Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΑΓΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ

Η ΑΓΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ

BRECHT BERTOLT
Κωδ. Πολιτείας: 3479-0012




Παρουσίαση

Υπήρξε μια γενική περίπου παρατήρηση για τις μεταφράσεις των έργων του Μπρεχτ, που δώσαμε ως τώρα: λείπει, λένε, ένας πρόλογος.
Μένω πάντα με την εντύπωση πως ο πρόλογος, όπως είθισται να προτάσσεται, περιττεύει. Την ίδια άποψη πρέπει να συμμερίζονται μαζί μου όλοι εκείνοι που έχουν την πολύ όμορφη συνήθεια ν' αρχίζουν το διάβασμα του έργου κατ' ευθείαν. Στη σβελτάδα που γυρίζουν τα φύλλα του προλόγου διαφαίνεται η αγανάχτησή τους, γιατί αυτά τα πράμματα να μπαίνουν μπροστά. Ίσως στο τέλος του βιβλίου να μην ενοχλούσαν, ίσως νάταν και χρήσιμα. Τότε ο αναγνώστης αφού επικοινώνησε ανεπηρέαστος με το συγγραφέα, αφού έκανε χωρίς υποβολή τις δικές του σκέψεις και με την προδιάθεση για συζήτηση, που ερέθισμά της είναι κάθε διάβασμα, είναι πια έτοιμος να ακούσει ξένες απόψεις, να τις κρίνει, να τις απορρίψη ή να τις δεχτεί και συνεπώς να κερδίσει. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΠΛΑΝΗΤΗΣ 70
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 1972
Αριθμός σελίδων116
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜετάφρασηΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΡΕΧΤ ΜΠΕΡΤΟΛΤ
Κωδικός Πολιτείας3479-0012
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

[21/08/2017] harristsik.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπεροχο!! Ρεαλιστικο.. Αποτυπωνει ακριβεστατα την ανθρωπινη αντιδραση σε κατασταση Πεινας.. Οταν πειναει ο ανθρωπος δε βαζει μπροστα ουτε τη θρησκεια του.. ουτε τα πιστευω του.. παρα μονο την αναγκη του για επιβιωση.. απο οποιαδηποτε χωρα κ αν ειναι.. σε οποιον Θεο κ αν πιστευει ή δεν πιστευει.. δεν εχει καμια σημασια. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ κ ειχα την τυχη να δω και τη θεατρικη παρασταση.Απιστευτη!!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Για τη γραφή
BUKOWSKI CHARLES
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75
Σχέδιο διαφυγής
BIOY CASARES ADOLFO
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS