Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΠΑΡΙΣΙΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΑ ΤΟΥ 1871 ΚΑΙ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΠΑΡΙΣΙΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΑ ΤΟΥ 1871 ΚΑΙ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

+
-
BAKOUNINE MIKHAIL
Κωδ. Πολιτείας: 1430-0141
Τιμή Έκδοσης
€9.54
Τιμή Πολιτείας
€6.68
(-30%)
Κερδίζετε €2.86


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το πρώτο απ' τα κείμενα του Μπακούνιν, που διαλέξαμε, αναφέρεται στην Παρισινή Κομμούνα του 1871. Την περίφημη εκείνη Κομμούνα, που ο Μαρξ δέχθηκε εκ των υστέρων μετά την επιτυχία της, ενώ προηγουμένως αρνιόταν ακόμα και να συζητήσει για ένα τέτοιο θέμα, θεωρώντας τα επαναστατικά όνειρα της εποχής του για τη σύσταση επαναστατικών κομμουνών σαν ουτοπίες. Τα υπόλοιπα κείμενα, μαζί μ' εκείνο που αναφέρεται στην Κομμούνα, αποτελούν μια κριτική αντιμετώπιση της Μαρξιστικής θεωρίας. Αυτό αποκτάει μια ξέχωρη σημασία σε μια εποχή σαν τη σημερινή, που η αμφισβήτηση και η επανεκτίμηση της Μαρξιστικής θεωρίας απ' όλες τις μεριές συνεχίζεται... Νομίζουμε ότι ο σύγχρονος αναγνώστης είναι σε θέση να εκτιμήσει καλύτερα τις «ρομαντικές» θέσεις του Μιχάλη Μπακούνιν, όπως τις δικαίωσε η αποτυχία της Μπολσεβίκικης Επανάστασης και η σύγχρονη ιστορική εμπειρία, που διαμορφώθηκε μέσα σε μια περίοδο που αρχίζει απ' την Ισπανική Επανάσταση και φθάνει στο Γαλλικό Μάη του 1968... (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1990
Αριθμός σελίδων120
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηLOUMALA JACK
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ ΜΙΧΑΗΛ
Κωδικός Πολιτείας1430-0141
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

uchihaestelcior, ekalamaras, leukokrino, navasr21

Κριτικές για το προϊόν

[03/02/2020] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τελειωσα μολις το συγκεκριμενο βιβλιο.Με εντυπωσιασε ο λογος του μεγαλου στοχαστη.Στα κειμενα που παρατιθενται ο Μπακουνιν (πρωτοστατησε στη βραχυβια Κομμουνα της Λυων) εκθειαζει την Παρισινη Κομμουνα και αποδομει με αδιασειστα επιχειρηματα τις θεσεις του Μαρξ σε σημαντικα ζητηματα της εποχης.Με φοβερη ακριβεια προεβλεψε οτι η επανασταση θα ξεσπασει στη Ρωσια,καθως και τη θλιβερη εξελιξη που θα ειχαν τα .Τα κειμενα του ειναι επιφοβα μεχρι σημερα σε ολους τους εξουσιαστες και κρατιστες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS