Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ

+
-
ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ ΜΑΡΩ
Κωδ. Πολιτείας: 4380-0009
Τιμή Έκδοσης
€9.54
Τιμή Πολιτείας
€7.63
(-20%)
Κερδίζετε €1.91


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Μάρω Βαμβουνάκη γεννήθηκε στα Χανιά όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια. Από εννέα χρόνων ήρθε στην Αθήνα με την οικογένειά της. Σπούδασε νομικά. Από το 1972 και για έντεκα χρόνια έζησε στη Ρόδο όπου εργάστηκε ως συμβολαιογράφος. Τώρα ζει στην Αθήνα. Διηγήματα και μελέτες της έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε περιοδικά και εφημερίδες. Έχουν κυκλοφορήσει εφτά βιβλία της: "Ο αρχάγγελος του Καφενείου" Διηγήματα, "Ο Κύκνος κι αυτός" Μυθιστόρημα, "Το Χρονικό μιας μοιχείας" Μυθιστόρημα, "Αυτή η σκάλα δεν κατεβαίνει" Διηγήματα, "Ντούλια" Μυθιστόρημα, "Χρόνια πολλά γλυκιά μου" Μυθιστόρημα, "Ο Αντίπαλος Εραστής" Μυθιστόρημα. Κύριο θέμα της δουλειάς της είναι οι πολυδαίδαλες και αντιφατικές σχέσεις του σημερινού ανθρώπου, της γυναίκας περισσότερο, με τον εαυτό του και με τους άλλους. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΦΙΛΙΠΠΟΤΗΣ
ΣειράΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΙ 44
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων128
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας4380-0009
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[28/10/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Βιβλίο αγαπημένο και χιλιοδιαβασμένο! Κάθε φορά που το διαβάζω ανακαλύπτω και κάτι καινούργιο! Το θέμα: Η ανάλυση της σχέσης ενός ζευγαριού, το οποίο ύστερα από μια διήμερη εκδρομή χωρίζει για πολλοστή φορά και για πολλοστή φορά ξανασμίγει.

Μην περιμένετε κάποια ιδιαίτερη πλοκή, δεν υπάρχει! Όπως, επίσης, δεν υπάρχουν ονόματα των δύο ηρώων! Υπάρχουν μόνο οι βαθύτερες σκέψεις τους, τα συναισθήματά τους και η κριτική που κάνει ο ένας για τη συμπεριφορά του άλλου, και όλα αυτά ειπωμένα από έναν τριτοπρόσωπο "παντογνώστη" αφηγητή, ο οποίος, άλλοτε από την πλευρά του άντρα και άλλοτε από την πλευρά της γυναίκας εκφράζει τους προβληματισμούς τους, τους φόβους τους, τα "θέλω" τους.

Πρόκειται για δύο καθημερινούς ανθρώπους, αντίθετους χαρακτήρες, που δε μοιάζουν ευτυχισμένοι, αλλά που συνυπάρχουν αρκετά χρόνια κάνοντας αρκετούς συμβιβασμούς λόγω του φόβου της μοναξιάς και οι οποίοι οδηγούνται σε συνεχείς παρεξηγήσεις, γιατί δεν εκφράζουν ανοιχτά τα συναισθήματά τους ο ένας στον άλλον με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρανοήσεις.

Η ψυχαναλυτική προσέγγιση των δύο ηρώων είναι εξαιρετική! Διαβάζεις και σου φαίνονται τόσο γνώριμα όλα αυτά! Ταυτίζεσαι με τους ήρωες και νομίζεις ότι η συγγραφέας όταν έγραφε το βιβλίο είχε στο μυαλό της εσένα! Η γραφή από την άλλη είναι τόσο λυρική και το λεξιλόγιό της τόσο προσεγμένο, ώστε δε σταματάς να υπογραμμίζεις και να υπογραμμίζεις...

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το βιβλίο ως ένα δοκίμιο για τον έρωτα, γιατί στην πραγματικότητα αυτός πρωταγωνιστεί!

Αξίζει να διαβαστεί από όλους!!!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΕΛΙΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
NABOKOV VLADIMIR
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
KOLFER EOIN
€11.10 €4.44
(-60%)
Κερδίζετε €6.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS