Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ.57 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: ΗΘΙΚΑ ΝΙΚΟΜΑΧΕΙΑ // ΒΙΒΛΙΟ Ζ΄ 2-3 - Θ΄1

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: ΗΘΙΚΑ ΝΙΚΟΜΑΧΕΙΑ

ΒΙΒΛΙΟ Ζ' 2-3 - Θ'1 (ΤΕΥΧΟΣ 57)

+
-
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3250-0487
Τιμή Έκδοσης
€4.00
Τιμή Πολιτείας
€2.80
(-30%)
Κερδίζετε €1.20


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Αρχή της δράσεως κατά την έννοιαν του κινούντος και ουχί κατά την έννοιαν της αρχής του σκοπού είναι η περιεσκεμμένη εκλογή (προαίρεσις), αρχή δε της περιεσκεμμένης εκλογής ή όρεξις, ως και η έννοια ή παράστασις του σκοπού. Διό και ουδεμία περιεσκεμμένη εκλογή δύναται να υπάρξη αφ' ενός χωρίς νουν και διάνοιαν και αφ' ετέρου χωρίς ηθικήν έξιν.
Διότι άνευ διανοίας και ήθους είναι αδύνατον να υπάρξη ορθή, ή διεστραμμένη ενέργεια. Αυτή καθ' εαυτήν η διάνοια ουδέν κινεί, αλλά τούτο πράττει μόνον η προς ωρισμένον σκοπόν κατευθυνόμενη πρακτική νόησις. Εξ αυτής δε εξαρτάται και η δημιουργική νόησις. Διότι πας ο δημιουργών δημιουργεί το έργον του δι' ένα ωρισμένον σκοπόν, ό,τι δε δημιουργεί δεν είναι σκοπός, κατά την κυριολεκτικήν σημασίαν της λέξεως, αλλ' εν σχέσει προς κάτι άλλο και δι' εν άλλο. Πλην όμως, η πράξις και το περιεχόμενόν της είναι απόλυτος σκοπός. Διότι είναι σκοπός απόλυτος το ορθώς πράττειν και προς τον σκοπόν τούτον κατατείνει η όρεξις. Κατά ταύτα, η περιεσκεμμένη εκλογή είναι είτε ορεκτικός νους είτε διανοητική όρεξις και η τοιαύτη αρχή είναι ο άνθρωπος. Αντικείμενον της περιεσκεμμένης εκλογής δεν δύναται να είναι το παρελθόν, διότι ουδείς προτίθεται να εκπορθήση την Τροίαν. Ουδείς εκλέγει και αποφασίζει προκειμένου περί παρελθόντων πραγμάτων, αλλά μόνον περί μελλόντων και ενδεχομένων. Διότι τα γενόμενα δεν είναι δυνατόν να μη έχουν γίνει. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΠΑΠΥΡΟΣ
ΣειράΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΔΑΛΕΖΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Κωδικός Πολιτείας3250-0487
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΘΩΝΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
€6.50 €2.60
(-60%)
Κερδίζετε €3.90
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
DELECROIX VINCENT
€5.00 €2.50
(-50%)
Κερδίζετε €2.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS