυβερνήτης, που να συγκεντρώση την πολιτική εξουσία στα χέρια του, για να μη γίνουν τα όσα έγιναν στα 411. Και σαν τέτοιον παρουσίαζαν τον Αλκιβιάδη. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΔΑΙΔΑΛΟΣ (ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Ι.)
ΣειράΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1980
Αριθμός σελίδων180
Διαστάσεις12x18
ΠρόλογοςΜΕΛΑΧΡΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΜετάφρασηΜΕΛΑΧΡΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1010-0019
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

messinios, jimbo83h, thanuser, Sofia53, jimis1020, Nefeli Karapiperi, Lefmts, NickAngel

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΤΑ ΦΟΝΩΝ
JAMES MARLON
€23.91 €11.96
(-50%)
Κερδίζετε €11.95
1984
ORWELL GEORGE
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS