Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΟΚΙΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

ΔΟΚΙΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

+
-
BENJAMIN WALTER
Κωδ. Πολιτείας: 2145-0007
Τιμή Έκδοσης
€7.42
Τιμή Πολιτείας
€5.19
(-30%)
Κερδίζετε €2.23


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Όταν ο Μαρξ επιχείρησε την ανάλυση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, ο τρόπος αφτός παραγωγής βρισκόταν στις απαρχές του. Ο Μαρξ κατέστρωσε το εγχείρημά του έτσι που ν' αποκτηθεί προγνωστική αξία. Ανάτρεξε στις θεμελιακές σχέσεις της καπιταλιστικής παραγωγής και τις παράστησε έτσι ώστε να προκύψει απ' αφτές τι έπρεπε να περιμένει κανείς μελοντικά απ' τον καπιταλισμό. Προέκυψε πως απ' αφτόν δεν έπρεπε να περιμένει κανείς μόνο μια όλο και εντονότερη εκμετάλεφση των προλετάριων, αλά τελικά, επίσης και τη δημιουργία των προϋποθέσεων, που θα κάνουν εφικτή την κατάργησή του. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

1. ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
2. ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
3. ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΦΟΥΞ: Ο ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΚΑΛΒΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1978
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΥΡΤΟΒΙΚ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΕΝΓΙΑΜΙΝ ΒΑΛΤΕΡ
Κωδικός Πολιτείας2145-0007
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mashka, dimos, sugahtankdesign, landlab, Olga Doul, kzacharakis

Κριτικές για το προϊόν

[19/07/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στα τρία 'δοκίμια του για την τέχνη', ο Walter Benjamin, με στοχαστική σαφήνεια και ευρύτητα, αναφέρεται στις πτυχώσεις & στις αναπαραστάσεις των έργων τέχνης (στην αυθεντικότητα/αντιγραφή τους), σε μία ιστορία μετεξελίξεων & μετασχηματισμών, στις προσλήψεις τους την εποχή που στήνονται τα πρώτα βάθρα θέασης των έργων τέχνης.. Εστιάζοντας και αναπλαισιώνοντας την θεωρία του ιστορικού υλισμού, ο Benjamin προσδιορίζει την τέχνη ως κριτική, ως 'αντικείμενο΄ που συναρθρώνεται με την 'αδημονία' του πλήθους, την τέχνη με και δίχως 'αίγλη'.. Με αναφορές στην φωτογραφία, στο 'κλείσιμο του ματιού' στην οριακότητα της (στη φυσικότητα της εντύπωσης), καθώς στην κινηματογραφική λειτουργία της εικόνας ('παίζει' με τις δι-επαφές, την αντίστιξη μεταξύ θεάτρου/κινηματογράφου), στο κεφάλαιο που εμπλέκεται στην ανάπτυξη μίας πρώιμης κινηματογραφικής 'βιομηχανίας', και στον ηθοποιό του κινηματογράφου ως καθαυτό 'υποστασιοποίηση', ο Γερμανοεβραίος στοχαστής αναπτύσσει την θεωρία του, μία θεωρία της σπειροειδούς γραφής-τέχνης, κλείνοντας με ένα εμβριθές δοκίμιο του για τον 'Εντουαρντ Φουξ: σε αυτό το δοκίμιο, αναφέρεται στις πλαισιώσεις της ελλειπτικής ιστορίας, στις συνδηλώσεις του ιστορικού υλισμού & στην τροπικότητα με την οποία ο ιστορικός υλιστής οφείλει να προσεγγίζει την ιστορία.. Την ιστορία ως ανησυχία και γνωριμία.. Ο Φουξ καθίσταται η άλλη τέχνη, ηθικιστική αλλά και υλιστική, συνάμα. Διατρέχοντας το πολυσχιδές έργο του Φουξ, ο Benjamin προσδίδει στην ίδια την τέχνη και στη θέαση της, όψεις ιστορίας και διάχυσης της ιστορίας της πλαισίωσης της εκτός μουσείων. Θα ήταν σημαντική, και για την διάδοση και μελέτη του έργου του Benjamin, μία επανέκδοση των δοκιμίων του για την τέχνη..
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΦΟΝΟ
BLACK SAUL
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00
ΠΡΟΣ Τ' ΑΣΤΡΑ
ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
€18.55 €9.28
(-50%)
Κερδίζετε €9.27

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS