Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΥΣΕΒΕΙΑ

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΥΣΕΒΕΙΑ

+
-
ARSENIEV NICOLAS
Κωδ. Πολιτείας: 3668-0123
Τιμή Έκδοσης
€8.00
Τιμή Πολιτείας
€6.40
(-20%)
Κερδίζετε €1.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Είναι για μένα μεγάλη χαρά να βλέπω αυτό το μικρό βιβλίο μου να εμφανίζεται στην ελληνική. Αγαπώ πολύ ζωηρά και βαθιά την Ελλάδα, την αρχαία Ελλάδα και τη χριστιανική Ελλάδα. Αλλά ιδιαίτερα τη χριστιανική Ελλάδα: πρώτα-πρώτα για τη γλώσσα της Καινής Διαθήκης, στην οποία έχουν μεταδοθή οι λόγοι του Κυρίου μας· τη γλώσσα των γραπτών των αγίων Αποστόλων Παύλου, Ιωάννου και Πέτρου, εμπνευσμένων από το Άγιο Πνεύμα· για τις προσευχές στη λατρεία της Εκκλησίας, για τα γραπτά και την πνευματική παράδοση των Πατέρων.
Αλλά αισθάνομαι επίσης ζωηρή αγάπη για τον ελληνικό λαό με την ολόθερμη ευσέβειά του, με την ευθεία ψυχή του τη γεμάτη έμφυτη λεπτότητα και συχνά αποπνέουσα μια τόσο ζωηρή καλοσύνη και αληθινή ευγένεια. Η αγάπη του για τον πνευματικό πλούτο της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι βαθιά εποικοδομητική και μπορεί συχνά να χρησιμεύση για παράδειγμα. Έτσι αποτελεί χαρά να ξαναβρίσκεται κανείς ζώντας στην ίδια θεμελιώδη και εμπνέουσα παράδοση, παρά τις εθνικές διαφορές γλωσσών και πνευματικής καλλιέργειας (κουλτούρας).
Η ρωσική Εκκλησία ιδιαίτερα χρωστά τη γέννησή της στο Χριστό, πριν δέκα αιώνες, στην ελληνική Εκκλησία. Αλλά ό,τι πιο πολύ μας συνδέει με αδελφικό δεσμό αγάπης είναι η ζωή στην ίδια πνευματική πραγματικότητα, η οποία είναι πιότερο από απλώς μια ευλαβική παράδοση, όντας η ζωή του Αγίου Πνεύματος που οδηγεί την Εκκλησία του Θεού. Το κοινό μας ιδεώδες, η κοινή πηγή της πνευματικής μας ζωής και το νόημα της ανθρώπινης και επίγειας ιστορίας μας, η κλήσις και ο προορισμός όλων μας, είναι να αγιάσωμε τη ζωή μας με αυτή τη χάρι, με αυτή την πραγματικότητα του Αγίου Πνεύματος που ζη μέσα στην Εκκλησία, και να δώσωμε μαρτυρία.
Στο έργο αυτό έδειξα τις ισχυρές και αδύναμες όψεις της ρωσικής πνευματικής ζωής, την αγιότητα των οσίων της και δικαίων της, αλλά επίσης τις αδυναμίες, λιποψυχίες, πειρασμού, αμαρτίες του μέσου ανθρώπου, όλων μας, του λαού. Έτσι είναι παντού. Απεικονίζω ιδίως τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ρωσικής θρησκευτικής ζωής πριν από τη σοβιετική κυριαρχία. Με τον μπολσεβικισμό έχομε το τραγικώτερο, τις αντιθέσεις πιο τονισμένες, ο αθεϊστικός ζυγός έχει κάνει φθορά στις ψυχές. Η ευσέβεια γίνεται ολοένα πιο ηρωϊκή, οδηγεί στο μαρτύριο εκατοντάδες χιλιάδες μάρτυρες.
Είναι ένα γεγονός που έχει κεφαλαιώδη σημασία για το χριστιανικό κόσμο παντού. Και σ' αυτές τις σημερινές ταλαιπωρίες συνυπάρχει η ζώσα εμπειρία της νικητήριας Θείας Αγάπης. Αυτές οι ταλαιπωρίες της Αδελφής Εκκλησίας επίσης μας αφορούν όλους τους χριστιανούς, όλους τους ανθρώπους καλής θελήσεως.
Στην αγαπητή Ελλάδα και στον ελληνικό λαό χαίρομαι ν' αφιερώσω την ελληνική έκδοση αυτού του βιβλίου, σαν μαρτυρία των αδελφικών δεσμών που ενώνουν τους ορθοδόξους μεταξύ των, και όπως ο Απόστολος λέγει: «συν πάσιν τοις επικαλουμένοις το όνομα του Κυρίου ημών ΙΗΣΟΥ Χριστού εν παντί τόπω, αυτών τε και ημών.» (Α' Κορινθίους 1,2). (Από τον πρόλογο του συγγραφέα στην ελληνική έκδοση)

Περιεχόμενα

Πρόλογος στην ελληνική έκδοση
Εισαγωγή
1. Η νοσταλγία των απέραντων εκτάσεων και οι αντιθέσεις της ρωσικής ψυχής
2. Η Ορθόδοξος Εκκλησία: η λειτουργική, θεωρική και μυστηριακή ζωή της· η ηθική και ασκητική διδασκαλία της
3. Ο ρόλος του λειτουργικού (ιεροτελεστίες) και του θρησκευτικού εθίμου στη ζωή του ρωσικού λαού. Οι εκτροπές και παρεκκλίσεις της θρησκευτικής ζωής
4. Τα βάθη της θρησκευτικής ζωής στη λαϊκή ψυχή
5. Οι τύποι των δικαίων στο ρωσικό λαό
6. Ο εσώτερος κόσμος των Ρώσων αγίων και «στάρτζυ»
Συμπέρασμα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA PIETE RUSSE
ΕκδότηςΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΣειράΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1973
Αριθμός σελίδων178
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΜΠΟΥΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΡΣΕΝΙΕΦ ΝΙΚΟΛΑ
Κωδικός Πολιτείας3668-0123
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60
ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΦΟΝΟ
BLACK SAUL
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS