Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ν.16 ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ ΚΩΜΩΔΙΑΙ 3 ( ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 16 )

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ: ΚΩΜΩΔΙΑΙ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3250-0137
Τιμή Έκδοσης
€18.50
Τιμή Πολιτείας
€12.95
(-30%)
Κερδίζετε €5.55


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Διαβάζοντας ή βλέποντας κανείς τους "Όρνιθες" έχει την εντύπωση πως η κωμωδία αυτή γράφτηκε από σύγχρονο συγγραφέα, με βάση τη σημερινή πραγματικότητα, και πως οι ήρωές της αποτελούν αντίγραφα πιστά των ανθρώπων που ζουν και κινούνται ανάμεσά μας. Καημός τους το αιώνιο αίτημα της φυγής προς κάτι καλύτερο και τελειότερο, μακρυά απ' τις ενοχλήσεις που σέρνει πίσω της μια οργανωμένη κοινωνία, δίκες, φιλονεικίες, απάτες κι άλλα αναρίθμητα δεινά, που μας αναγκάζουν, ως και τον ίδιο μας τον τόπο ν' αρνιούμαστε κάποτε. Τα πρόσωπα των "Ορνίθων" είναι τραγικά στη βάση τους, όπως άλλωστε τα πρόσωπα πολλών κωμωδιών του Αριστοφάνη. Κι εδώ έγκειται η μεγάλη τέχνη του ποιητή μας: να ανακαλύπτη σε τραγικές καταστάσεις μέσα κωμικά στοιχεία. Ο Στρεψιάδης στις "Νεφέλες" που τυραννιέται απ' το γιο του, ο Δημοσθένης κι ο Νικίας στους "Ιππής" που δεινοπαθούν από τον λαοπλάνο Παφλαγόνα, οι Ελληνίδες στη "Λυσιστράτη" που στερούνται τους άντρες τους εξ αιτίας του πολέμου και, τέλος, οι ήρωες της παρούσης κωμωδίας, Πισθέταιρος και Ευελπίδης, μάς προκαλούν τον οίκτο με τα παθήματά τους, έναν οίκτο ανάμεικτο με γέλιο, τον αμείλικτον αυτόν εχθρό κάθε ανωμαλίας και ψευτιάς.
Η υπόθεση του έργου είναι τελείως φανταστική. Δυο γέροντες σύντροφοι, ο Πισθέταιρος κι ο Ευελπίδης, αηδιασμένοι από τη ζωή τους στην πόλη, και μη μπορώντας να συνεννοηθούν με τους ανθρώπους, αποφασίζουν να πάνε στα πουλιά ζητώντας τους να μείνουν κοντά τους και να ιδρύσουν από κοινού μια χώρα, στην οποία δεν έχουν θέση οι φαύλοι και ανάξιοι πολίτες, παρά μόνον τα υγιά στοιχεία της κοινωνίας, που αδελφωμένα θα τραβήξουν το δρόμο της ευδαιμονίας τους. Η ιδέα, ουτοπιστική στο βάθος, συγκινεί βαθειά κάθε άνθρωπο που ειλικρινά ποθεί τη γαλήνη και την ομαλή κοινωνική συμβίωση. [...] (Από την εισαγωγή του εκδότη στους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Υποθέσεις
Αριστοφάνους Όρνιθες
Αριστοφάνους Θεσμοφοριάζουσαι
Αριστοφάνους Σφήκες
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΠΑΠΥΡΟΣ
ΣειράΑΠΑΝΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ Ν.16
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1975
Αριθμός σελίδων364
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΦΙΛΙΠΠΑΣ ΣΠ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3250-0137
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

messinios, jimbo83h, thanuser, Sofia53, jimis1020, Nefeli Karapiperi, Lefmts, NickAngel

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΓΕΛΙΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
NABOKOV VLADIMIR
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS