Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ.1139 ΙΩΑΝΝΑ ΝΤ΄ ΑΡΚ // ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΝΤ' ΑΡΚ

ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ, ΤΕΥΧΟΣ 1139

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 0590-0294
Τιμή Έκδοσης
€4.00
Τιμή Πολιτείας
€3.20
(-20%)
Κερδίζετε €0.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Φανταστείτε τον εαυτό σας ανάμεσα σ' ένα πολυάριθμο εορταστικό πλήθος που έχει ξεχυθεί κραυγάζοντας στους στενούς και λαβυρινθώδεις δρόμους της πόλης Ρουάν, στη Γαλλία. Είναι πολύ πρωί, μ' ένα απαλό, αλλ' αρκετά ψυχρό, ανοιξιάτικο αεράκι ο ήλιος όμως που μόλις έχει ανατείλει, υπόσχεται ότι η μέρα θα είναι ευχάριστη. Θα 'ναι ωραία μέρα για να παρακολουθήσει κανείς το κάψιμο μιας μάγισσας!
Το πλήθος σας παρασύρει μαζί του και φτάνετε στην πλατεία της αγοράς. Στη μέση της πλατείας είναι μια πέτρινη εξέδρα μ' ένα σωρό στιβαγμένα ξύλα και προσανάμματα.
Το πλήθος μαίνεται και αλαλάζει. Περνά ώρα πολλή ώσπου αναγγέλλεται ότι έρχεται η μάγισσα. Αρχίζετε ν' αναρωτιέστε με ποια μορφή θα κάνει την εμφάνιση της. Λέγεται συνήθως ότι μια μάγισσα μπορεί να παρουσιαστεί σε πολλές διαφορετικές μορφές. Αυτό το κατορθώνει επειδή... συνεργάζεται με τον διάβολο...
Πρώτος ανεβαίνει στην εξέδρα ένας στρατιώτης μ' έναν αναμμένο πυρσό. Μια νέα κόρη ανεβαίνει μετά απ' αυτόν τα σκαλοπάτια. Τα χέρια της είναι δεμένα. Το πρόσωπό της ήρεμο -καθόλου φοβισμένο. Η νεαρή κόρη λέει κάτι σ' έναν από τους υπηρέτες του Ιεροεξεταστή. Ο υπηρέτης πλησιάζει ένα σταυρό στα χείλη της κι εκείνη τον φιλεί. Το πλήθος θορυβείται.
Ένα ωχρό χαμόγελο πλανιέται στην ήρεμη μορφή της κόρης. Ο υπηρέτης του Ιεροεξεταστή μιλά απότομα στον αξιωματικό που έχει το πρόσταγμα. Αρπάζουν βίαια την κόρη και τη δένουν γρήγορα στον πάσαλο. Αυτή
στρέφει το βλέμμα της στον ουρανό, καθώς της βάζουν στα δεμένα της χέρια έναν σταυρό, καμωμένο από βέργες.
Ο στρατιώτης με τον πυρσό βάζει φωτιά στα προσανάμματα, και τα χλωρά ξύλα βγάζουν αμέσως σύννεφα μαύρου καπνού. Φλόγες πετιούνται κι ο θόρυβος της φωτιάς μοιάζει με βρυχηθμό. Είναι μια μέρα που θα τη θυμούνται όλοι 30 Μαΐου 1431.
Η Ιωάννα ντ' Αρκ, η Παρθένα της Ορλεάνης, ήταν δέκα εννέα χρόνων στην εποχή του θανάτου της. Γεννήθηκε στην κωμόπολη Ντονρεμύ, το 1412. Σε ηλικία δέκα έξι ετών κατάφερε τον βασιλιά Κάρολο να της επιτρέψει να οδηγήσει ένα στρατό για την απελευθέρωση της Ορλεάνης. Είπε ότι είχε δει οράματα κι ότι σύμφωνα μ' αυτά προοριζόταν να γίνει σωτήρας της Γαλλίας. Στις πρώτες της μάχες είχε επιτυχία.
Το Μάιο του 1430, η Ιωάννα συνελήφθηκε από Βουργουνδούς που αντιπαθούσαν τον Κάρολο, και την πούλησαν στους Βρεταννούς. Την κατηγόρησαν για μάγισσα και την καταδίκασαν σε θάνατο. Η καταδίκη αυτή μετριάσθηκε σε ισόβια δεσμά. Αργότερα τη δίκασαν πάλι με την κατηγορία ότι ήταν αιρετική, γιατί φορούσε ανδρικά ρούχα και την οδήγησαν στην πυρά.
Ο θάνατος της Ιωάννας ένωσε τους Γάλλους, και το 1456 οι εισβολείς διώχτηκαν πέρα απ' τη Μάγχη. Το 1909, έγινε η προαγιοποίηση της Ιωάννας από τον Πάπα Πίο τον Χ., και το 1919 η Καθολική Εκκλησία την ανακήρυξε αγία. (Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΑΤΛΑΝΤΙΣ
ΣειράΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων48
Διαστάσεις25x18
Κωδικός Πολιτείας0590-0294
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
SABAHATTIN ALI
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00
ΣΚΛΗΡΟΙ ΡΟΚΑΔΕΣ
MARGERIN FRANK
€6.70 €2.68
(-60%)
Κερδίζετε €4.02

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS