Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

+
-
WILLIAMS JOHN
Κωδ. Πολιτείας: 0920-1470
Τιμή Έκδοσης
€20.00
Τιμή Πολιτείας
€15.00
(-25%)
Κερδίζετε €5.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ουδέποτε είχα τον συναισθηματισμό και τη ρητορική αγάπη για τον απλό λαό, που τα χρόνια της νιότης μου ήταν πολύ του συρμού (και είναι ακόμα τώρα). Οι άνθρωποι στο σύνολό τους είναι κατά τη γνώμη μου αγροίκοι, αδαείς και μοχθηροί - και είναι αδιάφορο αν σκεπάζουν αυτές τις ιδιότητές τους με τον χοντροκομμένο χιτώνα του χωρικού ή με τη λευκή περιπόρφυρη τήβεννο του συγκλητικού. Μα και στον πιο αδύναμο άνθρωπο, τις στιγμές που είναι μόνος του αυτός και ο εαυτός του, έχω βρει φλέβες δύναμης, σαν τις φλέβες του χρυσού μέσα στην άθλια πέτρα στον πιο σκληρό και άκαρδο άνθρωπο είδα αστραπές τρυφερότητας και συμπόνιας και στον πιο ματαιόδοξο απ' όλους στιγμές απλότητας και χάρης".

Ο Ιούλιος Καίσαρας δολοφονείται και η εξουσία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας περνάει στον νεαρό και ευαίσθητο ανιψιό του Οκτάβιο, ο οποίος κατορθώνει να εξασφαλίσει στη Ρώμη μια πολυετή περίοδο ειρήνης και ευημερίας. Φίλος του Βιργιλίου και του Οράτιου, μπόρεσε στο τέλος της ζωής του να συνειδητοποιήσει την αντιφατικότητα της ανθρώπινης εμπειρίας και τη ματαιότητα της εξουσίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Αυτό που έγραψε ο Γουίλιαμ Γκίμπσον για τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας, "Όποιος νομίζει πως η επιστημονική φαντασία μιλά για το μέλλον είναι ηλίθιος", ισχύει και για τα καλά ιστορικά μυθιστορήματα: αμφότερα μιλούν για το παρόν. Ο Αύγουστος είναι ένα σπουδαίο βιβλίο, το πανόραμα μιας εποχής που υπήρξε ιστορική με όλη τη σημασία της λέξης -εξαιρετική και εφιαλτική, δημιουργική και αιματηρή, στιβαρή και ρευστή- και, "αν και διαφορετικά τα μεγέθη", παρεμφερής με τη δική μας. (Γιώργος Λαμπράκος, bookpress.gr, 6/12/2017)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή [του John McGahern σε μετάφραση Τόνιας Κοβαλένκο]
Σημείωση του συγγραφέα
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Πρόλογος
ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟ
ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΒΙΒΛΙΟ ΤΡΙΤΟ
Επίλογος
Βιογραφικό σημείωμα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςAUGUSTUS
ISBN139789600119008
ΕκδότηςGUTENBERG
ΣειράALDINA
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων536
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΜΠΕΛΛΑ-ΑΡΜΑΟΥ ΖΩΗ, ΜΑΜΑΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ ΤΖΟΝ
Κωδικός Πολιτείας0920-1470
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[08/06/2023] nannarella.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Καταπληκτικό το εύρημα στα πρώτα μέρη να μιλάνε οι άλλοι για τον Αύγουστο και στο τελευταίο μέρος, λίγο πριν πεθάνει, να μιλάει ο ίδιος για τον εαυτό του. Αξιοσημείωτο οτι ο Williams δίνει φωνή στη κόρη του αυτοκράτορα, την Ιουλία. Έστω και με καθυστέρηση τόσων αιώνων (σε μυθοπλασία και με όποια ιδεολογία διαπερνά έναν άνδρα αμερικανό συγγραφέα), έπρεπε να ακουστεί και η δική της εκδοχη.
[21/02/2021] eystathios46.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Αύγουστος, ένα ακόμη υπέροχο βιβλίο του John Williams, με την αριστοτεχνική του γραφή ο συγγραφέας σε μεταφέρει στους εμφυλίους πολέμους για την ηγεμονία της Ρώμης άλλα το καλύτερο είναι πως γνωρίζεις την ψυχοσύνθεση των πρωταγωνιστών Αυγούστου, Αντώνιου, και πολλών άλλων χωρίς να χάνεσαι από το νόημα τού βιβλίου... μετά το ΣΤΟΟΥΝΕΡ και ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, περιμένουμε να υπάρχει συνέχεια στα βιβλία τού John Williams
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
RICHIE ROBERT
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
ΖΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΑΝ ΚΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΦΙΛΕΥΑΝ (+CD)
ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ Κ. ΑΝΝΑ
€9.86 €2.96
(-70%)
Κερδίζετε €6.90

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS